2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 19.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 19.oktobrī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu 1.vidusskolai šogad aprit 100 gadi. 1921.gadā tika dibināta Līvānu miesta pamatskola, un gadu gaitā mainījušās gan izglītības iestādes atrašanās vietas, gan nosaukums. Kopš 1971.gada skolas mājvieta ir tagadējā adresē – Rīgas ielā 101. Sākotnēji bija paredzēts svinēt skolas jubileju 15.oktobrī, bet saistībā ar Covid-19 pandēmiju visi pasākumi atcelti. Tomēr skolotāji, skolēni un viņu vecāki, kā arī absolventi un citi interesenti laipni aicināti sekot līdzi jaunumiem Līvānu 1.vidusskolas Facebook kontā, kur šonedēļ tiks ievietoti dažādi ar skolas simtgadi saistīti ieraksti.

Līvānu 2.vidusskolas skolēni aktīvi atsaucās Sabiedrības integrācijas fonda, Kultūras ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas aicinājumam, iesaistīties “Labo darbu nedēļā 2021”. Par savas darbības virzienu viņi izvēlējās palīdzības sniegšanu Līvānu kaķu patversmei. Labo darbu nedēļas aktivitātes skolā jau vairākus gadus koordinē direktores vietniece mācību jomā Ludmila Vucina. Skolēni un pedagogi dzīvniekiem ziedoja mīkstas un siltas lietas, barību un naudas līdzekļus. Akcijā aktīvi iesaistījās visas klases. Savus ziedojumus skolēni ievietoja izrotātās kastēs, lai dzīvniekiem būtu dāvanu saņemšanas svētki, bet pašiem -gandarījums par paveikto.

Viduslatgales pārnovadu fonds šogad piešķīra sešas stipendijas Jēkaba Graubiņa Līvānu mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem. Vienreizējas stipendijas tiek piešķirtas katru gadu, to mērķis atbalstīt un novērtēt talantīgu bērnu un jauniešu sniegumu iepriekšējā mācību gadā. Lai gan ir jau oktobris, stipendija tiek piešķirta par 2020./2021. mācību gadu. Stipendiju kopējais apmērs ir 360 eiro. Tā ir ziedotāju nauda – tāpēc var teikt, ka šo novērtējumu ir devuši Līvānu un Preiļu novada iedzīvotāji. Stipendijas piešķirtas akordeona spēles audzēknim Aleksandram Kručiņinam, klavierspēles audzēknei Evelīnai Otaņķei, trim vizuāli plastiskās mākslas programmas audzēkņiem – Valdim Birzākam, Samantai Kaldrauskai un Kristīnei Kiseļovai. 

Turpinām aktualitātes

Līvānu novadā notiek būvdarbi uz autoceļa, kas ved uz Draudzes kapiem. Darbus veic SIA “Ošukalns”. Notiek vecā asfalta seguma demontāžu, apauguma noņemšana, nobrauktuvju izbūve uz privātīpašumiem, konstruktīvā slāņa izbūve, kā arī jauna asfaltbetona seguma izbūve. Paredzēta arī nomaļu uzpildīšana un labiekārtošana. Autoceļam ir trīs posmi – Pļavu iela, pašvaldības ceļš “Jaunsilavas – Aizpurieši” un pašvaldības ceļš “Līvāni – Aizpurieši – Sila Sproģi – Daukstes - Silavas”. Autoceļš tiek atjaunots 2,2 kilometru garumā, un darbu izmaksas ir vairāk nekā 350 tūkstoši eiro. 

Turpinās projekta “Līvānu industriālās zonas infrastruktūras pielāgošana jaunu uzņēmumu izvietošanai un uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai 2.KĀRTA” realizācija - noliktavu angāra un pievedceļa būvniecība. Projekta galvenais mērķis: uzņēmējdarbības infrastruktūras izveide Līvānu industriālajā zonā uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai. Projektā iekļaujamās kopējās izmaksas 1,8 miljoni eiro.

Līvānu novadā turpinās regulāri reidi ūdenstilpēs, lai pieķertu maluzvejniekus. 18.oktobrī Silavu ezera tika veikta kārtējā zvejas resursu kontrole – reids. Tā laikā tika izņemti 5 nelikumīgi zvejas rīki – tīkli. Notiek izmeklēšana.

Un vēl

Līdz 1.novembrim Līvānu novada sporta klubu un biedrību pārstāvji aicināti iesniegt savus priekšlikumus noteikumu izstrādei par sporta veicināšanu pašvaldībā, savus priekšlikumus sūtot uz e-pastu: marite.vilcane@livani.lv. Jau ziņots, ka oktobra vidū notika paplašinātā Sporta komisijas sēde ar pašvaldības administrāciju par pašvaldības noteikumu “Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Līvānu novadā” izstrādi.

Atstājiet komentāru