2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Ikšķilē, Paleju ielā 2, viens no lielākajiem privātajiem Zviedrijas komercīpašumu attīstītājiem “Kilenkrysset AB” svinīgā pasākumā atklāja jaunu un modernu saliekamo dzelzsbetona paneļu ražotni. 2021.gadā tika uzsākta būvniecība 2300 kvadrātmetru plašai ražošanas ēkai ar biroja telpām un 3000 kvadrātmetru lielu āra teritoriju. Šī ir viena no modernākajām un efektīvākajām saliekamā dzelzsbetona ražotnēm Baltijā. Iekārtās investēts vairāk kā 1 miljons eiro un tiks radītas līdz 40 jaunām darba vietām atbilstoši augstākajām skandināvu prasībām.

Bauskas novada piemājas saimniecības “Kāpostnīca” ražotnē Brunavas pagastā pagājušajā nedēļā viesojās ārvalstu partneri no augu aizsardzības līdzekļu kompānijas “Nordisk Alkali AB”, iepazīstot ražošanas procesu un degustējot produktus. Piemājas saimniecība “Kāpostnīca” sākusi skābēto kāpostu produktu eksportu uz trijām valstīm – Norvēģija, Rumānija, Bulgārija. Skābētos kāpostus no Brunavas pagasta jau gadiem iecienījuši Lietuvas pircēji. Ārzemju partneru vizīte ir svarīga kontaktu nostiprināšanai un paplašināšanai. Šogad pirmās kravas uz ārvalstīm sūtīs 13.-14.septembrī.  Uzņēmumā nodarbināti 13 darbinieki. Apgrozījums 2021.gadā sasniedza 217 tūkstoši eiro.

Turpinām ziņas

Lai arī Pļaviņu bibliotēka ir Jurģu gaidās uz jaunajām telpām Raiņa ielā 45, bibliotekāres aicināja uz ikgadējām Dzejas dienām pilsētā. Kultūras centrā bija iespēja tikties ar dzejnieci, esejisti Ligitu Ābolnieci no Jēkabpils novada. Viņai izdoti jau 20 viņa darbu krājumi, un nelielu ieskatu tajos varēja gūt arī tikšanās klausītāji, kuri atzinīgi novērtēja autores dzejas lasījumu.

Arī šogad pļaviņieši piedalījās ikgadējā Latvijas Dzejas dienu akcijā “Sirds uz perona”. Tā kā perons nozīmē ceļu, un bibliotēka ir ceļā uz jaunajām mājām, pasākums notika pie ēkas Raiņa ielā 45. Omulīgā gaisotnē sildoties pie dzīvas uguns un ar zāļu tēju, katrs interesents lasīja dzeju – savu vai zināmu autoru rindas no grāmatām. Šī gada akcijas “Sirds uz perona” tēma bija par mieru, kas Ukrainas kara kontekstā šobrīd īpaši svarīgs.

Līvānos tika organizēta tikšanās ar līvāniešiem – Eiropas čempionāta dalībniekiem, lai motivētu Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņus tiekties uz augstiem sasniegumiem. Jaunie sportisti iepazina Raimundu Beginski, kurš 2021.gadā ieguva balvu “Gada ratiņbasketbolists”. Šādu apbalvojumu viņš ieguvis jau ceturto reizi. Viņš ir Latvijā pirmais ratiņbasketbola spēlētājs, kurš ar to sāka nodarboties profesionāli. Savā pieredzē dalījās arī vieglatlēts Nikita Bondarevs, kurš piedalījās Eiropas čempionātā U-18 Jeruzalemē. Čempionātā viņš iekļuva, izpildot Eiropas normatīvu un meistarkandidāta normu. 800 metru skrējienā viņš izcīnīja 22.vietu. Pasākuma laikā Līvānu Vieglatlētikas klubs pasniedza sporta apavus vairākiem Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņiem – Evelīnai Žanetei Švirkstei, Gatim Kristiānam Romanovam un Andrim Zakarevičam – pateicībā par mērķtiecīgu darbu treniņos un personīgo izaugsmi.

Un vēl

17. septembrī pulksten 14 Preiļu novada kultūras centra izstāžu zālē notiks Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā pasniegšanas ceremonija. Konkursam tika iesniegti 105 mākslinieku 174 darbi. Izstādei žūrija izraudzījusi 83 autoru darbus. Šī gada nominanti ir: Aivis Pīzelis (Preiļi), Indulis Landaus (Jelgava), Meldra Bula (Rīga), Elmārs Orniņš (Talsu novads), Maija Bērziņa (Jūrmala), Inga Jurova (Rīga), Silvija Meškone (Jelgava).

Atstājiet komentāru