2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 24.septembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 24.septembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Vakar Jēkabpils novada domes sēdē tika apstiprināta jaunā novada administratīvā struktūra, kura darbu uzsāks no 2022. gada 1. janvāri. Administratīvās struktūras izveides procesā domes vadība pārvaldes shēmu klātienē prezentēja visiem domes deputātiem, viedokli tika aicināti izteikt jomu atbildīgie speciālisti, iestāžu vadītāji un pagastu pārvaldnieki. Ar jauno struktūru sīkāk var iepazīties Jēkabpils novada pašvaldības mājaslapā jekabpils.lv

Vakar Jēkabpils novada domes sēdē tika pieņemts lēmums par Jēkabpils novada Bāriņtiesas priekšsēdētāju iecelt Inu Gusāri. Lēmums stājas spēkā šī gada 1. novembrī. Septembra sākumā tika izsludināts konkurss uz Jēkabpils novada Bāriņtiesas priekšsēdētāja amatu, un komisija izvērtēja trīs pretendentus. Uz Jēkabpils novada Bāriņtiesas priekšsēdētāja amatu tika virzīta Ina Gusāre. Šobrīd Ina vada bijušā Jēkabpils novada Bāriņtiesu. 

Ar mērķi nodrošināt efektīvāku digitālo mācību līdzekļu izmantošanu mācību procesā, vakar Jēkabpils novada dome nolēma veikt interneta iekštīkla pilnveidošanu Ābeļu pamatskolā, izmantojot no Izglītības un zinātnes ministrijas saņemto finansējumu 7 tūkstoši 23 eiro. Iekštīkla pilnveidošanu paredzēts veikt līdz šī gada 30. novembrim.

Zasas muižas parka teritorijā, Bišu takā, top tuvākajai apkārtnei unikāls objekts – bišu gulta. Tā ļaus parka apmeklētājiem izjust stropa terapiju. Gultu no bitēm šķir vairāki slāņi, lai bites nespētu tikt cauri un iedzelt. Terapijas būtība ir stropa gaisa ieelpošana un atrašanās bišu biolaukā. Šāds kontakts labvēlīgi ietekmē aknas, nervu sistēmu un sirds – asinsvadu sistēmu, kā arī stiprina imunitāti. Tā kā rudenī bites kļūst neaktīvas un gatavojas ziemošanai, bišu gulta pilnvērtīgi varēs sākt darboties nākamā gada maijā. Projektu īsteno iedzīvotāju iniciatīvas grupa “Bišu takas aktīvisti”, un objekts tapis ar pašvaldības līdzfinansējumu.

Turpinām ziņas

Iedzīvotājiem, kas vēlas apgūt nūjošanas prasmes, "Eiropas sporta nedēļā" būs iespēja piedalīties kādā no diviem bezmaksas nūjošanas treniņiem, ko organizē Latvijas Tautas sporta asociācija.
Svētdien (26. septembrī) plkst. 11:00 Jēkabpils Mežaparkā pie meža namiņa vai pirmdien (27. septembrī) plkst. 9.00 Kalna pagastā, Aleksandra Grīna parkā.Pieteikšanās pie treneres pa e-pastu vingrounnujo@gmail.com vai zvanot pa tālruni 29455599. Piesakoties būs jānorāda vārds un augums centimetros, lai interesentiem varētu sarūpēt piemērotāka garuma nūjas.

Projektā “KOPĀ vienā virzienā” 28. septembrī no pulksten 15 Salas kultūras namā notiks apmācības par digitālo rīku, sociālo mediju un citu platformu izmantošanu darbā ar jaunatni. Apmācības vadīs projektu koordinatore, jauniešu studijas “BaMbuss” vadītāja. Pieteikties iespējams pie jaunatnes lietu speciālistes Lindas Kalniņas pa tālruni 25712909 vai e-pastā linda.kalnina@jekabpils.lv .

Līdz svētdienai (26. septembrim) Arī Jēkabpils novada teritorijā norisinās militārās mācības “Namejs 2021”. Šodien sākas militāro mācību aktīvā fāze, un līdz 26. septembrim Zemessardzes bataljons veiks mācību uzdevumus un pārvietosies pa valsts un pašvaldību ceļiem Jēkabpils novada Kūku, Mežāres un Vīpes pagastā. Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties un ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības ierobežojumiem. Uzdevumu izpildes laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. 

Un vēl

Šodien (24. septembrī) pulksten 19 Asares kultūras namā notiks Guntara Rača autorvakars un jaunās grāmatas „365” 3. daļas atvēršana. Piedalīsies ģitārists Uģis Tirzītis. Ieeja bez maksas, vakcinētajiem un Covid-19 pārslimojušajiem, uzrādot derīgu sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez ierobežojumiem.

Atstājiet komentāru