2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 26.janvārī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 26.janvārī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Sākot no trešdienas, 25.janvāra ir  pārtraukta Valsts ieņēmumu dienesta Līvānu klientu apkalpošanas centra darbība. Tas nozīmē, ka turpmāk VID speciālisti apmeklētājus vairs nepieņems klātienē, bet aicina iedzīvotājus izmantot digitālos pakalpojumus. VID uzskata, ka, attīstoties iedzīvotāju digitālajām prasmēm, aizvien mazāka kļūst nepieciešamība VID pakalpojumu klātienes pieteikšanai. Tāpēc līdz ar līgumu termiņu beigām VID pārtrauks klientu pieņemšanu klātienē visos Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros, klātienes konsultācijas saglabājot vien tajās vietās, kur konsultanti strādā VID piederošajās telpās.

Līvānu novada Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs turpmāk sniegs atbalstu iedzīvotājiem digitālo VID pakalpojumus saņemšanā -  palīdzēs ar algas nodokļa grāmatiņas iesniegšanu un izmaiņu veikšanu tajā, iedzīvotāju gada ienākuma nodokļa deklarāciju iesniegšanu, elektroniskās deklarēšanās sistēmas EDS paroles iegūšanu. Sīkāk par pakalpojumu pieejamību zvanīt uz Līvānu klientu apkalpošanas centru – 25441441.

20. janvārī Līvānu novada Kultūras centrā notika ikgadējais Līvānu novada sporta laureātu pasākums “Līdz uzvarai…”. Pasākumā tika godināti Līvānu novada labākie sportisti, viņu treneri un atbalstītāji. Katra cilvēka dzīvē sports ienāk caur sportistiem, vidi, notikumiem, pieredzi un ļauj katram to piedzīvot caur sevi. Pašvaldība pateicās nominantiem, treneriem, ģimenēm, atbalstītājiem, brīvprātīgajiem - Līvānu patriotiem, kuri pašaizliedzīgi strādā sportam un lepni par paveikto, kāpj uz goda pjedestāla. Ar apbalvoto nominantu sarakstu var iepazīties Līvānu n ovada mājaslapā livani.lv.

Turpinām ziņas

Līvānu novada pašvaldībā informē, ka no 1.janvāra iedzīvotājiem tiek nodrošināta lielāka līdzdalība un iesaiste pašvaldības darbā. Turpmāk visu komiteju sēžu darba kārtības pirms to norises būs publicētas pašvaldības mājaslapā livani.lv, sadaļā “Notikumi”, savukārt pēc to norises tiks publicēti sēžu audio ieraksti. Savukārt domes sēdes būs skatāmas tiešsaistē Līvānu novada youtube kanālā. Komiteju sēdes noteiktas kā atklātas, bet vajadzības gadījumā kāda tās daļa var tikt pasludināta par slēgtu, ievērojot Pašvaldību likuma 27. panta ceturtajā daļā noteikto.

Līvānu novada Dzimtsarakstu nodaļa ir apkopojusi datus par dzimstību, mirstību un laulību reģistrāciju 2022.gadā. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn Līvānu novadā ir reģistrēts gan mazāk laulību, gan mazāk dzimšanas un miršanas faktu. 2022.gadā novadā reģistrēti 84 jaundzimušie – 46 meitenes un 38 zēni. Reģistrēts par 11 bērniem mazāk nekā 2021.gadā.  Pērn Līvānu novadā reģistrētas 40 laulības, ka ir par septiņām mazāk nekā 2021.gadā. 2022.gadā 12 pāri tika sveikti Zelta kāzās, savukārt viens pāris pērn atzīmēja Dimanta kāzu jubileju. Līvānu novadā pērn samazinājusies arī mirstība. 2022.gadā reģistrēti 162 miršanas fakti – 78 sievietēm un 84 vīriešiem. Tas ir par 36 nāves gadījumiem mazāk nekā 2021.gadā. 

Līvānu novads joprojām aicina pretendentus pieteikties konkursā uz izpilddirektora amatu. Pretendentiem nepieciešama augstākā izglītība - vēlams vadībzinātnēs, finansēs vai tehniskajās specialitātēs, vismaz trīs gadu nepārtraukta vadības pieredze vidēji lielā vai lielā organizācijā, vēlama pieredze pašvaldības vai valsts pārvaldes darbā, pašvaldības administratīvo procesu un lēmumu pieņemšanas gaitas pārzināšana, un citas prasmes. Tāpat nepieciešama komandas vadīšanas, līderības un darbinieku motivēšanas pieredze, nevainojama reputācija, labas prezentēšanas, komunikācijas un organizatoriskā prasmes. Obligātas valsts valodas zināšanas augstākajā līmenī, vēlamas angļu un latgaliešu valodas prasmes, kā arī B kategorijas autovadītāja tiesības. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem izpilddirektoram atlīdzība noteikta, sākot no 2 tūkstoši 200 eiro mēnesī. Pieteikumu var iesniegt līdz 3.februārim.

Un vēl

Līvānu novada pašvaldība veic aptauju ar mērķi noskaidrot iedzīvotāju viedokli par paveikto 2022.gadā, par dažādu Līvānu novadā pieejamo pakalpojumu kvalitāti, kā arī par dzīvi novadā kopumā. Aptaujas norises laiks līdz 1.februārim. Aizpildīt anketu varat elektroniski tīmekļa vietnē links uz kuru pieejams pašvaldības mājaslapā. Aptauja ir anonīma, un aptaujas rezultāti tiks publicēti tikai apkopotā veidā. Pašvaldība norāda, ka atbildes būs nozīmīgs ieguldījums Līvānu novada sekmīgā un saskaņotā attīstībā!

Atstājiet komentāru