2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 26.maijā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 26.maijā

Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00 

Līvānos turpinās Ubaglīča mikrorajona rekonstrukcija. Kā informē pašvaldība, līdztekus ielu infrastruktūras atjaunošanai iedzīvotājiem tiek nodrošināta iespēja pieslēgties centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai. Ūdenssaimniecības attīstības projekta trešās kārtas laikā ir izbūvēti 18,5 kilometri kanalizācijas inženiertīklu un 14 jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas, savukārt par pašvaldības un SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” līdzekļiem izbūvēti 16,3 kilometri ūdensapgādes inženiertīklu.  Iedzīvotājiem, kuri vēlas pieslēgt savu īpašumu centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai, jāvēršas SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība”.

Līvānos pagājušajā nedēļā fiksēti divi gadījumi, kad personas bojāja Ukrainas atbalstam izliktos karogus, kā arī izteica atbalstu Krievijas vērstajai agresijai pret Ukrainu. 17.maijā kāds vīrietis no ēkas norāvis Ukrainas karogu un to sabojājis. Pēc video novērošanas kameru ierakstu analīzes policistiem izdevās personu identificēt. 1975.gadā dzimušajam vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 78.panta 1.daļas par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar probācijas uzraudzību, ar sabiedrisko darbu vai ar naudas sodu. 

Savukārt 20.maijā kāds vīrietis Līvānu centrā ar Krievijas karogu izteicis atbalstu Krievijas veiktajām kara darbībām Ukrainā. Persona atradās alkohola reibumā un veica provokatīvas darbības, kas vērstas uz nemiera celšanu. 1990.gadā dzimušais vīrietis bija izsludināts meklēšanā par tiesas lēmuma nepildīšanu. Šajā gadījumā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 74.panta – par Latvijas saistošajās starptautiskajās tiesībās aizliegtu kara vešanas noteikumu vai starptautisko humanitāro tiesību pārkāpšanu, tajā skaitā humanitāro tiesību aizsargātas personas slepkavošanu, spīdzināšanu vai necilvēcīgu izturēšanos pret šādu personu, ķīlnieku sagrābšanu, nelikumīgu deportāciju, pārvietošanu, brīvības ierobežošanu, pilsētu vai citu objektu neattaisnojamu postīšanu vai citu aizliegtu darbību, ar ko soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 20 gadiem.

Turpinām aktualitātes

Līvānu Bērnu un jauniešu centra mūsdienu deju studijas “Inter” deju grupa “Legion”, ko vada Jevgēnijs Butorins, izcīnījusi augstāko balvu – Grand Prix starptautiskajā konkursā “Art Crystal 2022”, kas notika Lietuvā. Balva iegūta savā vecuma grupā horeogrāfijā. Deju grupu kategorijā piedalījās kopumā 22 deju kolektīvi no Latvijas un Lietuvas.

28.maijā pulksten vienos dienā Rožupes estrādē paredzēts Līvānu novada senioru tikšanās pasākums. Radošas aktivitātes, muzikāli pārsteigumi, pikniks un sarunas. Par muzikālo noformējumu rūpēsies “Līvenhofas muzikanti”. Dalība pasākumā ir bezmaksas.

1. jūnijā pulksten 16 pie Līvānu novada Kultūras centra notiks brīvdabas koncerts “Ceļoties spārnos”. Koncertā uzstāsies Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, pedagogi un izcilie absolventi – pazīstami un iemīļoti mūziķi: komponists Juris Kulakovs, etnomuzikologs Valdis Muktupāvels un dziedātājs Atis Auzāns. Koncerts ir bez maksas. Koncerta laikā būs iespējams ziedot mūzikas un mākslas skolas audzēkņu stipendijām.

Savukārt  7. jūnijā pulksten18 Līvānu novada kultūras centrā norisināsies vokālās studijas "Spurgaliņas" koncerts. Jau ziņots, ka Līvānu Bērnu un jauniešu centra vokālajā studijā “Spurgaliņas” dzied vairāk nekā 70 bērnu un jauniešu – sākot no pavisam maziņiem, beidzot ar vecāko klašu skolēniem, un daudziem arī pēc skolas beigšanas paliek laba sadarbība ar pedagoģes Skaidrītes Bulmeisteres vadīto kolektīvu. Šeit ikviens dzied no sirds un iegulda lielu darbu, lai rezultāts būtu kvalitatīvs. 

Un vēl

Līvānu 1. vidusskola 27. maijā pulksten14 Līvānu novada Kultūras centrā atzīmēs savu simtgadi! Absolventi, pedagogi, darbinieki un skolas draugi mīļi aicināti svinēt kopā! 

Vēstures fakti liecina, ka 1908. gadā Līvānos atvēra četrklasīgu skolu, 1921. gadā Līvānu miesta pamatskolu, kas 1925. gadā kļuva par Līvānu valsts sešklasīgo pamatskolu, 1929. gadā iesvētīja skolas ēku Domes ielā 3. 1940. gadā Līvānu sešklasīgo pamatskolu pārveidoja par nepilno vidusskolu, bet 1942. gadā par septiņklasīgu tautasskolu un vēl pēc diviem gadiem - 1944. gadā par vidusskolu. 1971. gadā atklāja jaunu skolas ēku Rīgas ielā 101, kur skola atrodas arī šobrīd.

Atstājiet komentāru