2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 23.septembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 23.septembrī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada dome no šīs nedēļas iedzīvotājus apkalpo ATTĀLINĀTI.  Nepieciešamības gadījumā ar Līvānu novada domes administrāciju aicina sazināties pa tālruni, e – pastu vai oficiālo elektronisko adresi, izmantojot latvija.lv vai atstāt iesniegumu Līvānu novada domes administrācijas ēkas foajē (Rīgas ielā 77, Līvānos), kur uzstādīta pastkastīte sūtījumu nodošanai.  Neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt pa tālr. 65307250.

Ņemot vērā vēsos un vējainos laikapstākļus, kā arī daudzkārtējus iedzīvotāju lūgumus, Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle izdevusi rīkojumu no šīs nedēļas uzsākt apkures sezonu Līvānu novadā. Apkure pašvaldības apsaimniekošanā esošājām ēkām Līvānu novadā šonedēļ tiek pieslēgta pakāpeniski. Pirmās siltumu saņēma izglītības iestādes, pēc tam pakāpeniski tika pieslēgtas daudzdzīvokļu mājas. 

Iniciatīvas “Tīri. Labi. Pilsēta bez atkritumiem” projektu konkursā Līvānu novada Kultūras centra Rožupes kultūras nams īsteno projektu “Tīri, labi Rožupē!”. Augusta noslēgumā tika ierīkots neliela izmēra kompostēšanas laukums un iegādāta zaru smalcināšanas iekārta, kuru paši darbinieki arī pārvaldīs. Tika veikta darbinieku apmācība, kā pareizi apsaimniekot atkritumus. Uzlabotā kultūras nama atkritumu apsaimniekošanas infrastruktūra ļaus pārstrādāt pilnībā atkritumus un uzturēt sakoptu teritoriju arī ilgtermiņā. Projektu finansē biedrība “Zaļā brīvība”. Projekta aktivitātes īsteno Rožupes kultūras nams sadarbībā ar Rožupes pagasta pārvaldi, Līvānu novada Kultūras centru un Līvānu novada pašvaldību.

Turpinām ziņas

Šonedēļ Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notika ikgadējā Ekoskolu apbalvojumu pasniegšana. Šogad 104 izglītības iestādes saņēma prestižo starptautisko Zaļo karogu, tajā skaitā divām izglītības iestādēm piešķirts Ekoskolu vēstnieka statuss, 44 - ieguva Latvijas Ekoskolas sertifikātu. Zaļo karogu saņēma arī  Līvānu novada Jersikas pamatskola. Jau ziņots, ka ekoskolu programma ir viena no visaptverošākajām un populārākajām vides izglītības pieejām pasaulē, kura šajā mācību gadā Latvijā svin 20 gadus. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas 182 izglītības iestādes, bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas 56 tūkstoši izglītības iestādes 70 valstīs. 

Pēc ļoti ilgās mājsēdes un attālinātiem konkursiem beidzot Līvānu novada deju kolektīvs "Diamond" treneres Viānas Barkānes vadībā varēja piedalīties klātienes otrajā Jauno izpildītāju starptautiskajā konkursā "Jūras Zvaigzne", ko organizē biedrība "Ligzda". Šis konkurss notika 22. augustā Jūrmalā. Kolektīva meitenēm ir ļoti labi panākumi, jo visas vecuma grupas tika pie godalgotām vietām. Paralēli šim konkursam norisinājās attālināts IV Starptautiskais skaistuma un talantu konkurss "Princese un Princis", kur piedalījās deju kolektīva “Diamond” dalībniece Sofija Stabulniece, kuru sagatavoja trenere Viāna Barkāne. Sofija ieguva titulu “Skaistuma princese” vecuma grupā 7-9 gadi.

Septembra sākumā Līvānu 2.vidusskolas skolēni pievienojās tradicionālajām Dzejas dienām Latvijā. Pasākumi bija sadalīti divās daļās. Pirmo grupu veidoja šim neparastajam laikam veltītas aktivitātes. Tas ir laiks, ko pavadījām attālināti. Pandēmijas radītais “attālinātu mācību” jēdziens tika aktualizēts caur sociālā burbuļa tēmu “Mēs savā burbulī”. Otrā pasākumu grupa bija veltīta Aleksandra Čaka 120. dzimšanas dienai. Katra klase saņēma viņa dzejas rindas, lai tās atrastu un vizualizētu pilsētvidē, kā arī skolēni mūzikas stundās klausījās un dziedāja populārās dziesmas ar Čaka vārdiem un skolas pagalmā uz asfalta rakstīja rindas, kas viņus iedvesmoja, lasot  dzeju. 

Un vēl

Sakarā ar dzelzceļa pārbrauktuves Stacijas ielā, Līvānos remontdarbu veikšanu šonedēļ un nākamnedēļ  - 23., 27. un 28.septembrī tiks ierobežota kustība . Satiksme tiek organizēta atbilstoši saskaņotajai satiksmes organizācijas shēmai, autovadītājiem jāseko ceļazīmju norādēm.

Atstājiet komentāru