2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 15.decembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 15.decembrī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Lai tiktu galā ar jau otro oranžo snigšanas brīdinājumu šajā sezonā, Līvānu novada sniega tīrīšanas brigādes nedēļas sākumā darbu sāka jau naktī. No pulksten 3.30 rītā visas tehnikas vienības - 4 lielie un 3 mazie traktori- strādāja maksimālajā režīmā, prioritāri sākot ar pilsētas galvenajām un noslogotākajām ielām un laukumiem - vispirms attīrot no sniega autoostas, skolu, bērnudārzu un slimnīcas teritorijas. Darbos bija iesaistīti kopā 7 traktori un 43 sētnieki. Tā kā snigšana turpinājās, SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" uzsākua atkārtotu ielu tīrīšanu un kaisīšanu, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, kā arī savu darbu turpināja mazā traktortehnika un sētnieki, tīrot ietves.

Samazinoties satiksmes intensitātei, rūpējoties par iedzīvotāju drošību, naktī notika sniega izvešana no pilsētas, lai nodrošinātu labāku redzamību uz gājēju pārejām. Pašvaldība nodrošina tīrīšanu tikai uz pašvaldības ceļiem, savukārt, celiņi uz privātīpašumiem jātīra pašiem īpašniekiem.  Tāpat arī snigšanas laikā autovadītāji lūgti iespēju robežās neatstāt uz ielām un auto stāvlaukumos savas automašīnas ilgstošai stāvēšanai, jo tas apgrūtina sniega tīrīšanu, veido brauktuves sašaurinājumus, kā rezultātā tiek apgrūtināta transportlīdzekļu kustība. 

Līvānieši aicināti attīrīt no sniega ilgstoši stāvošās automašīnas dzīvojamo māju pagalmos. Bieži vien automašīnu īpašnieki diemžēl nereaģē uz SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" lūgumiem atbrīvot stāvlaukumus, lai varētu tos iztīrīt. Pašvaldība pateicas par sapratni un atvainojas par neērtībām! Vienlaikus aicinot atcerēties, ka ir ziema, un visa novada infrastruktūra nebūs vienlīdz tīra visu laiku. 

Turpinām aktualitātes

Pagājušajā nedēļā notika Līvānu novada pašvaldības tikšanās ar novada uzņēmējiem, lai pārrunātu iespējas palīdzēt kara darbībā cietušajai Ukrainai un Līvānu sadraudzības pilsētai Kameņec Podoļska Ukrainā.  Krievijas agresīvo gaisa uzbrukumu rezultātā cietusi vairāk kā 40% Ukrainas elektroapgādes infrastruktūras. Daudzām apdzīvotām vietām nav ne elektrības, ne apkures. Lai nodrošinātu skolu, slimnīcu, bērnudārzu, civiliedzīvotāju, armijas daļu darbību kaut minimālā apmērā, vajadzīgi strāvas ģeneratori, siltumpūtēji, termosegas, guļammaisi, dažādu tilpumu termosi un citas ziemas periodam noderīgas lietas. Divu nedēļu laikā plānots sagādāt palīdzības sūtījumu un pašvaldība organizēs nogādi. Ziedojumus aicina nogādāt uz Līvānu novada Kultūras centru līdz 23.decembrim.

Pie Līvānu stikla un amatniecības centra balta sniegota rota klāj Daugavas krastus, bet liepu ielokā trešajā Adventē izveidots īpašs vides objekts – Betlēmes Ziemassvētku noskaņu telts. Siena smarža, mūzika un Bētlemes ainiņa rada Ziemassvētku gaidīšanas laika noskaņu. Bētlemes Ziemassvētku noskaņu telts autore ir Līvānu novada Kultūras,tūrisma un sporta pārvaldes vadītāja Aija Smirnova un vietniece Mārīte Vilcāne.

Un vēl

Grīvas aktīvās atpūtas parks Līvānos nu ir kļuvis vēl par vienu sporta un aktīvās atpūtas infrastruktūras objektu bagātāks! Oficiāli atklāta "Brīvdabas pastaigu taka" Grīvas mežā. Takas sākums ir pie parka automašīnu stāvvietas. Tā vairāk kā 6 kilometru garumā ved gan pa esošo daudzfukcionālo trasi, gan pa citiem Grīvas meža ceļiem un takām līdz atgriežas turpat sākuma zonā. Taka ir markēta ar zaļi-baltām atzīmēm pie kokiem un dažviet uz speciāli iedzītiem mietiņiem. To var izmantot dažādām fiziskām aktivitātēm - gan skriešanai, nūjošanai, riteņbraukšanai, gan vienkārši pastaigām brīvā dabā. Brīvdabas pastaigu taka Grīvas mežā ir pirmā trase Līvānu novadā, kas tuvākajā laikā būs ierakstīta Mammadaba dabas taku reģistrā. 

Līvānu novada pašvaldība veic ikgadējo aptauju "Gada notikums sportā”, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par nozīmīgāko notikumu sportā Līvānu novadā 2022.gadā. Kandidātus apbalvojumam Gada balva sportā var izvirzīt Līvānu novada domes deputāti, domes komitejas, komisijas, valsts un pašvaldību institūcijas, Līvānu novadā reģistrētas juridiskas personas, biedrības, nodibinājumi vai iedzīvotāji ne mazāk kā 10 pilngadīgas personas, kuru dzīvesvieta deklarēta Līvānu novada administratīvajā teritorijā un kuri parakstījuši iesniegumu, norādot paraksta atšifrējumu un deklarētās dzīvesvietas adresi.  Aptauja notiek līdz 2023.gada 10.janvārim. Ikviens novada iedzīvotājs aicināts piedalīties aptaujā, tās anketa pieejama pašvaldības mājaslapā livani.lv.

Atstājiet komentāru