2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 29.decembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 29.decembrī

Radio1 Līvānu Novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānos pašvaldība aicina iedzīvotājus pieslēgt savus īpašumus pie jau izbūvētajiem sadzīves kanalizācijas notekūdeņu savākšanas un ūdensapgādes tīkliem. Līvānos Daugavas ielā 20 īpašumiem, bet Vidzemes ielā 32 īpašumiem ir izveidoti kanalizācijas notekūdeņu savākšanas pieslēgumi, nodrošinot šo pakalpojumu 149 iedzīvotājiem. Lai izveidotu pieslēgumu, zemes īpašniekam jāierodas SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" un jāaizpilda iesniegums par pieslēguma izveidi. Kad uzņēmums saskaņojis būvniecības pieteikuma dokumentus ar būvvaldi, īpašniekam ir jāierodas otrreiz un jāparaksta līgums. Ja īpašnieks nebūvē pieslēgumu pats, tad SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" piedāvā vienošanos par šo darbu veikšanu. Projektu plānots realizēt nepilnu piecu gadu laikā jeb 57 mēnešos. Kopējās attiecināmās izmaksas ir 3,9 miljoni eiro.

Līvānu novada pašvaldība veic aptauju ar mērķi noskaidrot iedzīvotāju viedokli par paveikto 2022.gadā, par dažādu Līvānu novadā pieejamo pakalpojumu kvalitāti, kā arī par dzīvi novadā kopumā. Aptaujas norises laiks līdz 1.februārim. Aizpildīt anketu varat elektroniski tīmekļa vietnē links uz kuru pieejams pašvaldības mājaslapā. Aptauja ir anonīma, un aptaujas rezultāti tiks publicēti tikai apkopotā veidā. Pašvaldība norāda, ka atbildes būs nozīmīgs ieguldījums Līvānu novada sekmīgā un saskaņotā attīstībā!

Līvānu novada pašvaldība veic ikgadējo aptauju "Gada notikums sportā”, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par nozīmīgāko notikumu sportā Līvānu novadā 2022.gadā. Aptauja tiek veikta saskaņā ar pašvaldības noteikumiem „Par Līvānu novada domes apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību”, kas noteic, ka GADA NOTIKUMS SPORTĀ pagājušajā gadā tiek noteikts iedzīvotāju balsojumā elektroniski Līvānu novada domes oficiālajā mājaslapā livani.lv. Aptauja notiek līdz 2023.gada 10.janvārim.

Turpinām aktualitātes

Svinīgā balvu pasniegšanas ceremonijā “Gada balva vieglatlētikā” tika godināti šā gada labākie vieglatlēti, treneri un Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumu ieguvēji. Tika apbalvoti vieglatlēti, kuri šogad labojuši Latvijas rekordus. Goda zīmi saņēma arī līvānietis Nikita Bondarevs – par Latvijas rekordu U18 vecuma grupā, 800 metru distancē telpās. 

Sākot ar janvāri Līvānos, Rūpniecības ielā 1, sestdienās un svētdienās pulksten 12tos būs iespēja apmeklēt bezmaksas ritmikas nodarbības bērniem un deju aerobikas nodarbības pieaugušiem. Nodarbību programmas pamatā tiek izmantoti ritma, deju un kustību vingrinājumi, trenēta uzmanība, koncentrēšanās spēja, tiek iegūta lielāka kustību drošība, koordinācija, līdzsvars un ķermeņa izturība. Caur kustībām un deju attīstītās radošās izpausmes, improvizācija un iztēle. Nodarbības laikā iekļauti vingrinājumi ķermeņa spējai ātri reaģēt, tādējādi liekot reaģēt arī prātam, domām un emocijām.

Un vēl

Līvānu novada pašvaldība informē, ka ziedojumu vākšana pagarināta līdz 30.decembrim un  vēl tikai šodien un rīt ir iespēja palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem pārciest aukstos ziemas apstākļus, ziedojot siltu apģērbu, segas, pledus, termokrūzes, termosus un citas ziemā noderīgas lietas. Ziedojumus aicinām nogādāt uz Līvānu novada Kultūras centru līdz. 30.decembrim iestādes darba laikā. Par iespējām ziedojumus nogādāt citā laikā zvanīt pa tālruni – 26058951.

Atstājiet komentāru