2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 7.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 7.jūnijā

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Šīs nedēļas sākumā notiek Aizkraukles novada Pļaviņu pilsētas, Aiviekstes, Klintaines un Vietalvas pagastu teritorijas plānojuma publiskā apspriešana. Ar tā materiāliem var iepazīties Pļaviņu novada apvienības un Aizkraukles novada pārvaldēs, kā arī  pašvaldības mājaslapā aizkraukle.lv. Rakstiskus komentārus par teritorijas plānojuma redakciju varēs iesniegt līdz 7. jūlijam pašvaldībā klātienē vai sūtot priekšlikumus elektroniski e-pastā: dome@aizkraukle.lv. Publiskās apspriešanas sanāksme notiks 15. jūnijā pulksten 18 Pļaviņu vidusskolā.

Noslēdzot šo mācību gadu, direktoru maiņa paredzēta trīs skolās Aizkraukles novadā — Aizkraukles pagasta sākumskolā, kā arī Skrīveru vidusskolā un Daudzeses pamatskolā. Izsludināta pieteikšanās šiem amatiem.

Pagājušā gada augustā tika vēstīts, ka Ilūkstē klostera ēkā pusotru gadu maisos atradās cilvēku mirstīgās atliekas. Bijusī Ilūkstes dome bija pieņēmusi darbā kādu speciālistu, kurš sāka veikt izrakumus, lai atsegtu sagrautās Ilūkstes baznīcas ēkas pamatus. Tajā laikā objektam nebija valsts aizsargājamā kultūras pieminekļa statusa, bet nu tas ir piešķirts. Konstatēts, ka objekts izrakumu laikā ir papostīts, bet vainīgos neviens nemeklē. Mirstīgās atliekas ir pārapbedītas Ilūkstes kapsētā, bet jezuītu klostera ēku paredzēts labiekārtot. Saimniekot klostera telpās apņēmusies pašvaldība, apsverot iespēju sadarboties ar uzņēmējiem. 

Turpinām ziņas

Jau otro vasaru Latgales vēstniecība GORS ikvienu aicina uz satikšanās festivālu #VASALIGORĀ, kura programmā paredzētas gan svētdienu muzikālās brokastis kafejnīcas ZĪDS dārzā un Jumta terases kino vakari zem klajas debess, gan sestdienu ekskursijas un, protams, īpaši notikumi līdz pat septembrim! Plašāka informācija  par pasākumiem pieejama iestādes mājaslapā - latgalesgors.lv.

Jūrtakai un Mežtakai pievienojies jauns garo pārgājienu maršruts – Latgales ezeru taka jeb Ezertaka. Tā sniedz iespēju ar kājām izstaigāt Latgales skaistākās vietas 1070 kilometru garumā. Izejot Ezertaku, sanāk it kā divas reizes iziet cauri Latgalei, jo tā kartē veido bezgalības zīmi, kuras centrs ir Rāznas Nacionālā parka vidū pie Rāznas ezera. 

Un vēl 

Zemeņu cena šogad būtiski neatšķirsies no pagājušā gada, prognozē aptaujātie zemeņu audzētāji. Zemeņu audzētavās norāda, ka zemeņu cena atkarīga no situācijas tirgū, no tā, kāds ir piedāvājums, kāds pieprasījums, cik liela raža ir citām lauksaimniecībām, kā arī no cenu attiecības pret Grieķijas un Polijas ogām. Tiek uzskatīts, ka minimāli zemeņu cena pieaugs, bet, salīdzinot ar pirmās nepieciešamības precēm precēm, zemenēm tāds cenu kāpums noteikti nebūs.

Atstājiet komentāru