2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 7.decembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 7.decembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

26. augustā Preiļu uzņēmējdarbības centrā notika Vakanču gadatirgus, kur piedalījās gan Preiļu, gan citu novadu uzņēmēji. Šīs norises organizēšana notika sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūras Preiļu filiāli, vadītāja Vija Jakimova un karjeras konsultante Inga Putāne un Preiļu novada Izglītības pārvaldes pieaugušo, karjeras un neformālās izglītības speciālisti Solvitu Ķiberi. Norisē piedalījās arī psiholoģe Inga Reinfelde. Gan uzņēmēji, gan lektori izteikuši vēlmi arī turpmāk iesaistīties šāda veida pasākumos. 

Savukārt 28. augustā Aglonā notika jau otrā dižošanās jeb Kaulēšanās Aglonā, kur piedalījās amatnieki, rokdarbnieki, mājražotāji, visi, kuri izdomājuši, radījuši un izaudzējuši paši savām rokām. Šajā reizē kopā ar pasākuma krustmāti Viju Kudiņu bija iespēja piedalīties zupas vārīšanas meistarklasē. Nākamā dižošanās Aglonā notiks 25. septembrī.

Programma “Erasmus jaunajiem uzņēmējiem” paredz pieredzes apmaiņu jaunajiem uzņēmējiem, uzturoties pie pieredzējušiem uzņēmējiem citā valstī, lai palīdzētu apgūt maza uzņēmuma vadīšanā nepieciešamās prasmes. 15. septembrī pulksten 15 tiešsaistē notiks informatīvais seminārs - diskusija par iesaistes iespējām ar vietējā kontaktpunkta pārstāvi Latvijā.  Dalībniekiem pēc pieteikšanās tiks nosūtīta saite uz pasākumu. Pieteikšanās rakstot uz e-pasta adresi: inguna.bramane@preili.lv. Tālrunis informācijai 20610484.

Kas ir investīcijas? Kā izveidot ieguldījumu plānu? Kas ir akcijas, fondi, obligācijas?  Kas jāzina par pensiju fondiem un uzkrājumiem - par šo un daudz ko citu, kas ir saistīts ar finanšu līdzekļu pārvaldīšanu varēs uzzināt seminārā “Investīcijas. Kolektīvās finansēšanas platforma.”, kas notiks 22. septembrī plkst.12.00 Preiļu uzņēmējdarbības centrā, Kooperatīva ielā 6, Preiļos. Semināru vadīs Juris Grišins, finanšu eksperts ar gandrīz 20 gadu pieredzi. 

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 20. septembrim (ieskaitot) obligāta. Pieteikties var zvanot uz tālr. nr. 20610484 vai rakstot uz e-pasta adresi inguna.bramane@preili.lv. Plašāka informācija preili.lv. 

Turpinām ziņas

29. augustā Ņižinas pilsētas domes sēdē tika pieņemts lēmums vienu no pilsētas ielām pārsaukt par Preiļu ielu. Šī iniciatīva ir kā pateicības žests par sadarbību un palīdzību, ko Preiļu novada pašvaldība un iedzīvotāji snieguši Ņižinai kara laikā. Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Preiļu novada pašvaldība nosūtījusi divas humanitārās palīdzības kravas, kuru veidošanā aktīvi iesaistījās arī iedzīvotāji. Tāpat sniegts atbalsts karā cietušo bērnu rehabilitācijas nometnei Latvijā.

Lai nodrošinātu iedzīvotājiem ērtāku grāmatu nodošanu un saņemšanu arī ārpus bibliotēkas darba laika, pie Preiļu Galvenās bibliotēkas Kārsavas ielā 4, Preiļos, drīzumā tiks uzstādīts grāmatu nodošanas/saņemšanas pakomāts. Grāmatu skapī iedzīvotāji varēs nodot jau izlasītās grāmatas un izņemt iepriekš bibliotēkā pieteiktās jaunās grāmatas.

Preiļu novada Kultūras centrs lēmis dibināt pirmo senioru tautas deju kolektīvu Preiļu novadā. Tādēļ aicina ikvienu novada senioru pieteikties dejošanai jaunajā tautas deju kolektīvā. Tālrunis  saziņai +371 29413066. Tiek gaidīts katrs zvans! Var rakstīt arī uz e-pasta adresi kcentrs@preili.lv vai nākt uz Preiļu KN. 

Lai veicinātu iedzīvotāju iesaisti mūžizglītībā, piedāvājot iedzīvotājiem gan individuālās konsultācijas, gan dažādas neformālās izglītības nodarbības. Tiek veikta aptauja, lai noskaidrotu pieaugušo izglītības vajadzības pilsētā un novadā.  Aptaujā var piedalīties jebkurš interesents, aizpildot tam paredzētu aptaujas anketu, norādot par to, kādus kursus, meistarklases un nodarbības būtu nepieciešams organizēt, kā arī anketā ir iespēja norādīt citus ieteikumus, kas palīdzētu pilnveidot darbu, lai sniegtās  pieaugušo izglītības aktivitātes būtu vērtīgas un noderīgas iedzīvotājiem. Jautājumus un ierosinājumus lūgums sūtīt uz e-pasta adresi solvita.kibere@preili.lv vai zvanīt uz tālruni 26162423.

Un vēl

24.-25. septembrī Rušonas ezerā norisināsies Latgales 2022. gada atklātais čempionāts spiningošanā. Reģistrācijas, starta/finiša vieta: Rušonas ezers bāze “Silmalas”. Sacensībās piedalās makšķernieki no Latgales, kā arī no citiem Latvijas novadiem.  Pieteikšanās līdz 22.septembrim.  Dalības maksa 35 eiro par vienu dalībnieku. Dalības maksā nav ietverta licences maksa, licences var iegādāties www.epakalpojumi.lv un manacope.lv Ekipāžu un komandu skaits ir neierobežots. Dalības maksā tiks izlietota ēdināšanai, apbalvošanai un organizatoriskiem izdevumiem.

Komentāri (0-1/1)

  • ine
    07.02.2024 17:39
    Kāpēc Jūs enerģiski un mērķtiecīgi cenšaties panākt, lai es neklausos Jūsu, tiešām, superjauko Jēkabpils Radio1?
    Kā man tas būtu jāsaprot, vai Jūs ,tomēr, neesat MANS MĪĻAKAIS RADIO??? JA JAU JŪS UZBĀŽATIES SAVIEM KLAUSĪTĀJIEM AR UŠAKOVU!
    Viss kārtībā , tikai vēlos to noskaidrot jau ceļa sākumā, kā teikt, pie krasta! Jauku dienu!

Atstājiet komentāru