2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 6.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 6.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Šomēnes norisināsies Preiļu novada atklātais čempionāts zemledus makšķerēšanā. Sacensības notiks sestdien, 18.februārī, uz viena no Preiļu novada Aglonas pagasta ezeriem, kas tiks noteikts, izvērtējot ledus kvalitāti sacensību dienā un laika apstākļus. Dalībnieku pulcēšanās pie Aglonas sporta halles līdz pulksten astoņiem. Sacensībās var piedalīties dalībnieki, kuriem ir derīga makšķernieku karte 2023.gadam un kuriem tā ir vajadzīga. Dalībnieki startēs trīs grupās: dāmas, kungi un dalībnieki līdz 16 gadu vecumam.

Salaspils pašvaldība izsludinājusi pieteikšanos medību tiesību nomai pašvaldības medību platībās. Pieteikšanās izsludināta, jo divi mednieku klubi vērsušies pašvaldībā, lūdzot noslēgt līgumu par medību tiesību nomu. Pieteikumus iesnieguši mednieku klubi "Kūmiņš" un "Budeskalni". Saskaņā ar pašvaldības attiecīgajiem noteikumiem, medību tiesību nomas līgums tiek slēgts uz termiņu ne mazāku par gadu un ne ilgāku par pieciem gadiem. Ja uz vienu medību platību pieteikušies vairāki pretendenti, tiek rīkota medību tiesību nomas izsole. Pieteikumus medību tiesību nomai var iesniegt līdz 17.februārim.

Sācies lasītāju balsojums par kādu no desmit Aleksandra Pelēča prēmijai izvirzītajām grāmatām. Atzīmējot Aleksandra Pelēča (1920.-1995.gads) dzimšanas dienu, tiks piešķirta kārtējā Pelēča literārā prēmija kādai Talsu pusei veltītai grāmatai. Pašlaik apzināti un prēmijai izvirzīti pērn izdoti darbi, kas ir cieši saistīti ar Talsu novada kultūrvēsturisko dzīvi. Balsot par sev tuvāko grāmatu var līdz 6.aprīlim Talsu Galvenās bibliotēkas tīmekļvietnē talsubiblioteka.lv", kā arī apmeklējot savu vietējo bibliotēku. Sabiedrības balsojums noteiks lasītāju simpātiju balvas ieguvēju.

Turpinām ziņas

Ķekavas novadā izstrādāti jauni noteikumi par pašvaldības zemes izmantošanu sakņu dārzu izveidošanai, kas noteiks kārtību, kādā iedzīvotāji varēs iznomāt zemi mazdārziņu ierīkošanai. Saskaņā ar noteikumu projektu, pretendēt uz tiesībām noslēgt zemes nomas līgumu var fiziska persona, kas deklarējusi dzīvesvietu Ķekavas novadā. Pašvaldība sagatavos iznomājamo zemju sarakstu un veidos katrai novada pilsētas un pagasta teritorijai atsevišķu rindu. Zemes lietošanas laikā nomniekam būs pienākums katru gadu līdz 31.maijam nodrošināt zemes gabala apstrādi, nepieļaujot nezāļu un kaitēkļu vairošanos un izplatību. Nomātajā zemes gabalā būs aizliegts veikt būvniecību Tajā varēs atrasties tikai īslaicīgas lietošanas būves bez pamatiem - siltumnīcas, nojumes, lapenes. 

Latgales vēstniecībā "Gors" apskatāmas Jāņa Šneidera gleznas un Intas Rukas fotogrāfijas. Jāņa Šneidera un Guntara Gritāna izstāde "Maraṇasati. Latgales māju stāsti" ir divu autoru redzējums par laiku, kas ievieš izmaiņas Latgales māju likteņos. 2022.gada pavasarī un rudenī autori apmeklēja daudzas mājas Preiļu, Rēzeknes, Daugavpils un citos Latgales novados. Izstāde ir veltījums Latgalei, tās cilvēkiem un autoru personisks vēstījums par sev svarīgām vērtībām, neizslēdzot iespēju, ka apmeklētājiem gleznas ar Latgales māju stāstiem var rosināt arī tikai sev zināmas un tuvas izjūtas. Izstādes apskatāmas līdz 26.martam. 

Un vēl

Plānotas izmaiņas reģionālo autobusu maršrutos Varakļānu un Jēkabpils novados. Reģionālo autobusu maršruta Madona-Varakļāni-Stirniene reisā plkst.15.50 no Madonas tiks iekļauta pietura Stirnienes muiža un autobuss galapunktā Murmastienē pienāks piecas minūtes vēlāk - plkst.17.40 (iepriekš - plkst.17.35). Izmaiņas plānotas līdz esošā mācību gada beigām, jo tās ir nepieciešamas, lai Ukrainas civiliedzīvotāji pēc darba un mācībām Madonā vakaros varētu nokļūt mājās Murmastienē. Šī gada maijā tiks lemts, vai ir nepieciešamība turpināt eksperimentālo reisu izpildi arī turpmāk.

Jēkabpils novada iedzīvotājiem reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Jēkabpils-Aizkraukle-Bauska četros reisos tiks iekļauta pietura Ozolaine - reisos no Jēkabpils plkst.6.30 un plkst.15.15, savukārt no Bauskas reisos plkst.9.25 un plkst.13.45. Reģionālās nozīmes maršrutā Jēkabpils-Pāpuļi autobusi vakara reisā plkst.18.20 no Jēkabpils turpmāk brauks visās darba dienās - no pirmdienas līdz piektdienai, nevis tikai piektdienās kā līdz šim, līdz ar to maršruta Jēkabpils-Medņi autobuss vakara reisā plkst.18.20 no Jēkabpils turpmāk kursēs tikai sestdienās, bet nekursēs pirmdienās, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās.

Atstājiet komentāru