2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 22.decembrī

Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 22.decembrī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Norisinājies konkurss “Eksporta un inovācijas balva 2022”, ko ik gadu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra kopā ar sadarbības partneriem. Konkursa mērķis ir godināt Latvijas komersantus, kuri sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, inovāciju ieviešanā, kā arī radījuši jaunus tūrisma produktus. Šogad konkursa laureātu vidū ir SIA “Light Guide Optics International” – Līvānu uzņēmums, kas nodarbojas ar optisko šķiedru un optisko šķiedru izstrādājumu ražošanu. Uzņēmums ir saņēmis titulu “Eksporta līderis” kategorijā – fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas mazo un vidējo uzņēmumu grupā.SIA “Light Guide Optics International” ražo medicīnas katetrus un citus produktus, kas tiek izmantoti zinātnes, industriju un medicīnas nozarē. Uzņēmums ir kļuvis par līderi šķiedru optikas nozarē pasaules mērogā. 

SIA "LĪVĀNU SILTUMS" 12.decembrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza  Siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifu projektu, kas ir aprēķināts saskaņā ar 2010.gada 14.aprīļa Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmumu. Piedāvātais tarifs stāsies spēkā no 2023.gada 1.maija. Noteiktam tarifam nav izmaiņu pret spēkā esošo tarifu un tas saglabāsies līdzšinējais - 76,32 eiro bez PVN. Iepazīties ar tarifa projektā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par siltumenerģijas tarifa projektu lietotājs var SIA "LĪVĀNU SILTUMS" administrācijas telpās vai sūtot uz e-pastu: livanu_siltums@livanusiltums.lv, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par tarifa projektu, iepriekš sazinoties ar SIA "LĪVĀNU SILTUMS" ekonomisti Ilonu Stepiņu, tālr. 65307245.

Bagātīgi uzkritušā sniega un gaisa temperatūras svārstību rezultātā uz daudzu ēku jumtiem un palodzēm krājas sniegs un veidojas lāstekas, kas krītot var apdraudēt gan cilvēku veselību, gan ēku tuvumā novietoto transportlīdzekļu drošību. Pašvaldība aicina Līvānu novada privātmāju ēku īpašniekus un ēku apsaimniekotājus rūpēties par savlaicīgu sniega un lāsteku notīrīšanu no tiem piederošajiem īpašumiem. Vietās, kur no jumta krītošs sniegs vai ledus var apdraudēt cilvēku dzīvību un veselību, īpašniekam vai ēkas pārvaldniekam teritorija vispirms ir atbilstoši jānorobežo, ierobežojot gājēju kustību bīstamajā zonā jumta tīrīšanas laikā. Pēc tam no jumta nokritušais sniegs un ledus no ietvēm ir jānovāc. Gājējus aicina būt piesardzīgiem un novērtēt situāciju, lai pārvietošanās gar konkrētām mājām ir droša.

Turpinām aktualitātes

Līvānu novada pašvaldība veic aptauju ar mērķi noskaidrot iedzīvotāju viedokli par paveikto 2022.gadā, par dažādu Līvānu novadā pieejamo pakalpojumu kvalitāti, kā arī par dzīvi novadā kopumā. Aptaujas norises laiks līdz 1.februārim. Aizpildīt anketu varat elektroniski tīmekļa vietnē links uz kuru pieejams pašvaldības mājaslapā. Aptauja ir anonīma, un aptaujas rezultāti tiks publicēti tikai apkopotā veidā. Pašvaldība norāda, ka atbildes būs nozīmīgs ieguldījums Līvānu novada sekmīgā un saskaņotā attīstībā!

Līvānu novada pašvaldība veic ikgadējo aptauju "Gada notikums sportā”, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par nozīmīgāko notikumu sportā Līvānu novadā 2022.gadā. Aptauja tiek veikta saskaņā ar pašvaldības noteikumiem „Par Līvānu novada domes apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību”, kas noteic, ka GADA NOTIKUMS SPORTĀ pagājušajā gadā tiek noteikts iedzīvotāju balsojumā elektroniski Līvānu novada domes oficiālajā mājaslapā livani.lv. Aptauja notiek līdz 2023.gada 10.janvārim.

Un vēl

Šodien, 22. decembrī pulksten 19.30 Latvijas televīzijas pirmajā kanālā un REplay.lv aicina ieskandināt svētkus, skatoties raidījumu "Latviešu godi. Ziemas saulgrieži", kas būs veltīts ziemas visīsākajai dienai un visgarākajai naktij.  Vadītāji Ieva un Oskars Florenci-Vīksnas šoreiz devušies ciemos uz Latgali, uz Līvāniem, pie folkloras kopas "Cīrulīši" un tās vadītājas Annas Kārkles.

Atstājiet komentāru