2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 15.septembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 15.septembrī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada pašvaldībā notika Civilās aizsardzības komisijas sēde un mācības “Pilskalns”, lai pilnveidotu savas zināšanas un prasmes krīžu vadībā. No 13. līdz 18. septembrim  Zemessardzes 35. kājnieku bataljons aktīvi iesaistīsies militāro mācību “Namejs 2022” rudens posmā.  Sadarbībā ar Aizsardzības ministriju bataljons savā atbildības teritorijā organizēs esošo pašvaldību Civilās aizsardzības komisiju mācības “Pilskalns”, izspēlējot dažādus krīzes situāciju scenārijus. Šīs mācības notika 13. septembrī Preiļos, 14. septembrī Līvānos, 15. septembrī Krāslavā. Mācību “Pilskalns” mērķis ir uzlabot valsts un pašvaldības institūciju izpratni par atbildību sadalījumu un praktisko rīcību militāra apdraudējuma gadījumā. 

Latvijas Pasts piedāvā saņemt pasta pakalpojumus klienta dzīvesvietā vairākās Līvānu novada teritorijās – Jersikas, Rožupes, Sutru un Turku iedzīvotāji var pieteikties pasta pakalpojumiem savā dzīvesvietā. Saņemot aicinājumu par sūtījuma saņemšanu, šajās teritorijās dzīvojošie adresāti var pieteikt sūtījuma bezmaksas piegādi savā dzīvesvietā, iepriekš sazinoties ar Latvijas Pasta Klientu centru pa tālruni 27008001 vai 67008001. Latvijas Pasts atsevišķās lauku teritorijās ir saglabājis vīrusa pandēmijas periodā ieviesto pasta pakalpojumu sniegšanas darbības modeli, jo vietās ar mazu iedzīvotāju skaitu šāds modelis ir dzīvotspējīgāks un izdevīgāks. Klienti labprāt izmanto pastnieka nodrošinātos pasta pakalpojumus savā dzīvesvietā.

Līvānu novada pašvaldība aicina līdz 10.oktobrim pieteikt apbalvojumam “Līvānu novada domes Atzinības raksts” cilvēkus, ar kuriem varam lepoties, kuri devuši ieguldījumu novada attīstībā vai palīdzējuši līdzcilvēkiem. Apbalvojums var tikt piešķirts nominācijās “Sabiedriskais darbs”, “Izglītība”, “Kultūra”, “Sports”, “Medicīna”, “Labdarība”, “Mecenātisms”, “Pašaizliedzīga rīcība”, “Uzņēmējdarbība”. Kandidātus var izvirzīt Līvānu novada domes deputāti, domes komitejas, komisijas, valsts un pašvaldību institūcijas, Līvānu novadā reģistrētas juridiskas personas, biedrības, nodibinājumi vai iedzīvotāji, ne mazāk kā 10 pilngadīgas personas, kuru dzīvesvieta deklarēta Līvānu novada administratīvajā teritorijā.

Turpinām ziņas

Līvānu novada Rožupes pagastā sākusies pašvaldības autoceļa atjaunošana. Autoceļš pieslēdzas ceļam “Rožupe – Babri – Gulbinski”, un ikdienā to izmanto daudzi vietējie iedzīvotāji. Kopējais autoceļa garums ir divi kilometri, daļa ir ar sliktā stāvoklī esošu asfalta segumu, daļa – ar grants segumu. Būvdarbu laikā paredzēts atjaunot brauktuvi, vienā posmā uzklājot asfaltbetona segumu, otrā posmā – veicot divkāršo virsmas apstrādi. Tāpat tiks veikta ceļmalu sakārtošana. Darbus veic SIA “Ošukalns”.

Savukārt Līvānu novada Rudzātu pagastā tiek labots pašvaldības autoceļš Alksnieši-Slīčauka. Pašvaldība ir panākusi, ka remontdarbus finansē mežizstrādātāji, jo ceļa defekti radušies mežizstrādes darbu laikā. Līvānu novada pašvaldībā norāda, ka šis nav pirmais gadījums, kad kāds no autoceļiem tiek sabojāts mežizstrādes darbu laikā, lai panāktu, ka ceļus sakārto nācies izmantot dažādas metodes, piemēram, netiek izsniegta atļauja izmantot pašvaldības ceļus mežizstrādātāju tehnikai vai ceļa bojājumu dēļ ir tiek ieviesti masas ierobežojumi.

Un vēl

Līdz 10. oktobrim Līvānu stikla un amatniecības centrā skatāma Elitas Stikānes austo darbu izstāde “Rakstu raksti”.  Elitai Stikānei visvairāk patīk aust lakatus. Meistare katru darbu izlolo un bieži vien dod tiem vārdus. Kādam lakatam, nosaukums ir "Dzintar' jūra" vai "Zaķīšu pirtiņa" , citam lakatam ir piešķirts nosaukums pēc nokrāsas, piemēram "Saulrieta lakats".

Tāpat arī Līvānu stikla un amatniecības centrā skatāma gleznotājas Ingas Jurovas darbu izstāde. Viņa ir Rīgas Maskavas Forštates iedzīvotāja. Viņas darbi veltīti mikrorajonam, kurā tā dzīvo un gleznās atainoti māju portreti. Māksliniece absolūti dokumentāli fiksējusi Maskavas Forštates arhitektūru. Inga Jurova pārstāv maģiskā reālisma virzienu glezniecībā, tāpēc gleznojot reālistiskus motīvus, mākslinieci interesē metafiziskais un aiz ārējās formas slēptais lietu saturs.  Turpinot šo tēmu, izstādē “Dienasgrāmata” apskatāmi jaunākie darbi no šī cikla.

Atstājiet komentāru