2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 11.augustā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 11.augustā

Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

SIA "Līvānu siltums" no novembra plāno par 40% palielināt siltumenerģijas tarifu, liecina uzņēmuma publicētais tarifu projekts. Siltumenerģijas ražošanas tarifu plānots celt no 35,85 līdz 55,90 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa, pārvades un sadales tarifu - no 16,16 līdz 18,36 eiro, tirdzniecības tarifu - no 1,92 līdz 2,06 eiro, līdz ar to siltumenerģijas gala tarifs no 1.novembra palielināsies no 53,93 līdz 76,32 eiro par megavatstundu bez PVN. Spēkā esošā tarifa izmaiņas uzņēmums saista ar kurināmā, elektroenerģijas un darba spēka izmaksu palielināšanos.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pašvaldībai pilnībā piederošais SIA "Līvānu siltums" 2021.gadā strādāja ar 1 363 134 eiro apgrozījumu un 236 458 eiro peļņu.

Līvānu novada pašvaldība atgādina, ka aizliegts izmest sadzīves atkritumus šķiroto atkritumu savākšanas punktos. Šķiroto atkritumu punkti - Rožupes, Robežu, Stadiona, Meža un Krasta ielās - ir paredzēti tikai šķirotajiem atkritumiem. Pirms atkritumu izmešanas šķirošanas konteineros, lūgums rūpīgi izpētīt iepakojuma marķējumus, kā arī uzrakstus, uzlīmes uz šķirošanas konteineriem. Par Līvānu novada domes saistošo noteikumu Nr.6 “Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi Līvānu novadā”  neievērošanu, atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likuma 43.pantam var piemērot naudas sodu fiziskām personām no 50 līdz 750 eiro, juridiskām no  250 līdz 1500 eiro. Pašvaldība informē, ka jau šobrīd tiek veikta videonovērošana pie šķiroto atkritumu laukumiem un, veicot kontroles un uzraudzības pasākumus,  ir sodītas vairākas personas par noteikumu pārkāpšanu.

Turpinām aktualitātes
 
Līvānu novadā turpina pieņemt iesniegumus pabalsta daudzbērnu ģimenēm izmaksai. Pabalsta apmērs 20 eiro vienam nepilngadīgam bērnam. Pabalsta izmaksa tiek veikta vienam no vecākiem vai audžuvecākiem vai personai, kura pilda vecāku pienākumus, iesniedzot iesniegumu. Veidlapa pieejama pašvaldības mājaslapā.  Iesniegums jāiesniedz Līvānu novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā, Rīgas ielā 77, Līvānos. Pabalsta izmaksa tiks veikta līdz 31. augustam ar pārskaitījumu uz iesniegumā norādīto konta numuru.

Līvānu stikla un amatniecības centrā vēl tikai dažas dienas līdz 14. augustam skatāma meistares Maijas Kulakovas izstāde “Dzīpari Ziedonī”, kas tika atklāta jūnija vidū.  Meistares darbi ir piedalījušies neskaitāmās izstādes un skatēs gan tepat Latvijā, gan arī Krievijā, Dānijā, Peru un daudzās citās valstīs. Viņas darinājumi priecē apmeklētājus Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā, Latvijas vēstures muzejā un Līvānu stikla un amatniecības centra ekspozīciju zālē. 1998. gadā par savu darināto tautastērpu, saņēma laureātes diplomu par precīzāko un rūpīgāko darbu, bet 2003. gada latviešu tautastērpu skatē audēju grupā Maija Kulakova saņēma diplomu par iegūto 1. vietu. 2021.gadā piešķirts Latvijas Nacionālā kultūras centra Goda raksts.

Un vēl

12.augustā pulksten 19.00 pie Jersikas Tautas nama būs skatāms Līvānu Kultūras centra amatierteātra uzvedums Rūdolfa Blaumaņa "īsa pamācība mīlēšanā".  Danču mūziku nodrošinās kapela "Augusti". Izrādi ieskandinās senioru jauktais koris "Jersika". Ieeja: bezmaksas.

Atstājiet komentāru