2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 31.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 31.maijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pēc pusotra gada pārtraukuma apmeklētāji Pļaviņu HES vēstures ekspozīciju Aizkrauklē no 1. jūnija atkal varēs apskatīt klātienē. Ekspozīcijā apskatāms turbīnas modelis, kas izgatavots 2014. gadā turbīnu darbības pārbaužu veikšanai Pļaviņu HES hidroagregātu Nr.1 un Nr.3 rekonstrukcijas projektā. Viens no galvenajiem intereses objektiem ir arī ūdenslīdēja tērps, kas savulaik izmantots, veicot Pļaviņu HES hidrotehnisko būvju zemūdens konstrukciju uzraudzību un remonta darbus. Īpašu dinamiku ekspozīcijai piešķir vērienīga krītošā ūdens projekcija ar skaņas efektu.

Saskaņā ar Līvānu novada domes pieņemtajiem lēmumiem no 1.jūlija Līvānu novadā mainīsies maksa par ūdeni un kanalizāciju. Turpmāk par šiem pakalpojumiem būs jāmaksā - par ūdens apgādi 1 eiro par kubikmetru bez PVN un par kanalizācijas pakalpojumiem -  1,70 eiro par kubikmetru bez PVN.

Skrīveros īstenots projekts “Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas āra infrastruktūras labiekārtošana", kura gaitā jaunu veidolu ieguvis laukums skolas iekšpagalmā. Tajā novietoti betona galdi ar iebūvētām galda spēlēm un dažādi rīki bērnu aktivitātēm. Laukuma iekārtošanai tērēti vairāk nekā 35 tūkstoši eiro. Saistībā ar šo projektu pie skolas galvenās ieejas ierīkots arī statīvs velosipēdu novietošanai. Laukumā labiekārtošanas uzsākta aprīlī, bet pabeigta maija sākumā. Darbus veica SIA “Jūrmalas Mežaparki.

Turpinām ziņas

Pagājušajā nedēļā Preiļu politiski represēto biedrības “Likteņa ceļš” biedri, draugi, domubiedri un atbalstītāji Preiļu parkā pretim estrādei iestādīja rododendrus. Ideja par rododendru audzi – atmiņu vietu Preiļu novada padomju varas politiski represēto iedzīvotāju piemiņai – pieder biedrības vadītājai Natālijai Rubīnei. Iecere tika īstenota pateicoties līdzcilvēku saziedotajiem līdzekļiem pērnā gada septembrī nodibinājuma “Viduslatgales pārnovadu fonds” rīkotās kampaņas “Ziedotāju aplis” laikā.

Liepājā notikušas Kurzemes foto dienas, kas jau piekto gadu pēc kārtas dažādās pilsētās pulcē reģiona foto klubus, to dalībniekiem sacenšoties labākā kadra medībās. Šoreiz uzvaras laurus plūca Saldus foto klubs "Es daru". Kurzemē aktīvi darbojas aptuveni desmit foto klubi, kuros apvienojušies gan profesionāli fotomākslinieki, gan amatieri, un viņu pašu rīkotais, ikgadējais pasākums "Kurzemes foto dienas" dalībniekiem ir gan lieliska iespēja satikties, gan dalīties pieredzē.

4. jūnijā Aglonā norisināsies Latvijas Tautas sporta asociācijas rīkotā Latvijas Čempionāta nūjošanā otrais posms. Sacensības notiks Tautas, Sporta un Junioru klasē. Sporta klasē tiks apbalvoti posma 1.-3. vietas ieguvēji katrā vecuma grupā un labākā sporta klases komanda katrā vecuma grupā. Tautas klasē tiks apbalvoti posma 1.-3. vietas ieguvēji vīriešu un sieviešu konkurencē un labākā tautas klases komanda. Junioru klasē tiks apbalvoti posma 1.-3. vietas ieguvēji, meitenes un zēni. Sacensību organizatori var piešķirt papildus balvas īpašās nominācijās.

Un vēl 

Līvānu novada Madaliņas baznīcai iegādātas ērģeles. Draudze pateicas visiem, kuri ziedoja, lai Svētās Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcā Jersikas pagasta Gosporos pirmo reizi tās pastāvēšanas 200 gados skanētu ērģeles! Pateicības dievkalpojums norisināsies svētdien, 5. jūnijā pulksten divos dienā. Pēc tā - koncerts, kurā muzicēs arī Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi.

Atstājiet komentāru