2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 16.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 16.septembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Gan Daugavpils Universitātes, gan Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas personālam lēmums par abu augstākās izglītības iestāžu apvienošanu nav negaidīts, turklāt, viņuprāt, tas ir pamatots un pareizs solis turpmākai attīstībai. Taču diskusijas par reorganizācijas izpildi un tās galarezultātu ir asas. Daugavpils universitāte uzskata, ka labākais šis apvienošanas process būtu Rēzeknes augstskolas pievienošana, saglabājot gan Daugavpils Universitātes nosaukumu. Tam gan nepiekrīt Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektore Iveta Mietule, piebilstot, ka apvienošanās rezultātā ir jāizveido jauna zinātnes universitāte Latgalē.

Veiksmīgi realizēts  projekts “Nacionālo partizānu piemiņas vietas atjaunošana Ošas polderī”, ko īstenoja iedzīvotāju iniciatīvu grupa “Y’man’s Līvāni “ Labdarība”” ar Līvānu novada domes mazo grantu projekta konkursa līdzekļiem. Līvānu novada Rožupes pagastā atjaunota nacionālo partizānu piemiņas vieta, kas atrodas Ošas polderī. Piemiņas akmens Ošas upes polderī ir uzstādīts 1945. gada 8. jūlijā bojā gājušajiem Rožupes pagasta Nacionālajiem partizāniem, tautā saucamajiem mežabrāļiem. Lai godinātu kritušo jauniešu piemiņu, pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados šeit tika uzstādīts piemiņas akmens un krucifikss. Gadu gaitā objekta stāvoklis kļuva slikts, gan akmens, gan krucifikss apauga ar sūnām, tādēļ tagad tas atjaunots. 

Turpinām ziņas

Aizkraukles novadā no 1.jūlija līdz 15.septembrim ar Covid-19 saslimuši 210 iedzīvotāji. Savukārt pēdējo divu nedēļu laikā – 116, tajā skaitā 12 saslimšanas gadījumi reģistrēti otrdien. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju Aizkraukles novadā ir 395 saslimušie. Šis rādītājs ir desmitais augstākais latvijas pašvaldību vidū.

Līvānu novadā no 1.jūlija līdz 15.septembrim reģistrēts 190 saslimšanas gadījums ar Covid-19, savukārt pēdējo divu nedēļu laikā – 105, tajā skaitā otrdien – 12. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju Līvānu novadā ir 987,2 saslimušie, kas ir visaugstākais saslimstības rādītājs Latvijā.

Preiļu novadā no 1.jūlija līdz 15.septembrim reģistrēti 70 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt pēdējo divu nedēļu laikā – 39, tajā skaitā otrdien reģistrēti 8 saslimšanas gadījumi. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju Preiļu novadā patlaban ir 232,7 saslimušie. Preiļu novadā patlaban ir viena no zemākajām saslimstībām ar Covid-19 valstī. 

Un vēl

Sestdien, 18.septembrī no pulksten 7 līdz pulksten 15 Aizkrauklē, pie IGA centra, Gaismas ielā 35, ikvienam interesentam būs iespējams saņemt vakcīnu pret Covid-19. Vakcinācija notiks arJohnson&Johnson vakcīnu Janssen un Pfizer-BioNTech vakcīnu Comirnaty. Vakcinācijai NAV iepriekš jāpiesakās. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. Vakcinēties iespējams iedzīvotājiem no 12 gadu vecuma. Pusaudžiem no 12 līdz 13 gadu vecumam vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva vai cita likumiskā pārstāvja klātbūtne, kā arī visiem personu apliecinoši dokumenti.

Atstājiet komentāru