2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 28.decembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 28.decembrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Tuvojoties gada nogalei, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” sagatavojis nešķiroto sadzīves atkritumu izvešanas grafiku privātmājām Preiļos un novada lauku teritorijā, kā arī privātmājām Vārkavas, Upmalas un Rožkalnu pagastos 2023. gadam. Iedzīvotājiem, kuriem noslēgts līgums ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” par atkritumu izvešanu divas reizes mēnesī, konteiners 2023. gadā tiks izvests atbilstoši grafikam. Ja noslēgtajā līgumā paredzēta atkritumu izvešana vienu reizi mēnesī, tad Preiļu pilsētā konteiners tiks izvests katra mēneša beigu datumos, bet novada lauku teritorijā – katra mēneša vidus datumos. Atbilstošos datumus skatiet grafikā! Grafiki pieejami SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” mājaslapā. 

Atkritumu izvešanas dienā konteiners jānovieto blakus brauktuvei (iela, ceļš ārpus iežogotas teritorijas) vietā, kas saskaņota ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”, un kuras segums un izmēri ir atbilstoši kravas transporta pārvietošanās vajadzībām. Preiļu pilsētas iedzīvotājiem atkritumu izvešanas dienā konteineri ir jānovieto attiecīgajā vietā pulksten 8 no rīta, savukārt pagastu teritorijās pulksten 7 no rīta. Uzņēmums atgādina, ka nav pieļaujama konteinera piepildīšana virs konteinera tilpuma un atkritumu maisiņu novietošana blakus konteineram!

22. decembrī, mirkli pirms svētkiem, ekspluatācijā nodots investīciju projekts “Brīvdabas un aktīvās atpūtas parka “Vecvītoli” teritorijas labiekārtošana, Upmala, Preiļu novadā”.  Tā mērķis ir uzlabot sporta, atpūtas, kultūras vidi iedzīvotājiem, gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu, publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošanu, parku, skvēru un zaļo zonu ierīkošanu un uzturēšanu,  veicinot iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un popularizējot sportiskas aktivitātes. 

Projektā labiekārtota teritorija pie Vārkavas pils un Vārkavas skolas 19 tūkstoši kvadrātmetru platībā. Nobruģēta gājēju taciņa, izbūvēts autostāvlaukuma segums un gājēju tiltiņi, veikta dīķa tīrīšana, uzstādīti soli un atkritumu urnas. Teritorija apzaļumota. Izbūvēts rotaļu laukums ar gumijas segumu bērniem, sporta laukums jauniešiem un uzstādīts tā aprīkojums.  Parkā tagad slejas arī balta lapene ar kolonnām, kas saskaņota ar pils arhitektūru, atjaunota esošā aka arhitektoniski pievilcīgā veidolā un gan parkā, gan piegulošajā ielā ierīkots apgaismojums.  

Turpinām aktualitātes

29. decembrī pulksten 11 Rožkalnu Kultūras namā notiks Preiļu novada Senioru forums, kurā piedalīsies Aglonas novada senioru biedrība, biedrība “Riebiņu varavīksne”, biedrība “Sīļukalna Zilais lakatiņš”, Preiļu novada Pensionāru biedrība, biedrība „Mūsmājas” un biedrība “Vārkavas novada pensionāri”. Pasākumā paredzēta viedokļu apmaiņa par sociālo, veselības, brīvā laika un kultūras jomu Latgales reģiona nevalstisko organizāciju kapacitātes stiprināšanai un to savstarpējās sadarbības un sadarbības ar vietējām pašvaldībām, komersantiem, kultūras iestādēm veicināšanai, vajadzību apzināšanai. 

Forums notiek Kultūras ministrijas un Dienvidlatgales NVO atbalsta centra noslēgtā Līdzdarbības līgumā par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības un starpkultūru sadarbības attīstības un mazākumtautību nevalstisko organizāciju līdzdalības veicināšanas jomā Latgales reģionā.

Šī gada pavasarī tika uzsākts darbs pie projekta “Preiļu novada pašvaldības ēkas energoefektivitātes paaugstināšana Preiļu Kultūras centrā”, kas paredz uzlabot gan ēkas energoefektivitāti, gan arī iekštelpu vizuālo izskatu. Šobrīd no visiem plānotajiem būvdarbiem aptuveni 70 % ir veiksmīgi realizēti: kultūras nama ēkā veikta esošā parketa seguma un grīdas konstrukciju pilnīga demontāža, zāles grīdas siltināšana ar putupolistirola siltumizolāciju un jauna zāles un skatuves grīdas seguma nomaiņa. Demontēta vecā, morāli novecojusī ventilācijas sistēma, izbūvētas mehāniskās ventilācijas un rekuperācijas sistēmas, kas veicina gaisa caurplūdi un apmaiņu atbilstoši mūsdienu prasībām. Patlaban aktīvs darbs notiek pie ēkas bēniņu pārseguma un bēniņu telpā esošo sienu siltināšanas un jumta seguma nomaiņas, turpinās siltummezgla modernizēšana un darbu rezultātā kultūras centrs tiek arī pie jauna, energoefektīva iekštelpu apgaismojuma.

Un vēl par Jaungada svinībām Preiļu novadā

Gada noslēguma svinības pieskandinās visu Preiļu novadu. 30. decembra vakarā uz koncertu “Aizej vecais, neatskatoties atpakaļ” un balli aicina Stabulnieku Kultūras nams. Arī Aglonas Kultūras namā 30. decembrī ikviens tiek aicināts uz balli, kur par deju mūziku rūpēsies Marchello. Savukārt Vecgada vakarā, 31. decembrī, pulksten 20.30 Jaungada sagaidīšana “Pikanto zaķu nakts 2023” Riebiņos – dažādas aktivitātes bērniem, laba deju mūzika un atrakcijas, balle kopā ar grupu “Ginger band”, bet no pulksten 23.15 līdz pulksten 2 naktī Preiļu pilsētas centrā pie svētku egles “Jaungada nakts Preiļos”, kur iedzīvotājus sveiks arī domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns.

Atstājiet komentāru