2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2021.gada 29.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2021.gada 29.septembrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldības kapitālsabiedrība SIA „Preiļu saimnieks” izsludina kandidātu nominācijas konkursu uz valdes priekšsēdētāja amata vietu. Kandidāti savus pieteikumus līdz 2021.gada 7. oktobrim var iesniegt sūtot pa pastu slēgtā aploksnē, iesniegt personīgi Preiļu novada pašvaldībā Klientu apkalpošanas centrā, elektroniska dokumenta veidā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un satur laika zīmogu, nosūtot uz domes elektroniskā pasta adresi: dome@preili.lv. Vairāk informācijas par izsludināto vakanci Preiļu novada pašvaldības mājas lapā preili.lv. 

Pamatojoties uz 26. augusta Preiļu novada domes lēmumu, apvienot Preiļu, Riebiņu, Vārkavas un Aglonas Dzimtsarakstu nodaļas, rezultātā uz reorganizējamo institūciju bāzes, izveidot Preiļu novada Dzimtsarakstu nodaļu ar darbības teritoriju – Preiļu novada administratīvā teritorija,  no 1. oktobra Preiļu novadā darbu uzsāks jaunizveidotā Preiļu novada Dzimtsarakstu nodaļa, kas darbosies visā Preiļu novada administratīvajā teritorijā. Turpmāk iedzīvotāji civilstāvokļa aktu reģistrāciju varēs veikt Preiļu novada Dzimtsarakstu nodaļā vai izmantojot e-pakalpojumus, vairāk informācijas zvanot pa tālruni: 65322692. 

Preiļu novada Aglonā īstenots Lauku atbalsta dienesta apstiprinātais projekts “Aglona ceļā uz SMART VILLAGE”, ko Aglonas novada domes uzsāka īstenot 2020.gada decembrī.  Šī gada pavasarī projektā tika uzstādītas septiņas videonovērošanas kameras trijos objektos Aglonas ciemā: Tūrisma informācijas centrā, Radošo industriju centrā un Aglonas brīvdabas estrādē. 

Šī gada septembrī, turpinoties projekta īstenošanai, Aglonā tika uzstādīti: divi viedie soli uz saules baterijām, viens pie Aglonas bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas centra “Strops”,  otrs pie Radošo industriju centra. Soli ražo elektrību no saules paneļiem, tāpēc tos var izmantot telefona USB vai bezvadu uzlādei kā arī bezmaksas bezvadu interneta lietošanai.  

Pie Tūrisma informācijas centra tika izveidots viens viedais sols ar velo apkopes punktu. Arī šis sols darbojas kā bezvadu interneta punkts un iespēja uzlādēt viedierīci, bet paildus pieejams arī gaisa kompresors un instrumentu komplekts velosipēdu apkopei. Tūrisma informācijas centrs ticis arī pie jauna informatīvā displeja. Videokameru, solu un informatīvā displeja piegādi un uzstādīšanu veica SIA ”Goodman Group”. 

Turpinām aktualitātes

17. septembrī nodibinājums “Viduslatgales pārnovadu fonds” rīkoja pasākumu – pirmais Ziedotāju aplis Viduslatgalē. Tā galvenais mērķis bija savākt ziedojumus trīs labām idejām, kas tiks īstenotas Preiļu novadā. 

Imants Babris stāstīja par savu ieceri pilnveidot Futbola ielu – idejas atbalstītāji nosolīja 880 eiro. Galēnu Kultūrvēstures biedrības vadītāja Gunita Strode ne tikai stāstīja, bet rādīja arhitekta Viestura Baloža Galēnu muižas kompleksa vizualizāciju. Ziedotāji nosolīja 650 eiro naudā un 250 eiro darbā – galda kalendāra dizaina izveidei un maketēšanai. Biedrība vēlas izveidot lielformāta baneri pie muižas un galda kalendāru “Gaļān cymuss”. Natālija Rubīne un biedrības “Likteņa ceļš” biedri iecerējuši stādīt rododendru audzi – kā piemiņu izsūtītajiem Preiļu novada iedzīvotājiem. Šī ideja guva nepieredzēti lielu ziedotāju atsaucību – 1000 eiro. 

Vēl mēnesi ikviens ziedotājs var atbalstīt kādu no trim idejām, veicot ziedojumu uz fonda kontu. Ziedojot mērķī jānorāda savs favorīts: Futbola iela, Galēnu muiža, Rododendru audze. Viduslatgales pārnovadu fonds pateicas visiem pasākuma apmeklētājiem un aizrautīgajiem ziedotājiem. 

Biedrība “Sabiedriskais centrs Aizkalne” īstenojusi Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas “Pats savam saimes galdam” projektu, kurā piedalījās 32 ģimenes – 20 no Pelēčiem un 12 no Aizkalnes. Pavasarī ģimenes saņēma sēklas, darbarīkus un stādus, lai vasaru strādājot, rudenī saņemtu augļus. Uz noslēguma pasākumu Pelēču pagasta estrādē 4. septembrī pulcējās projektā iesaistītās ģimenes. To pārstāvji dalījās ar saviem iespaidiem par paveiktajiem darbiem un ieguvumiem. Pēc pasākuma ģimenes dalījās ar izaudzēto un saražoto, lai palīdzētu Preiļu novada Krīzes centra “Līči” iemītniekiem. 

Un vēl

2. oktobrī no 9.00 līdz 14.00 Raiņa bulvārī Preiļos norisināsies Miķeļdienas Dižtirgus. Pasākuma laikā notiks ne tikai tirgošanās ar zemnieku saimniecībās izaudzēto, mājražotāju un amatnieku saražoto, bet arī dažādas citas aktivitātes. No 10.00 līdz 13.00 ikviens interesants ir gaidīts uz radošajām keramikas darbnīcām, kuras vadīs Raivo Andersons un Kristīne Nicmane. Tāpat tirgus apmeklētāji aicināti dalīties ar neparastām rudens veltēm, kas šogad ir izaugušas dārzā, atnesot tās uz Dižgaldu, kur tās tiks svērtas un mērītas, un arī apbalvotas.  Tirgu rīko Preiļu novada uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Preiļu novada Kultūras centru.

Atstājiet komentāru