2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 14.decembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 14.decembrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldība turpina īstenot Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītā projekta “Preiļu pils 1. stāva atjaunošana komercdarbības attīstības nodrošināšanai” realizāciju, ar mērķi atjaunot Preiļu muižas kompleksa objekta – Preiļu pils pirmo stāvu, piemērojot to restorāna un gastronomijas tūrisma pakalpojumu sniegšanai. Jau vēstīts, ka projektā paredzēti pils pirmā stāva atjaunošanas darbi, ārējo inženiertīklu izbūve un pils pieslēgšana pilsētas ūdensapgādes, kanalizācijas un apkures sistēmai, elektropieslēguma un elektronisko sakaru tīklu pieslēguma izveide, kā arī pils fasādes krāsošana un apkārtējās teritorijas labiekārtošana, tajā skaitā grantētu celiņu un teritorijas apgaismojuma izbūve.

Šoruden laika apstākļi bija labvēlīgi, ļaujot pabeigt Preiļu pils fasādes krāsošanas darbus, kā arī pils teritorijas labiekārtošanas darbus –  ap pils ēku esošā laukuma un celiņu izbūvi. Turpinās darbs pie āra apgaismojuma ierīkošanas, savukārt uz pavasari atlikts darbs pie teritorijas apzaļumošanas un labiekārtošanas elementu uzstādīšanas. Pašlaik notiek aktīvs darbs pils iekšpusē – starpsienu izbūve, grīdu betonēšana un flīzēšanas darbi, sanitārā aprīkojuma ierīkošana un gaismas ķermeņu uzstādīšana telpās. Atbilstoši Būvniecības valsts kontroles biroja norādītajam, veikta pils pārseguma paneļu slogošana jeb nestspējas pārbaude.

Tā kā projekta mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi un veicināt investīciju piesaisti Preiļu novadā, veicot degradēto teritoriju revitalizāciju tūrisma un kulinārās uzņēmējdarbības aktivitāšu attīstībai, kas atbilst Preiļu novada attīstības programmā noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai, par rekonstruējamo telpu izmantojuma mērķi tika izvēlēts – piemērot to restorāna un gastronomijas tūrisma pakalpojumu sniegšanai. Telpas pēc darbu pabeigšanas atklātā izsolē tiks nodotas nomā komersantam. Paralēli būvdarbiem pašvaldības speciālisti gatavo dokumentāciju, kas nepieciešama izsoles organizēšanai. Ir saņemts nekustamā īpašuma tirgus nomas maksas novērtējums telpām, kas ir pamats telpu nomas izsoles noteikumu sagatavošanai. Plānots izsoles noteikumus izskatīt 2022. gada decembra novada domes sēdē un pēc tam, atbilstoši tiem, organizēt izsoli. Aicina visus interesentus sekot informācijai par izsoli pašvaldības mājaslapā preili.lv.

Pēc publikācijas “Latvijas Vēstnesī” stāsies spēkā grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos “Par materiālo palīdzību Preiļu novadā”, kas paredz, ka Preiļu novada pašvaldībā dzīvesvietu deklarējušie vientuļie, nestrādājošie pensionāri un personas ar I. un II. grupas invaliditāti var pieteikties sociālajā dienestā līdz 15. janvārim, lai saņemtu svētku pabalstu 20  eiro. To izmaksā skaidrā naudā vai ar pārskaitījumu uz pabalsta pieprasītāja norādīto norēķinu kontu kredītiestādē.

Un vēl par Ziemassvētku tirdziņiem Preiļu novadā

Lai radītu novadā īpašu svētku gaidīšanas noskaņu un iepazītos ar vietējo amatnieku un mājražotāju produkciju, Preiļu novadā šogad būs iespēja doties tirdziņu piedzīvojumā. Svētku gaidīšanas laikā ikviens domājam, kā pārsteigt savus mīļos un ko likt svētku galdā. Preiļu novada pašvaldība sadarbībā ar Viduslatgales pārnovadu fondu, Aglonas Kultūras namu, zīmolu “Jašas podi” un Preiļu Galveno bibliotēku aicina piedzīvot tirdziņu burvību līdz pat 22. decembrim. Tā būs unikāla iespēja sastapt vietējos, radošos ļaudis un izbaudīt svētku noskaņu.

17. decembrī no pulksten 10 līdz pulksten 14. Lielais svētku tirgus Preiļos – Raiņa bulvāris, 1. Maija iela, Svētku laukums. No pulksten 11 līdz pulksten 12 Svētku laukumā sagaidīs ķekatniekus un notiks Eglīšu rotājumu darbnīca kopā ar Raivo Andersonu.

18. decembrī no pulksten 14. līdz pulksten 17.Aglonas Kultūras nams aicina uz Ziemassvētku tirdziņu. Pulksten 16. kopā ar pasaku varoņiem iemirdzēsies Lielā egle pie Aglonas Kultūras nama.

19.-22. decembrī no pulksten 13. līdz pulksten 18. Preiļu Galvenās bibliotēkas 2. stāvā POP-UP tirdziņš ar amatniekiem, mājražotājiem un mazajiem uzņēmējiem. Īpašais pārsteigums – kādā no dienām uz tirdziņu ieradīsies Ziemassvētku vecītis, tādēļ aicina mācīties dzejoļus, dziesmas u.c., lai varētu izmantot iespēju tikt pie Vecīša dāvanām no Preiļu Galvenās bibliotēkas. 19. decembrī no pulksten 13. Līdz pulksten 15. norisināsies Ziemassvētku meistarklase “Gadalaiki” (Inta Reča), savukārt 20. decembrī no pulksten 13. līdz pulksten 17.  Ziemassvētku meistarklase “Izveido savu sargeņģeli” (Sintija Bērziņa).

Atstājiet komentāru