2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 12.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 12.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizkrauklē no 2023. gada 1. janvāra tsiltumenerģijas arifs, salīdzinot ar šobrīd piemēroto, samazināsies par 11,6% līdz 140,80 eiro par megavatstundu. Lietotāji turpinās saņemt valsts atbalstu, ņemot vērā, ka tarifs pārsniedz 68 eiro par megavastundu slieksni. Attiecīgi maksa par piegādāto siltumenerģiju, ņemot vērā valsts atbalstu, būs 104,40 eiro par megavastundu. Tarifa samazinājums iespējams, pateicoties dabasgāzes cenas samazinājumam. SIA “Aizkraukles siltums” šobrīd piemēro tarifu 159,19 eiro par megavastundu, kas spēkā kopš 1. novembra.

AS “Latvijas valsts meži” pasniedzis atzinības balvas 2021.gada labākajiem kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniedzējiem. Kategorijā “Iespējas” par sadarbību vispārīgās vienošanās līgumā galveno balvu saņēma SIA “Temporum”, bet kategorijā “Par sadarbību” par ieguldījumu sadarbības veicināšanā un kokmateriālu pārvadājumu procesu uzlabošanā balvu ieguva ZS “Vairogi” no Daudzeses pagasta.

Koknesē notika Skrīveru dendroloģiskā parka rekonstrukcijas plāna izstrādes un pirmo darba rezultātu publiskā apspriede. Parks ir mainījies dažādo vēsturisko un dabas faktoru ietekmē, un sabiedrība tā teritoriju vēlas pakārtot savām interesēm, tāpēc nepieciešams rekonstrukcijas plāns. Iepirkuma procedūrā tika noslēgts līgums ar Daugavpils universitāti, kura izstrādās parka rekonstrukcijas plānu. Tā izveidē piedalīsies kvalificēti un pieredzējuši speciālisti ar dendroloģijas, entomoloģijas, ainavu arhitektūras un parku apsaimniekošanas zināšanām. Līgums par rekonstrukcijas plāna izstrādi starp AS “Latvijas valsts meži” un Daugavpils universitāti paredz plāna izstrādi pabeigt līdz 2023.gada 30.jūlijam. Līguma summa ir 38 tūkstoši eiro bez PVN.

Turpinām ziņas

Ceturtdien, 15.decembrī, Zentas Mauriņas piemiņas istabās Grobiņā, ikviens aicināts uz izcilās latviešu esejistes, filozofes, rakstnieces un tulkotājas Zentas Mauriņas 125.gadadienas piemiņas svinībām.  Pasākumā piemiņas istabās viesosies kinorežisors Bruno Ašcuks un dalīsies ar fragmentiem no topošās filmas par Mauriņas dzīvesbiedru Konstantīnu Raudivi, kā arī pastāstīs par filmēšanas laikā piedzīvoto. Mauriņas piemiņas istabu vadītāja Maija Rolava atzīst, ka ap Mauriņas personību joprojām vijas noslēpuma un neizzinātības aura, daudz neizzināta arī viņas dzīvesbiedra Raudives dzīvē un darbībā. Par pamatu pētījumiem kalpojušas tās grāmatas, kurās viņa rakstījusi par savu dzīvi pati.

Gada izskaņā, 30.decembrī, plkst.18 Bauskas pilī notiks senās mūzikas koncerts “Mūzika pārmaiņu laikā ». Vecgada priekšvakarā varēs baudīt Bauskas pils dubultā virdžināla un ērģeļu pozitīva skanējumu, ko papildinās vijoles spēle un soprāna dziedājums. Koncertā muzicēs Ieva Sumeja (soprāns), Laura Šarova (baroka vijole) un Māris Kupčs (dubultais virdžināls, ērģeļu pozitīvs).

Un vēl

Lai veicinātu aktīvu un veselīgu dzīvesveidu arī šajā ziemā, pie Valmieras – atpūtas parkā “Avoti” jau astoto gadu pēc kārtas izveidota distanču slēpošanas trase, kas ar Valmieras novada pašvaldības atbalstu, visiem ziemas prieku baudītājiem ir pieejama bez maksas. Gandrīz trīs kilometrus garā trase vijas pa golfa laukuma “Avoti” līdzenumiem un reljefa pacēlumiem. Trasē ir marķēti trīs dažāda garuma maršruti – zelta aplis (1,3km), zaļais aplis (0,6 km) un zilais loks (0,7 km), līdz ar to slēpotājiem būs iespējams izvēlēties sev piemērotu distances garumu gan klasiskajā, gan slidsolī. Trase ir atvērta katru dienu no astoņiem rītā līdz deviņiem vakarā un ir daļēji apgaismota. 


Atstājiet komentāru