2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 3.martā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 3.martā

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Lai atbalstītu Ukrainas cilvēkus, kas bēg no kara un atrodas uz Ukrainas-Polijas robežas, tiek rīkota atbalsta akcija, kuras ietvaros ikviens tiek aicināts sagatavot atbalsta paciņu. Bēgļiem šobrīd visvairāk nepieciešami - pārtikas produkti, kuri ilgi nebojājas un ko var patērēt tūlīt bez ilgstošas gatavošanas (piemēram, konservi), bērnu un pieaugušo pamperi un citas higiēnas lietas, melnas vai tumšas krāsas mugursomas, lukturīši, teltis, guļammaisi, pirmās palīdzības aptieciņas un pārsienamie materiāli. Ziedotās preces iespējams nodot šodien un rīt no pulksten 10 līdz 18 Līvānu novada Kultūras centrā un Līvānu novada pagastu bibliotēkās. Šajā nedēļas nogalē tās paredzēts nogādāt uz Ukrainas-Polijas robežu .

No 1.marta klientu apkalpošanu klātienē atsācis Līvānu novada valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs. Visiem apmeklētājiem ieeja Līvānu novada pašvaldības administrācijas ēkā būs iespējama tikai pa centrālajām durvīm no Rīgas ielas puses. Iekšpagalma ieejas durvis būs apmeklētājiem slēgtas. Apmeklējot Anitas Baumanes ģimenes ārsta praksi, ieeja būs iespējama arī pa iekšpagalma durvīm, zvanot ģimenes ārstei pa domofonu, kas ierīkots līdzās ieejas durvīm. Valsts ieņēmumu dienesta speciālisti pieņems klātienē pirmdienās un ceturtdienās. Pārējās pašvaldības ēkā izvietotās iestādes Nodarbinātības valsts aģentūra, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Zvērināta notāre Gunta Daugaviete klientu pieņemšanu turpina organizēt iepriekšējā kārtībā – iepriekš piesakoties vai apkalpojot attālināti. Ienākot domes ēkā pa centrālajām durvīm, apmeklētājam jāizvēlas viņa vajadzībai atbilstošā izvēlne un jānospiež poga rindu mašīnā.

No marta Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra  atklāja lauksaimniecības sezonas sākumu un dosies maksimāli tuvu traktortehnikas atrašanās vietai veikt valsts tehnisko apskati. Lai piedalītos ceļu satiksmē, t.sk., arī pirms pavasara darbu uzsākšanas, traktortehnika un tās piekabes jāsagatavo un jāuzrāda ikgadējai tehniskajai apskatei. Apskates laikā vadītājam jābūt līdzi derīgai atbilstošas kategorijas traktortehnikas vadītāja apliecībai, tehnikas reģistrācijas apliecībai un jābūt derīgai OCTA polisei. Tehniskā apskate tiek veikta iespējami tuvu traktortehnikas atrašanās vietai. Līvānu novada pašvaldības mājaslapā livani.lv ir publicēts grafiks - traktortehnikas apskates vietas un laiki novadā. 

Turpinām ziņas

Ir noslēgusies ikgadējā iedzīvotāju aptauja par aizvadītā gada nozīmīgāko notikumu kultūrā Līvānu novadā. Vislielāko balsu skaitu un līdz ar to nomināciju “Gada notikums kultūrā 2021” ieguva divi aizvadītā gada kultūras pasākumi - notikumi:  Līvānu ūdenstorņa izgaismošana un • Mairis Iesalnieks saņem Latvijas Folkloras biedrības Iedvesmas balvu nominācijā “Aktivitātes folkloras jomā 2020. gadā”.

Līvānu stikla un amatniecības centrā ir skatāma Tautas lietišķās mākslas studijas “Dubna” vadītājas un daiļamatnieces Ineses Valaines darbu izstāde “Daugavas plūstošie ūdeņi dzīparos”. Ineses Valaines darbu personālizstādē “Daugavas plūstošie ūdeņi dzīparos” apkopoti pēdējo trīs gadu laikā tapušie darbi. Izstāde Līvānu stikla un amatniecības centrā būs skatāma līdz 11.martam.

Līvānos tika atklāta mātes un dēla grāmata “Jēkaba citāti”. Grāmatā  Ieva Johansson apkopojusi sava dēla Jēkaba Birznieka izteiktās domas. Citātus Ieva sāka pierakstīt, kad Jēkabam bija trīs gadi, un turpināja to darīt aptuveni septiņus gadus. Ar grāmatas palīdzību Ieva vēlas uzsvērt, cik liela nozīme ir kopīgām sarunām ar bērnu ne tikai par sadzīviskiem jautājumiem, bet arī nopietnām tēmām. 

Līvānu novada Centrālā bibliotēka saviem apmeklētājiem piedāvā iespēju nodot grāmatas un žurnālus, kas pašiem vairs nav nepieciešami, bibliotēkas apmaiņas punktā. Šeit var nodot un paņemt ne tikai grāmats un žurnālus, bet arī vecas avīzes. 

Un vēl

Februāra nogalē  Rīgā, VEF Kultūras pilī notika Latvijas sporta veterānu – senioru savienības 2021. gada apbalvojumu pasniegšanas pasākums. Pasākumā tika pasniegti Latvijas sporta veterānu - senioru  savienības apbalvojumi 58. sporta spēļu uzvarētājiem absolūtajā, novadu, valstspilsētu un sporta klubu vērtējumā. Līvānu novada pašvaldība absolūtajā vērtējumā saņēma kausu par piekto vietu. 46 komandu vērtējumā vietu sadalījums ir šāds: pirmajā vietā Rīga, otrajā-Daugavpils, trešajā- Valmieras novads, ceturtajā- Bauskas novads, piektajā- Līvānu novads, sestajā- Liepājas SSK.

Atstājiet komentāru