2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 1.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 1.oktobrī

Radio1 Jēkabpils novada domes pagastu un mazpilsētu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Skolēnu ēdināšana Jēkabpils novada izglītības iestādēs tiks nodrošinātā tikai klātienes mācību procesa ietvaros. Kā komentē Izglītības pārvaldes vadītājs Juris Līcis, tad šobrīd Jēkabpils novada skolās  karantīnā esošo klašu skaits ir diezgan liels un mainīgs, bet valstī diemžēl nav noteikta ārkārtas situācija. Lai nodrošinātu pārtikas paku piegādi visām Jēkabpils novada skolām, būtu jāveic atsevišķa iepirkuma procedūra, jo esošo ēdināšanas līgumu ietvaros pārtikas pakas nevar dalīt. Novada skolās skolēnu ēdināšana tiks turpināta, stingri balstoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajām vadlīnijām un īpašs atbalsts tiks sniegts tikai izglītojamajiem no trūcīgām, maznodrošinātām  un daudzbērnu ģimenēm, kuras ir Jēkabpils novada Sociālā dienesta redzeslokā.  
  
Viesītes kino zālē šodien pulksten sešos vakarā notiks režisora Māra Martinsona romantiskās komēdijas “Saki Jā! “seanss, kurā galvenās lomas atveidos Lelde Dreimane, Evelīna Pārkere, Jurijs Djakonovs un Nauris Brikmanis. Tālis, atgriezies no veiksmīga ārzemju biznesa brauciena, ir gatavs kāzām ar savu dzīves mīlestību Zani. Draugi jau sākuši organizēt greznākās kāzas, un viss liekas tik optimistiski, ja vien nebūtu noticis pirmskāzu strīds starp potenciālo jauno pāri. Mūsdienīgs attiecību, draudzības un mīlas stāsts, kurā lomu nospēlē arī nauda. Pasākums par ieejas maksu. Apmeklētājiem jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personalizēta biļete. 
 
Rīt, 2. oktobrī pulksten vienos dienā Gārsenes kultūras namā notiks Senioru dienai veltīs pasākums, kurā muzicēs Rīgas vācu kultūras biedrības vokāli instrumentālais ansamblis “Morgenrot” . Ansambļa galvenie mērķi ir veicināt vācu kultūras atdzimšanu Latvijā un  mazākumtautību integrāciju Latvijas sabiedrībā.  Ansambļa repertuārā ir vācu un latviešu tautas dziesmas, kā arī vācu komponistu klasiskās mūzikas skaņdarbi. Ansamblis uzstājas tradicionālajos vācu tautas tērpos. Ieeja pasākumā bez maksas.  Pasākumā apmeklētājiem jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. 
 
Savukārt rīt, 2. oktobrī pulksten septiņos vakarā Salas kultūras namā ar koncertprogrammu “Ceļā pie tevis” uzstāsies  Santa Sāre. Koncertprogrammā apvienota Jāņa Petera dzeja un dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem. Koncerts ļaus klausītājam uz brīdi atstāt aiz durvīm ikdienas rūpes un caur dziesmu izdzīvot patiesu, dziļu un izjustu stāstu. Santas Sāres dziedājumu papildinās pianists Ģirts Ripa un perkusionists Mārcis Kalniņš. Pasākums bez maksas. Pasākuma apmeklētājiem jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. 

Un vēl 
 
Svētdien, 3.oktobrī no pulksten deviņiem rītā līdz vieniem dienā Viesītē, Zaļā tirgus teritorijā un laukumā pie Kultūras pils notiks RUDENS GADATIRGUS! Aicināti visi pirkt un pārdot gribētāji! Informācija pa tālr. 26513349. 

Atstājiet komentāru