2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 9.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 9.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Graudu pārstrādes uzņēmums AS “Dobeles dzirnavnieks” par 3,182 miljoniem eiro būvēs graudu uzglabāšanas torņus, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. “Dobeles dzirnavnieka” izsludinātajā iepirkumu konkursā pieteicās pieci pretendenti un par uzvarētāju atzīta SIA “PK serviss”, kuras piedāvātā līgumcena ir 3 182 220 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Projekts tiks līdzfinansēts ar Lauku atbalsta dienesta pasākuma “Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē” līdzekļiem. Paredzēts, ka konkursa uzvarētājam būs jāuzbūvē deviņi graudu uzglabāšanas torņi.

Mākslinieks Marks Rotko un mūziķis Ilmārs Dzenis ir cilvēki, ar ko lepojas Daugavpils pusē, lai gan lielākā daļa dzīves viņiem aizritējusi viņpus Atlantijas okeānam – Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV). Šonedēļ Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā nonākusi izstāde "ASV – drošs patvērums laikā, kad dzimtene okupēta 1940–1991", kas mudina vietējos vēsturniekus izzināt savu novadnieku gaitas trimdā. Izstāde Daugavpilī būs skatāma līdz 7. februārim.

7. janvārī Liepājas Latviešu biedrības namā atklāta mūzikas telpas "Vinilkoks", fotogrāfa Aigara Hibnera un biedrības "Liepājas kamerorķestris" kopīgi veidoto izstādi – "Komponista Raimonda Paula daiļrade skaņu platēs un fotogrāfijās no koncertiem Liepājas koncertzālēs". Izstādē redzamas Aigara Hibnera fotogrāfijas un daļa no mūzikas telpas "Vinilkoks" saimnieka Raita Pavloviča unikālās vinilplašu kolekcijas, kurā ir vairāk nekā 180 Maestro skaņu plates, turklāt lielākā daļa ar Raimonda Paula autogrāfu. Kolekcijā ir skaņuplates ar Maestro mūziku, kas ir izdotas ASV, Anglijā, Austrālijā un citās valstīs ar trimdas latviešu palīdzību un atbalstu. Izstāde būs skatāma līdz 31. Janvārim.

Turpinām ziņas

31. janvārī Ventspilī teātra namā "Jūras vārti" Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātris aicina uz baleta izrādi "Žizele". Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātris ir viens no izcilākajiem un vecākajiem Ukrainas muzikālajiem teātriem, kas strādā, balstoties uz Ukrainas un pasaules kultūras mantojuma labākām tradīcijām, un tā vēsture aizsākās jau 1780. gadā. Viesizrādi organizē SIA "Kurzemes filharmonija", pasākumu atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

10. martā jau 23. reizi Aizkrauklē notiks neprofesionālo dziedātāju konkurss “Klusie ūdeņi”. Dalībnieki tam var pieteikties līdz 1. martam. Konkursam var pieteikties dalībnieki vecumā no 18 gadiem, kuru ikdienas profesionālā darbība nav saistīta ar mūziku un dziedāšanu. Tiem, kuri vēlas piedalīties konkursā, līdz 1. martam jāpiesakās, zvanot pa tālruni 26478223 vai rakstot e-pastā: kulturasnams@aizkraukle.lv. Pieteikumā jānorāda savu vārdu, uzvārdu; dziesmas nosaukumu, kuru izpildīsiet; tālruņa numuru un e-pasta adresi saziņai. Konkursa organizatori dziedātājiem piedāvā profesionālu pavadošo grupu, bet var izmantot arī fonogrammu, kuru nodrošina pats dalībnieks.

Un vēl

Likteņdārzā arī šogad turpināsies dažādi pasākumu cikli. Uzsākot jauno 2023. gadu, Likteņdārzs ielūdz uz sarunu cikla “Tikšanās ar personībām” nākošo epizodi šī gada 21. janvārī pulksten vienos dienā un tajā aicināta Vija Kilbloka, uzņēmēja un grāmatizdevēja, grāmatu apgāda “Zvaigzne ABC” īpašniece un valdes priekšsēdētāja, sarunu vadīs latviešu vēsturnieks un arheologs, pasniedzējs, publicists un politiķis vienā personā Andris Tomašūns.

Atstājiet komentāru