2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 11.janvārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 11.janvārī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00


SIA “Preiļu slimnīca” darbu uzsācis paliatīvās aprūpes speciālists Māris Skutelis. Uz konsultāciju pie paliatīvās aprūpes speciālista nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums. Līdzi jāņem izraksti no slimības vēstures un personu apliecinoši dokumenti. Ja pacienta stāvoklis ir smags, uz ambulatoro konsultāciju var ierasties viņa radinieks, līdzi ņemot izrakstus no slimības vēstures un savus personu apliecinošos dokumentus. Konsultācijas laikā tiek noskaidrotas pacienta sūdzības, sastādīts tālākais plāns aprūpei mājās, ko veic ģimenes ārsta uzraudzībā. Ja pacienta stāvoklis ir smags – iespējama stacionēšana nodaļā. Paliatīvās aprūpes speciālista Māra Skuteļa konsultācijas poliklīnikā 1. stāvā 104. kabinetā trešdienās no pulksten deviņiem līdz četriem pēcpusdienā.

Preiļu novada dome pieņēmusi lēmumu “Par Preiļu novada teritorijas plānojuma izstrādes uzsākšanu” un apstiprinājusi darba uzdevumu. Teritorijas plānojuma izstrāde uzsākta ar mērķi radīt vienotu teritorijas  attīstības plānošanas dokumentu Preiļu novadam.  Izstrādājot jaunu teritorijas plānojumu, ir iespējams mainīt īpašumu atļauto izmantošanas veidu, funkcionālo zonējumu, apbūves noteikumu nosacījumus, tāpēc visi interesenti tiek aicināti iesaistīties plānošanas procesā, sniedzot rakstiskus priekšlikumus teritorijas plānojuma izstrādei savos nekustamajos īpašumos un/vai publiskajās teritorijās. Informācija par priekšlikumu iesniegšanas iespējām atrodama pašvaldības mājaslapā www.preili.lv. 

Jautājumu gadījumā aicina sazināties ar Preiļu novada pašvaldības Attīstības, investīciju un inženiertehniskās daļas projekta vadītāju Lāsmu Stroli-Krasovsku, rakstot uz e-pasta adresi lasma.strole@preili.lv. 

Turpinām aktualitātes

Lai mazinātu negatīvo ietekmi uz iedzīvotāju ienākumiem, kas saistīti ar energoresursu cenu straujo kāpumu, valstī ieviesta virkne atbalsta pasākumu siltumapgādes un apkures izmaksu segšanai mājsaimniecībām. Līdz 30.aprīlim var iesniegt pieteikumu, ja apkurei izmanto malku, kokskaidu granulas vai briketes – obligāti pievienojot čeku vai citu maksājumu apliecinošu dokumentu. Ja apkuri nodrošina centralizētā siltumapgāde, atbalstu piemēros automātiski rēķinos. Tāpat kompensāciju var pieprasīt arī par elektroenerģijas apkuri. 

Pašvaldība aicina iedzīvotājus maksimāli izmantot iespēju pieteikumus sniegt elektroniski, izmantojot platformu epakalpojumi.lv, kā arī klātienē kādā no četrām vietām Preiļu novadā: Preiļu novada Labklājības pārvaldē, kā arī Aglonas, Riebiņu un Upmalas pagastu pārvaldēs. Darbalaiks un kontaktinformācija pieejama pašvaldības mājaslapā preili.lv. 

Ziedotāju aplis ir pasākums, kurā Viduslatgales pārnovadu fonds aicina apkaimes iedzīvotājus klātienē ziedot naudu trim projektiem, kurus izskatīšanai var piedāvāt gan biedrības, gan iedzīvotāju iniciatīvas grupa vismaz divi  cilvēki. Projekta ieceri jāīsteno Viduslatgales pārnovadu fonda darbības teritorijā – Preiļu vai Līvānu novadā. Saturiski projekti nav ierobežoti – tie var būt gan pasākumi, gan objektu izveide, gan darbības atbalsts. Vienas ieceres īstenošanai vēlamā minimālā summa ir 600 eiro, taču iecerei jābūt elastīgai. Plašāka informācija par projektu skatāma Viduslatgales pārnovadu fonda mājaslapā. 

Un vēl

Preiļu novada pašvaldība izsludina nomas tiesību mutisku izsoli ar augšupejošu soli Preiļu pils pirmā stāva telpu daļai. Izsole tiek organizēta Eiropas Savienības līdzfinansētā projektā. Izsole notiks attālinātā veidā 20. janvārī pulksten 10 ZOOM platformā. Pieteikumi sūtāmi pa pastu vai iesniedzami klātienē pašvaldībā slēgtā aploksnē, vai elektroniski parakstīti ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz e-pasta adresi dome@preili.lv  no 6. līdz 19. janvārim. Uz aploksnes jānorāda: “Nekustamā īpašuma Raiņa bulvārī 30, Preiļos nomas tiesību izsolei” un izsoles pretendenta nosaukumu. Ar izsoles noteikumiem var iepazīties pašvaldības mājaslapas preili.lv sadaļā Pašvaldība > Pašvaldības izsoles. 

Atstājiet komentāru