2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 21.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 21.septembrī

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde ir atbalstījusi projekta “Kultūras pieminekļu konservācijas un restaurācijas programma 2022. gadam” pieteikumu par divu Preiļu parka vēsturisko objektu tehnisko apsekošanu. Projekta atbalsta rezultātā pašvaldībai ir piešķirts 100% grants Preiļu parka Borhu dzimtas vecās kungu mājas palieku un Zirgu staļļa ēkas Tehniskās apsekošanas atzinumam un rekomendāciju izstrādei būvju avārijas stāvokļa novēršanai. Abu ēku tehnisko apsekošanu un rekomendāciju izstrādi, ar kuru palīdzību būs iespēja veikt nepieciešamos konservācijas un saglabāšanas darbus, veiks SIA “Arhitektoniskās izpētes grupa”, restaurācijas arhitekts Artūrs Lapiņš.

14. septembrī Preiļu Galvenajā bibliotēkā notika atklāšanas svētki, kuru laikā tika prezentēts bibliotēkas jaunais pakalpojums – drukāto izdevumu saņemšanas un nodošanas pakomāts, kā arī ieskandināta jaunā atpūtas zona bibliotēkas iekšpagalmā. Preiļu Galvenās bibliotēkas lasītājiem turpmāk būs iespēja saņemt un nodot grāmatas un citus izdevumus arī pēc bibliotēkas darba laika vai svētku dienās, izmantojot bezkontakta drukāto izdevumu pakomātu. Tas būs pieejams visiem Preiļu Galvenajā bibliotēkā reģistrētajiem lietotājiem. Saņemot pasūtījuma pieprasījumu, bibliotēkas darbinieks sagatavos pasūtītos izdevumus un ievietos tos pakomātā. Attiecīgi lasītājs saņems īsziņu ar atvēršanas kodu, ar kuru varēs atvērt pakomāta skapīša durvis, lai saņemtu pieteikto izdevumu.

Aglonas pagasta iedzīvotāju iniciatīvas grupa “Sabiedrotie” piedalījās nodibinājuma “Viduslatgales pārnovadu fonds” organizētajā mazo grantu projektu konkursā „Iedzīvotāji veido savu vidi 2022” un guva atbalstu projektā “Āra tenisa spēles iespēju nodrošināšana Aglonas pagastā”. Projekta īstenošanas rezultātā tika iegādāts un uzstādīts āra tenisa galds Aglonas pagastā pie Aglonas vidusskolas, tādējādi nodrošinot āra tenisa spēles iespējas visiem spēlēt gribētājiem un aktīva dzīvesveida piekritējiem un dažādojot lietderīga brīvā laika pavadīšana iespējas iedzīvotājiem Aglonas pagastā.

Atgādina, ka spēkā ir Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi “Par Preiļu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai”. Lai pieteiktos pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai, projekta iesniedzēja pilnvarotā persona var iesniegt pieteikumu, noformētu atbilstoši noteikumos norādītajām prasībām līdz katra mēneša 15. datumam Preiļu novada pašvaldībā. Tālāk tas tiks nodots Komisijai izvērtēšanai, kas savukārt atbilstošos pieteikumus virzīs apstiprināšanai domes sēdē. Ar noteikumiem un to pielikumiem var iepazīties pašvaldības mājas lapā preili.lv.

Preiļu novada pašvaldība piedalās projektā “Labas pārvaldības stiprināšana Latvijas pašvaldībās”, ko īsteno domnīca Providus ar Eiropas padomes atbalstu. Projektā paredzēts novērtēt savas darbības, lēmumu pieņemšanas procesu kvalitāti, lai turpmāk to uzlabotu. Šādu izvērtējumu vienlaicīgi veic 10 Latvijas pašvaldības. Pašvaldība lūdz novada iedzīvotājus būt atsaucīgiem un aizpildīt aptaujas anketu, kas aizņems 5 – 7 minūtes. Dalība aptaujā ir brīvprātīga un tās rezultāti tiks izmantoti tikai apkopotā veidā, sagatavojot projekta pārskatu 2022. gada nogalē. Aptaujas anketa pieejama mājaslapā - preili.lv. 

1. oktobrī no pulksten astoņiem rītā Preiļos notiks Rudens gadatirgus. Tiek gaidīti amatnieki, rokdarbnieki, mājražotāji, zemnieki un zemnieku saimniecības, visi tie, kuri izdomājuši, radījuši un izaudzējuši paši savām rokām. Lai pieteiktos, jāaizpilda pieteikuma anketa līdz 28. septembrim (ieskaitot), tā pieejama  vietnē preili.lv. Jautājumu gadījumos aicinām sazināties ar Ingūnu Bramani, zvanot uz tālruņa numuru 20610484 vai rakstot uz e-pasta adresi inguna.bramane@preili.lv.

Un vēl par Preiļu novada pašvaldības vakancēm: 

Preiļu novada Labklājības pārvalde izsludina atklātu konkursu uz SOCIĀLĀ DARBINIEKA DARBAM AR PERSONU GRUPĀM amatu. Pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš ir līdz  23. septembra plkst. 15.00. Konkursa nolikums pieejams vietnē preili.lv. Papildu informāciju iespējams iegūt, sazinoties ar  Preiļu novada Labklājības pārvaldes Sociālā dienesta vadītāju Astrīdu Ūzuliņu pa tālruni 65320123.

Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde izsludina pieteikšanos Jauniešu centra “Četri” vadītāja amatam. Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš ir līdz 30. septembra plkst. 16.00. Konkursa nolikums pieejams preili.lv. Tālrunis uzziņām: 28001177.

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina pieteikties darbā SABIEDRISKO ATTIECĪBU SPECIĀLISTU. Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš ir līdz 23. septembrim. Tālrunis informācijai: 28080463.

Atstājiet komentāru