2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Latgales plānošanas reģions 10.novembrī laikā no 15.00 – 18.00 rīko tiešraides pasākumu no koncertzāles GORS “Latgales diena”. Tas ir pasākums Latgales reģiona uzņēmējdarbības aktivizēšanai un popularizēšanai, Latgales vietējo uzņēmēju prezentēšanai un vietējās ražotās produkcijas piedāvāšanai, Latgales pārstāvniecības darbības popularizēšanai, kā arī Latgales kā tūrisma galamērķa un vietas popularizēšanai potenciālajiem investoriem.
Būs iespeja piedalīties gan diskusijās un intervijās tiešraidē, prezentāciju tapšanā, gan būt aktīvam vērotājam klausoties un komentējot. Lai piedalītos Latgales dienā, lūdz aizpildīt dalības pieteikuma anketu, kas atrodama Līvānu novada mājaslapā. 

Šonedēļ uzsākti atjaunošanas/pārbūves darbi uz Līvānu novada pašvaldības autoceļa “Jaunsilavas – Aizpurieši”, pašvaldības autoceļa “Līvāni – Aizpurieši – Sila Sproģi – Daukstes - Silavas” un pašvaldības ielas “Pļavu iela”. Tiek plānots, ka līdz nedēļas beigām būs veikti visi projektā paredzētie demontāžas darbi, tai skaitā apauguma noņemšana. Atjaunošanas/pārbūves darbu rezultātā attiecīgajā posmā tiks ieklāts jauns asfaltbetona segums. Darbus veic SIA "Ošukalns". Autovadītājiem darbu norises posmā ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Līvānu novada stipendijas studijām augstskolās šajā mācību gadā piešķirtas 28 Līvānu novada jauniešiem par kopējo summu – teju 40 tūkstoši eiro. Ņemot vērā Covid-19 izplatības riskus, šogad pieteikumi bija jāiesniedz elektroniski un arī pārrunas ar jauniešiem notika attālināti – videokonferences režīmā. Gandrīz puse no jauniešiem studē Rīgas Tehniskajā universitātē, bet septiņi – Rīgas Stradiņa universitātē. Vērtēšanas kritēriji bija – vidējā atzīme par iepriekšējo mācību gadu, izvēlētā specialitāte, sociālie faktori, kā arī intervijas laikā gūtā informācija. Ar studentu vārdiem, kuri saņems pašvaldības stipendijas var iepazīties Līvānu novada domes mājaslapā livani.lv.

Turpinām ziņas

Šonedēļ Jaunjelgavā darbdienās atsāka darboties zupas virtuve, ko ik gadu trūcīgajiem iedzīvotājiem nodrošina pašvaldība. Jaunjelgavas sociālajā dienestā saņemts 20 cilvēku iesniegumu, kam nepieciešams zupas virtuves atbalsts. Pērn pirmo gadu zupas virtuve darbojās arī Daudzesē. Ēdināšana tiks nodrošināta arī šogad no 1.novembra. Precīzs cilvēku skaits pagaidām vēl nav iesniegts, pirms gada Daudzesē zupas virtuvei pieteicās aptuveni 20 vietējo iedzīvotāju. Jaunjelgavā ēdienu gatavos pirmsskolas izglītības iestādes “Atvasīte” pavāres, daudzesiešiem ēdienu sagādās Daudzeses pamatskolas ēdinātāji.  Pērn zupas virtuves pakalpojumu sniegšana pašvaldībai izmaksāja nedaudz vairāk kā 3 tūkstoši eiro. 

Dienvidkurzemes novada Ziemupē  jeb bijušajā Pāvilostas novadā top Latvijā pirmais pirts komplekss cilvēkiem ar redzes un kustību traucējumiem. Šobrīd norit 380 kvadrātmetru lielās ēkas būvniecība. Iniciatīvu uzņēmusies Liepājas Neredzīgo biedrība, kas vēlas izveidot vietu rehabilitācijas pasākumiem. Finansējums jaunbūvei tiek iegūts no ziedojumiem, kā arī atsevišķi uzņēmumi atvēlējuši savu darbaspēku. Jauna pirts, dīķis, sālsistaba un sālsvanna – šādas iespējas Liepājas Neredzīgo biedrības izveidotajā rehabilitācijas centrā "Dvēseles veldzes dārzs" drīzumā kļūs pieejamas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. 

Un vēl

Rudens ne vien iekrāso Latviju, bet arī pārklāj to ar dūmu mutuļiem no degošo lapu kaudzēm. Pēdējos gados gan aizvien biežāk pašvaldības aizliedz lapu dedzināšanu, bet Jelgavas novadā tas joprojām ir atļauts. Lapas tiek dedzinātas arī kapsētās. Tikmēr Dabas aizsardzības pārvalde lapu dedzināšanu neatbalsta ne kapos, ne citās teritorijās. Dabas aizsardzības pārvalde aicina lapas nededzināt, bet izmantot kompostam.

Atstājiet komentāru