2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 13.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 13.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Stiprās snigšanas dēļ lielākajā daļā Kuldīgas skolu šodien mācības notiks attālināti. SIA "Kuldīgas komunālo pakalpojumu" tehnikas bāzes un atkritumu apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Jānis Ezerkalns informēt, ka no pulksten 4 uz ceļiem strādā visas tehnikas vienības. Kuldīgā vēl neiztīrīti ir mazie ceļi, iebrauktuves. Arī Skrundā strādā visa tehnika, tur visi ceļi jau ir izbraucami.

Sniegputeņa dēļ arī Talsu novadā šodien un rīt tiks slēgtas skolas un mācības 1.līdz 12 klašu skolēniem notiks attālināti. Jau vakar bija grūtības nodrošināt skolēnu pārvadājumus, jo divi autobusi ieslīdēja grāvī, bet tie samērā ātri tika atpakaļ uz ceļa un cietušo nebija. Visi autobusi bērnus nogādāja mācību iestādēs, tiesa gan, tas prasīja ilgāku laiku, nekā ierasts. 

Laika apstākļi ir būtiski ietekmējuši Talsu novada iedzīvotāju ikdienas gaitas, pašvaldība saņēmusi ļoti daudz iedzīvotāju zvanu un sūdzību par piesnigušiem un aizputinātiem ceļiem. Pašvaldība informē, ka visa iespējamā tehnika ir norīkota sniega tīrīšanai. Prioritāte ir lielākie ceļi un ielas. Pašvaldība aicinājusi iedzīvotājus būt saprotošiem un, ja tas ir iespējams, šodien un rīt samazināt pārvietošanos ar transporta līdzekļiem.

Vakar zem sniega smaguma iebrucis Daugavpils Olimpiskā centra āra slidotavas jumts. Iebrūkot telts konstrukcijas jumtam, neviens cilvēks nav cietis un nav cietušas arī citas slidotavas konstrukcijas. Bija plānots slidotavu atvērt jau sestdien, taču, redzot laika prognozē spēcīgu snigšanu, nolemts atklāšanu pārcelt uz pirmdienu. Taču notikušais negadījums pasākumu atcēlis. Uz jumta bijusi aptuveni pusmetru bieza sniega kārta. Bijis paredzēts sniegu notīrīt, bet neilgi pirms tam telts konstrukcija, kas izgatavota no plastmasas, neizturējusi sniega svaru un sabrukusi.

Un vēl

Pirmdienas vakarā biezākā sniega sega novērojumu stacijās ir 38 centimetri Stendē un 55 centimetri Kuldīgā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Tas ir dziļākais sniegs, kas valsts meteoroloģiskajās stacijās novērots kopš 2013.gada aprīļa, kad sniega dziļums Alūksnē sasniedza 70 centimetrus.

Madonā zemi sedz 30 centimetrus bieza sniega kārta, tai seko Ainaži, Gulbene un Krāslavas novada Piedruja, kur ir 27 centimetri sniega. Par plānāko sniega segu ziņo novērojumu stacijas Pāvilostā un Rucavā - attiecīgi deviņi un septiņi centimetri.

Jau ziņots, ka sniega mērījumi ir automatizēti un notiek vienā punktā, tādēļ vidējais sniega segas biezums apkārtnē var būtiski atšķirties no tā, kas izmērīts novērojumu stacijā, kur vējš var būt aizpūtis sniegu vai izveidojis kupenu. Arī šodien Latvijā saglabājas ciklona ietekme un brīžiem snieg, vietām Kurzemē un Vidzemē - stipri. Naktī un no trešdien no rīta vairāk nokrišņu būs Kurzemē.

Atstājiet komentāru