2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 4.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 4.jūlijā

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Nedēļas nogalē Ādažos, Ķekavā un Mārupē notika plašas svinības, kurās atzīmēja pilsētas statusa iegūšanu. Pierīgas apdzīvotām vietām - Ādažos, Ķekavā un Mārupē  - pilsētu statuss no 1.jūlija piešķirts, lai sasniegtu novadu reformas mērķus. Jau vēstīts, ka novadu reformas laikā Ādažu novads tika apvienots ar Carnikavas novadu, Ķekavas novads – ar Baldones novadu, bet Mārupes novads – ar Babītes novadu.

SIA "Ķekavas nami" jūnija beigās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ir iesniegusi pieteikumu siltumenerģijas apgādes tarifa paaugstināšanai četras ar pusi reizes, liecina publikācija oficiālajā vietnē. Ja pašlaik spēkā esošais tarifs bez pievienotās vērtības nodokļa ir 39,64 eiro par megavatstundu , bet no pirmā augusta tas būs 181,14 eiro par megavatstundu. Kā savā mājaslapā norāda uzņēmums, tarifa pieaugums saistīts ar dabasgāzes cenas pieaugumu.

Pēc gandrīz gadu ilgušas pārbūves Kuldīgas novada Skrundā atklāta atjaunotā autoostas ēka un perons. Skrundas autoosta celta pirms 40 gadiem, un tās atklāšana 1982. gada 1. jūnijā bija liels notikums Skrundā. Gadu gaitā tā bija fiziski un morāli novecojusi, zaudējusi ergonomiskumu un veiktspēju, tāpēc to bija nepieciešams atjaunot.Pēc SIA “Muud” izstrādātā projekta ēku pārbūvēja SIA “AB Būvniecība”, bet būvuzraudzību nodrošināja SIA “DKG”.  Būvdarbi kopumā izmaksāja 416 tūkstoši eiro.  Skrundas autoostu apsaimnieko SIA “Skrundas komunālā saimniecība”.

Turpinām ziņas

Kokneses svētku laikā atklāja laivu piestātni ar četrām laipām laivu, kuteru un nelielu kuģīšu pietauvošanai, informē Staburags. Piestātne izbūvēta Latvijas un Lietuvas pārrobežu projektā ar mērķi veicināt tūrisma attīstību reģionā. Jau krietnu laiku pirms piestātnes atklāšanas ap to pulcējās un pie laipām pietauvojās kuģītis “Gulbis”, “Vīgante”, jaunais “Sēlis”, kuram šis bija  pirmais lielākais izbrauciens pa Daugavu, kā arī privāti kuterīši, jahtas un motorlaivas, kopā ap 20, lai dotos pirmajā Kokneses pusē rīkotajā peldlīdzekļu parādē. Tai pievienojās arī kanoe laivotāji un supotāji. 

Preiļu novada domē pieņemts lēmums par Preiļu novada Salas pamatskolas, kas no 1.septembra būs sākumskola, Riebiņu vidusskolas un Pelēču pamatskolas internātu slēgšanu. Lēmums tika pieņemts balstoties uz darba grupas sniegto situācijas vērtējumu un par prioritāti izvirzot bērnu intereses uzaugt ģimenē nevis ārpus ģimenes aprūpes iestādē. Tika rūpīgi analizēta internātu saglabāšanas lietderība, kā arī izvērtētas izglītības iestāžu internātu uzturēšanas izmaksas. Pašvaldības prioritāte šajā situācijā ir bērni. Viņiem vispiemērotākā attīstības un izaugsmes vide ir ģimene nevis internāts.

Un vēl

Līvānu novada domes deputāti vienbalsīgi lēma piešķirt apbalvojumu “Līvānu Goda pilsonis 2022” Vilnim Sosāram, onkologam ķimijterapeitam, algologam, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas centra Paliatīvās aprūpes nodaļas vadītājam – par paliatīvās aprūpes attīstību Latvijā, atbalstu SIA “Līvānu slimnīca” paliatīvās nodaļas izveidē, par ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu pacientu ārstēšanā un paliatīvās aprūpes pakalpojumu popularizēšanu Latvijā un pasaulē.   Vilnis Sosārs ir dzimis Līvānos, pabeidzis Līvānu 1. vidusskolu, vēlāk Rīgas Medicīnas institūtu. Galvenā darba vieta viņam vienmēr bijusi Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas centrs.  Viņš ir palīdzējis saglabāt Līvānu slimnīcu un izveidot tur paliatīvās aprūpes nodaļu. 

Foto: Spodra Purviņa

Atstājiet komentāru