2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 23.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 23.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānos pašvaldība aicina iedzīvotājus pieslēgt savus īpašumus pie jau izbūvētajiem sadzīves kanalizācijas notekūdeņu savākšanas un ūdensapgādes tīkliem. Līvānos Daugavas ielā 20 īpašumiem, bet Vidzemes ielā 32 īpašumiem ir izveidoti kanalizācijas notekūdeņu savākšanas pieslēgumi, nodrošinot šo pakalpojumu 149 iedzīvotājiem. Lai izveidotu pieslēgumu, zemes īpašniekam jāierodas SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" un jāaizpilda iesniegums par pieslēguma izveidi. Kad uzņēmums saskaņojis būvniecības pieteikuma dokumentus ar būvvaldi, īpašniekam ir jāierodas otrreiz un jāparaksta līgums. Ja īpašnieks nebūvē pieslēgumu pats, tad SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" piedāvā vienošanos par šo darbu veikšanu. Projektu plānots realizēt nepilnu piecu gadu laikā jeb 57 mēnešos. Kopējās attiecināmās izmaksas ir 3,9 miljoni eiro.

Saistībā ar iedzīvotāju ierosinājumu ziemas periodā palīdzēt sniega tīrīšanā, Aizkraukles novada dome apstiprināja tās iedzīvotāju kategorijas, kuru mājām piebraucamie ceļi tiks tīrīti bez maksas. Lai pieteiktu šo pakalpojumu, cilvēkiem savas apvienības pārvaldē vai pagasta pakalpojumu centrā jāiesniedz iesniegums. Aizkraukles novada dome nolēma piešķirt līdzekļus, lai bez maksas iztīrītu ceļu posmos no pašvaldības ceļa līdz mājām vai tās pievedceļam ģimenēm, kuras audzina trīs un vairāk bērnus; personām ar I un II grupas invaliditāti; vientuļajiem pensionāriem (kuriem nav likumīgu apgādnieku); personām un ģimenēm, kurām piešķirts trūcīgas mājsaimniecības statuss; pensijas vecuma personām, kuras īpašas sociālās situācijas dēļ saviem spēkiem nespēj nodrošināt ceļa tīrīšanu un to apliecina Aizkraukles novada Sociālā dienesta atzinums.

SIA “Kokneses Komunālie pakalpojumi” valdes locekļa amatā apstiprināts Ziedonis Vilde, darbu uzņēmumā viņš uzsāks 2023. gada 2. janvārī. Koknesietim Ziedonim Vildem tā ir atgriešanās jau labi iepazītā kolektīvā, jo  no 2010. līdz 2015. gadam viņš veica SIA “Kokneses Komunālie pakalpojumi” namu pārvaldnieka pienākumus. Pēdējie septiņi gadi aizvadīti Ogres Mūzikas un mākslas skolā par direktora vietnieku saimnieciskajos jautājumos, strādāts arī Ogres novada pašvaldībā un Ogres Biznesa un inovāciju centrā. Pēc iepriekšējā SIA “Kokneses Komunālie pakalpojumi” valdes locekļa Aigara Zīmeļa apstiprināšanas Aizkraukles pilsētas un pagasta pārvaldnieka amatā, uzņēmuma vadītāja pienākumus pildīja tehniskais direktors Armands Preiss. No 21. oktobra līdz 3. novembrim Aizkraukles novada pašvaldība izsludināja pieteikšanos SIA “Kokneses Komunālie pakalpojumi” valdes locekļa vakancei. Izsludinātajai vakancei tika saņemti astoņi pieteikumi, noslēdzoties konkursam amatā apstiprināts Ziedonis Vilde.

Turpinām ziņas

Siguldas novada bibliotēkā aplūkojami Ziemassvētku logu rotājumi, kurus radījusi ukraiņu māksliniece. Bibliotēkas logus rotā balti, "Vytynanki" papīrtehnikā radīti lielformāta mākslas darbi ar Ziemassvētku motīviem. "Vytynanki" ir papīra griešanas mākslas veids. Radošos darbus veidojusi mūziķes, ukraiņu nacionālā instrumenta - bandūras - virtuozes Darjas Leleko mamma māksliniece Jeļena Vedmickaja, kura dzīvo Ukrainas pilsētā Mikolajivā. Māksliniece pēc karadarbības sākšanās vairākus mēnešus dzīvoja Latvijā, ciemojās Siguldā. Bibliotēka aicina garāmgājējus palūkoties augšup uz logiem, lai priecātos par mākslas darbiem un rastu gaišu piepildījumu sirdī Ziemassvētku laikā.

 Lai novērtētu medicīnas personāla darbu un pateiktos par to, SIA “Jelgavas poliklīnika” organizē akciju “Pasaki paldies!”. Līdz 9.janvārim poliklīnikas pacienti aicināti izteikt savus pateicības vārdus poliklīnikas darbiniekiem un nobalsot par 2022. gada: ģimenes ārstu; ārstu – speciālistu; māsu; un pacientu reģistratoru. Savus paldies vārdus un balsi pacienti vars nodot: Jelgavas poliklīnikā, 1.stāvā pie reģistratūras, īpaši akcijai izveidotā atsauksmju kastē; vai elektroniski, aizpildot pieteikuma formu Jelgavas poliklīnikas mājaslapā. 

Un vēl

Jau trešo gadu parks pie Pļaviņu kultūras centra iemirdzas īpašās gaismiņās. Iepriekš tur pulcējās citādākas eglītes, šogad — eņģeļi. Kultūras centra darbinieki aicināja ikvienu izgatavot un parkā izvietot savu eņģeli. Tas varēja būt no visdažādākajiem materiāliem un izgaismots ar āra LED gaismas virtenēm, lai būtu redzams diennakts tumšajā laikā. Parkā izvietoti teju 25 dažādi eņģeļi, ko veidojuši kultūras centra, komunālo pakalpojumu uzņēmuma, bibliotēkas kolektīvi un apvienības labiekārtošanas darba veicēji. Savukārt bērnu centra “Pepija” un jauniešu centra “Ideja” kopīgi veidotais sargeņģelis ir centra telpās Daugavas ielā 50. Kā jau eņģeļi, tie ir gaisīgas būtnes. Ja dienas laikā parkā tie īpaši neizceļas, tad diennakts tumšajā laikā iemirdzas spoži, padarot šo vietu maģisku. To visu varēs skatīt līdz nākamā gada 16. janvārim. 

Atstājiet komentāru