2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 2.jūnijā

Jēkabpils radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 2.jūnijā

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novadā kopā ar uzņēmumu “Sadales tīkls” norit darbs pie sadarbības turpmāko gadu elektroapgādes tīklu modernizācijā Līvānu novadā. Gaisvadu līniju pārbūvi uz kabeļu līnijām tajās ielās, kur tas vēl nav veikts: Jāņa, Rudzutaka, Ausekļa, Līvānu, Lauku, Celtuves un citās ielās, lai klienti turpmākajos gados iegūtu drošu un modernu elektroapgādi saviem īpašumiem. Plānoti arī ieguldījumi gaisvadu līniju rekonstrukcijā lauku teritorijās.

Pamatojoties uz Līvānu novada domes lēmumu - par ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu apstiprināšanu, no 1. jūlija stājas spēkā ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifi Līvānu novada ciemos – Upenieku, Rožupes, Rudzātu, Sutru, Jaunsilavu un Turku. Šajos ciemos no jūlija par ūdensapgādes pakalpojumiem būs jāmaksā eiro par kubikmetru bez PVN un par  kanalizācijas pakalpojumiem1,70 eiro par kubikmetru bez PVN.  Šis lēmums neattiecas uz Līvānu pilsētu, Līvānos tarifi paliek līdzšinējie – 1,34 eiro par kubikmetru ūdens un par kanalizācijas pakalpojumiem - 1,58 eiro par kubikmetru.

Līvānu novada pašvaldības administrācija aicina savā komandā projektu un attīstības speciālistu. Galvenie amata pienākumi: koordinēt un vadīt pašvaldības attīstības projektu izstrādes, ieviešanas, pēc uzraudzības procesu; sniegt pašvaldības vadībai priekšlikumus par investīciju piesaisti no nacionālajām un starptautiskajām finanšu institūcijām, Eiropas Savienības programmām un fondiem atbilstoši novada plānā noteikto aktivitāšu realizēšanai un nodrošināt sadarbību ar projektu uzraugošajām iestādēm un projektu partneriem, kā arī citi saistībā ar darba uzdevumu. CV un motivācijas vēstuli aicina sūtīt līdz 7. jūnijam uz pašvaldības e-adresi vai e-pastu: pasts@livani.lv vai iesniegt personīgi Līvānu novada pašvaldības klientu apkalpošanas centrā. Plašāka informācija par šo vakanci pieejama pašvaldības mājaslapā livani.lv.

Turpinām ziņas

Līvānu novada biedrība «Baltā māja» nosvinējusi 25 gadu jubileju. Lai gan nozīmīgā dzimšanas diena nevalstiskajai organizācijai bija pagājušajā gadā, svinības tika organizētas tagad, jo pērn to liedza epidemioloģiskā situācija valstī. Patlaban biedrību « Baltā māja » vada Inguna Badune. Iepriekš šos pienākumus pildīja Lolita Beča, bet biedrības dibinātāja un pirmā vadītāja ir Irīna Kulitāne, ar kuru jubilejas pasākuma laikā klātesošajiem izdevās sazināties attālināti, lai noklausītos laba vēlējumus svētkos. Ceturtdaļgadsimta laikā “Baltā māja” īstenojusi vairāk nekā 100 projektus, kopā piesaistot 1,8 miljonus eiro, tāpat tā regulāri īsteno labdarības akcijas, sniedz veļas mazgāšanas un dušas pakalpojumus, sociālo aprūpi mājās, organizē lekcijas, radošās darbnīcas un daudzas citas aktivitātes. 

Savukārt Līvānu 1.vidusskola ar krāšņu koncertu atzīmēja izglītības iestādes simtgadi. Lai gan jubileja bija 2021.gadā, īstajā datumā svinības nevarēja rīkot kovida pandēmijas dēļ. Simts gadu laikā pieredzēts daudz – vairākas reizes skola ir mainījusi savu atrašanās vietu, tā piedzīvojusi gan miera laikus, gan karu, ir mainījies mācību saturs un metodes, un izglītības iestāde visu laiku attīstās. 1908. gadā Līvānos atvēra četrklasīgu skolu, 1921. gadā Līvānu miesta pamatskolu, kas 1925. gadā kļuva par Līvānu valsts sešklasīgo pamatskolu, 1929. gadā iesvētīja skolas ēku Domes ielā 3. 1940. gadā Līvānu sešklasīgo pamatskolu pārveidoja par nepilno vidusskolu, 1942. gadā par septiņklasīgu tautasskolu, 1944. gadā par vidusskolu. 1971. gadā atklāja jaunu skolas ēku Rīgas ielā 101.

Un vēl

Līvānu novads aicina uz jautru un izaicinājumiem pilni Ielīgošanas auto ralliju, kura galvenā balva – degviela 100 eiro vērtībā. Pieteikšanās rallijam ir līdz 16.jūnijam, pieteikumi jāiesūta elektroniski. Plašāka informācija par ielīgošanas ralliju Līvānos pieejama pašvaldības mājaslapā livani.lv.
 
Arī Jersika aicina uz ielīgošanas pasākumu - " Trejdeviņas zāles pinu ", kas 22.jūnijā  sešos vakarā pie Jersikas tautas nama. Būs vainagu meistarklase, Jāņu un Līgu sumināšana, ugunskurs un skaistākās saulgriežu dziesmas kopā ar Jersikas senioru kori "Jersika". Ieeja pasākumā: bezmaksas.

Atstājiet komentāru