2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 21.septembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 21.septembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

No 17. līdz 19. septembrim Viesītes muzejā “Sēlija” norisinājās aktivitātes,  Eiropas kultūras mantojuma dienās, kas šogad veltītas dzelzceļam. Viesītes muzejā “Sēlija”, kas izveidots kādreizējā šaursliežu dzelzceļa depo teritorijā, kultūras mantojuma dienas tika atzīmētas trīs dienu garumā. 18. septembrī, svētku galvenajā dienā, notika radošas aktivitātes bērniem, Viesītes pūtēju orķestra koncerts, bet dienas īpašie viesi bija "Latvijas dzelzceļš" industriālā mantojuma eksperts Toms Altbergs un projekta vadītāja Agnese Neija, kas iepazīstināja ar projektā “600 mm dzelzceļa tīkls Augšzemes novadā pirmā Pasaules kara laikā - celtniecība, mērķi, ietekme’’ līdz šim izpētīto. Visas dienas garumā apmeklētāji varēja aplūkot izstādi “Jēkabpils–Krustpils tiltam – 80”. Savukārt pēcpusdienā ikvienam interesentam bija iespēja izstaigāt dzelzceļa depo ēkas muzeja gidu pavadībā un doties bezmaksas braucienā ar elektrobānīti pa pilsētas vēsturisko centru. 

Svētdien, 19. septembrī sadarbībā ar biedrību “Sēlijas laivas” notika ekspedīcija “Nākamā stacija Ževaldi” pa kādreizējiem sliežu ceļiem no Viesītes līdz Dešiem, kur kādreiz atradās Ževaldu pieturas punkts. Svētkus rīkoja Viesītes muzejs “Sēlija” ar Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes finansiālu atbalstu un sadarbībā ar biedrību “Izaicini sevi” un “Sēlijas laivas”.

Mežāres pagastā uz Robežu ielas un ceļa nr.3-37 atzara ceturtdien tika veikti asfalta seguma kontrolurbumi. Asfalta paraugi ir nogādāti laboratorijā, lai noteiktu asfalta kārtu biezumu un citus specifiskos rādītājus atbilstoši Autoceļu specifikācijai. Pārbūves darbus veica būvuzņēmējs SIA “MIKOR”, bet būvuzraudzību - SIA “EMVA”.  Objekta būvniecības kopējās izmaksas sastāda 49 tūkstoši 608 eiro ar PVN.

Turpinām aktualitātes

Projektā “KOPĀ vienā virzienā” plānots izveidot Jēkabpils novada jauniešu “digitālo māju” jeb mājaslapu. Jaunieši tika aicināti iesaistīties mājaslapas nosaukuma veidošanā un līdz 14. septembrim iesniegt idejas nosaukumam. Trīs oriģinālākie nosaukumi tika nodoti publiskai novērtēšanai novada sociālajos tīklos. Starp domēna nosaukumiem „digitālāmāja” , „jauniešivar”  un „jēkabpilsjaunieši”  visvairāk balsis saņēma nosaukums jauniešivar.lv .

Projektā “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Jēkabpils novada Aknīstes pilsētā, Asares, Aknīstes un Gārsenes pagastos” vakar un 28. septembrī pulksten 18 Jēkabpils mākslas skolas Aknīstes filiālē notiks mākslas terapijas nodarbība, ko vadīs mākslas terapeite Margarita Stoļarova. Ierašanās ar digitālo Covid-19 sertifikātu. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās. Vietu skaits ierobežots.

Sestdien, 25. septembrī, Kūku pagasta “Ezerkrastos” ar startu pulksten 20 notiks nakts pārgājiens kopā ar Dabas resursu aizsardzības biedrību. Pārgājienā tiks mērots apļveida maršruts 12 kilometru garumā pa Sūnu takām. Pēc pārgājiena būs iespēja baudīt naksnīgo Baļotes ezera atmosfēru pie ugunskura. Līdzi vēlams ņemt lukturīšus. Pārgājienā var piedalīties personas ar derīgu Covid-19 vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikātu, kā arī bērni līdz 12 gadu vecumam bez sertifikāta. Dalībnieku skaits ir ierobežots, pieteikšanās obligāta, rakstot uz e-pastu: dabasbiedriba@inbox.lv.  Pasākumi tiek līdzfinansēti no Eiropas Savienības Erasmus+ projekta “Eiropas Sporta nedēļa” līdzekļiem.

Un vēl

16. oktobrī Zasas kultūras namā notiks tradicionālais koncerts–konkurss “Atnāc ar savu dziesmu!”. Kā jau ierasts, konkursa dalībnieku sniegumu vērtēs žūrija, kā arī tiks izvēlēta skatītāju simpātija katrā vecuma grupā. Dalībai aicina pieteikties līdz 4. oktobrim. Koncertā piedalīties varēs dalībnieki ar Covid-19 digitālajiem sertifikātiem. Sīkāka informācija vecā Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes Facebook lapā.

Atstājiet komentāru