2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 15.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 15.jūnijā

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” uzsācis regulāru daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kāpņu telpu uzkopšanu, sākot no 13. jūnija. Turpmāk  reizi nedēļā tiks veikta kāpņu telpu sausā un mitrā uzkopšana, un reizi gadā – kāpņu telpās esošo logu mazgāšana.

Sociālās aprūpes centrs “Aglona vairāku nedēļu garumā piedalījās SIA “TZMO Latvija” organizētajā pasākumā – Seni CUP ikgadējā minifutbolā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kas norisinājās gan digitāli, gan klātienē. Centrs “Aglona” komanda minifutbola spēlē sakopoja savus spēkus un izpildīja astoņus uzdevumus. Rīgas sporta un atpūtas kompleksā “Arkādija” pulcējās 30 komandas no visas Latvijas. Preiļu novada komanda ne tikai aizrautīgi sekoja finālspēlei, bet arī piedalījās sportiskās aktivitātēs un radošajās darbnīcās. Centrs  “Aglona” un komandas dalībnieki saņēma atzinības rakstu no Labklājības ministrijas un TZMO, kā arī dažādas veicināšanas balvas.

Preiļu novada Upmalas pagastā esošā Vārkavas muižas pils uzņemta “Latvijas Piļu un muižu asociācijā” un līdz 30. septembrim piedalās akcijā “Apceļo Latvijas pilis un muižas 2022”. Kopumā akcijā piedalās 60 pilis un muižas, no kurām četras atrodas Preiļu novadā.  Ceļotāji aicināti apmeklēt Vārkavas muižas pili un Vārkavas novadpētniecības muzeju, apskatīt ekspozīciju Vārkavas muižas pils pagrabā un izstaigāt pils parku.

Lai veicinātu novada iedzīvotāju un teritoriju īpašnieku ieinteresētību sev piederošo īpašumu sakopšanā un noskaidrotu novada sakoptākos īpašumus, Preiļu novada pašvaldība no 2022. gada 1. jūnija līdz 8. jūlijam (ieskaitot) aicina pieteikt īpašumus konkursam “Sakoptākais īpašums Preiļu novadā”. Atbilstoši konkursa nolikumam, konkursā var piedalīties privātmājas, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, uzņēmumi un iestādes. Objektu dalībai konkursā var pieteikt pats īpašnieks vai tā pārstāvis, kā arī kaimiņi, draugi, radi, darba kolēģi un citi novada iedzīvotāji, iepriekš to saskaņojot ar īpašnieku.

Konkursam pieteiktie īpašumi tiks vērtēti šādās kategorijās:
ģimenes mājas pilsētas un ciemu teritorijā;
viensētas pagasta teritorijā;
daudzdzīvokļu mājas;
sabiedriskie objekti;
komercsabiedrību īpašumi (biroju ēkas un tām piekrītošās teritorijas, ražošanas teritorijas);
valsts un pašvaldības iestādes.

Apbalvošana notiks Novada svētku laikā (19.-21. augustā), uzvarētāji tiks iepriekš informēti par konkursa rezultātiem.

Turpinām aktualitātes

8. jūnijā Gulbenē notika Gulbenes novada atklātais čempionāts vieglatlētikā. Sacensības pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu, jo tika ietvertas gandrīz visas Latvijas čempionātu vieglatlētikas disciplīnas. Preiļu bērnu un jauniešu sporta skolas audzēkne Justīne Stašulāne ieguva jaunu Preiļu novada rekordu šķēpa mešanā ar rezultātu 37 m 63 cm. Līdz šīm Preiļu novada rekords piederēja Oksanai Jakovļevai (Šņepstei)- 34 m 50 cm, uzstādīts 1999. gadā.

Ceturtdien 16. jūnijā Aglonas radošo industriju centrā 17.30 notiks tikšanās ar radošo jomu uzņēmējiem, lai pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas. Radošo industriju centrs Aglonā  piedāvā koprades telpas radošo nozaru uzņēmējiem – amatniekiem, māksliniekiem u.c. Tikšanās laikā varēs iepazīties ar nosacījumiem darbam Radošo industriju centrā, dalīties pieredzē, lai katrs amata meistars savu produkciju varētu pārdot par labāko cenu, īstajam pircējam. Un Aglonas centrs ir tā vieta, lai radošais amata meistars kļūtu arī par uzņēmēju un pelnītu, darot darbu, kas patīk. Vairāk informācijas preili.lv. 

Preiļu novada pašvaldība saņēmusi Lauku atbalsta dienesta  apstiprinājumu projekta “Jauna tūrisma produkta - dabas izziņas pastaigu takas izveide Pelēču ezera purvā” realizēšanai. Projekta laikā ir plānots izbūvēt auto stāvlaukumu, uzstādīt info dēļus un atkritumu urnas, izveidot taku līdz purva pastaigu laipām un skatu platformu, ko šobrīd uzstāda VAS “Latvijas valsts meži”. Šie pasākumi tiek īstenoti dabas lieguma “Pelēču ezera purvs”  aizsardzības plānā.

Un vēl

“Zāļu dienas gadatirgus” Preiļos notiks 22. jūnijā no pulksten 11 līdz 16 Preiļos, Svētku laukumā un tā teritorijā. Pieteikties dalībai “Zāļu dienas gadatirgū” var līdz 20. jūnijam (ieskaitot).  Savukārt Preiļu novada Aglonas pagastā Līgo zaļais tirgus norisināsies 23. jūnijā no pulksten  10 līdz diviem dienā  Aglonas brīvdabas estrādē. Tirgoties gribētāji aicināti līdz 21. jūnijam pieteikties Kultūras centrā. Vairāk informācijas preili.lv.  


Atstājiet komentāru