2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 19.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 19.oktobrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Apkopota informācija par vakcinēšanās iespējām Jēkabpils novadā:
•    Jēkabpils reģionālās slimnīcas Ambulatorajā daļā (poliklīnikā) darbojas 2 vakcinācijas kabineti, kas strādā katru darba dienu, bet oktobrī vakcinācija būs pieejama arī sestdienās – 9., 16., 23. oktobrī. Vakcinācijas kabineti atrodas - 1.stāvā 150.kabinetā, bet otrajā stāvā – 213.kabinetā. To darba laiks darba dienās - no pl.8:30-16:00. Vakcinācijas punkts atvērts arī Jēkabpilī t/c "Sēlija" Vienības ielā 7, Centrālās laboratorijas telpās. No 11.oktobra tas strādās darba dienās no 16.00-20.00, sestdienās no 9.00-19.00, būs gan pieraksts, gan dzīvā rinda. Tālrunis saziņai – 67799977.
•    No 1. oktobra visi ģimenes ārsti ir iesaistījušies vakcinācijas pret Covid-19 procesā. Ģimenes ārstu iesaistei ir divas formas – vakcinācija savās praksēs vai nosūta vakcinēties uz vakcinācijas kabinetiem ārstniecības iestādēs, ar kurām konkrētā ģimenes ārsta prakse sadarbojas.

7. oktobrī Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komiteja skatīja jauno kārtību, kādā Jēkabpils novada pašvaldība piešķirs finansējumu biedrībām un nodibinājumiem, kā nevalstiskās organizācijas varēs iesniegt pieteikumus pašvaldībai projektu līdzfinansēšanai un projektus pašvaldības konkursam.  Biedrības un nodibinājumus aicināti izteikt viedokli par jauno kārtību, iesūtot priekšlikumus līdz 20. oktobrim uz e-pastu san@jekabpils.lv , konkrēti norādot, kurā nolikumā, kuros punktos, kādi labojumi veicami.

Turpinām aktualitātes

Atbilstoši valstī izsludinātai ārkārtējai situācijai saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību, Jēkabpils Sociālais dienests no 11.oktobra organizē darbu tā, lai maksimāli ierobežotu klientu plūsmu. Darbiniekiem, iespēju robežās, tiks nodrošinātas attālinātā darba iespējas. Neskaidrību gadījumā, zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni 80020091 vai dienesta darbiniekiem uz tālruņiem 65207090, 65207089. 

Sociālā dienesta darbinieki izvērtēs iespēju nodrošināt iedzīvotājus ar pārtiku, kuri atrodas karantīnā vai pašizolācijā, gadījumos, ja nav iespējams saņemt radinieku, kaimiņu vai citu tuvu personu palīdzību. Šajā gadījumā jāzvana darba laikā uz tālruni 65207090 vai jāraksta uz e-pastu: sd@jekabpils.lv, lai kopīgi rastu risinājumu. 

Ņemot vērā augstos inficēšanas rādītājus ar Covid-19, arī skolēnu brīvlaikā, no 18. līdz 24. oktobrim, 1.-12. klašu skolēnu testēšanu rutīnas skrīninga ietvaros laboratorijas veiks pēc esošā grafika. Testēšanai izglītības iestādēs jānotiek epidemioloģiski drošos apstākļos, samazinot kontaktu laiku, lai nerastos jauni infekcijas riski. Rutīnas skrīninga testus nodod skolēni, izglītības iestāžu darbinieki un izglītojamie, kuriem nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, kuri iesaistīti formālajā izglītībā, interešu izglītības, sporta, neformālās izglītības un citās ārpusskolas aktivitātēs, kurās nepieciešams apliecinājums par negatīvu Covid-19 testa rezultātu. 

Un vēl

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ielūdz pašvaldību speciālistus un iedzīvotājus uz attālinātu vebināru par decentralizētās notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas sistēmas sakārtošanu. Šī gada 14. oktobrī tiek uzsākta kampaņa “Nesēdi uz šmuces ar laika degli”, lai aicinātu iedzīvotājus sakārtot un reģistrēt savus decentralizētās notekūdeņu sistēmas objektus. Valsts kontrole 2020. gadā secinājusi, ka līdz pat 64% mājsaimniecību ar decentralizēto sistēmu, diemžēl, notekūdeņus attīrīšanai nodod retāk nekā reizi gadā, kā to nosaka likums. Tādējādi tiek apdraudēta gruntsūdeņu kvalitāte, kā arī sava un kaimiņu veselība. 

Lai izglītotu par potenciālajiem riskiem, kas rodas nepareizas notekūdeņu apsaimniekošanas rezultātā, 27. oktobrī no plkst. 16:00 – 17:00 portāla Delfi.lv tiešraidē VARAM aicina piedalīties bezmaksas vebinārā “Nesēdi uz šmuces ar laika degli”.

Atstājiet komentāru