2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2021.gada 1.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2021.gada 1.septembrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 17.00

26. augusta domes sēdē vienbalsīgi tika nolemts Preiļu novada Labklājības pārvaldes direktores amatā apstiprināt Sandru Sprindžu. Iepriekš ar Preiļu novada domes ārkārtas sēdes lēmumu no Labklājības pārvaldes vadītāja amata tika atbrīvots deputāts Lauris Pastars. Sandrai Sprindžai ir iegūta profesionālā augstākā izglītība sociālajā darbā ar specializāciju sociālajā pedagoģijā un sociālās palīdzības organizēšanā. Ieguvusi vairāk nekā 15 gadu pieredzi vadot bijušā Riebiņu novada sociālo dienestu. 

26. augustā kārtējās domes sēdes laikā tika izveidota Preiļu novada pašvaldības Vēlēšanu komisija septiņu cilvēku sastāvā. Domes deputāti vienbalsīgi Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja amatā apstiprināja Aiju Bitinas. Par katru potenciālo vēlēšanu komisijas locekļa kandidātu tika balsots atsevišķi un rezultātā, ar balsu vairākumu, amatā tika apstiprināta Žaneta Beča, Aldis Buks, Inga Proma, Anita Rumpe, Antra Meluškāne un Lidija Šatilova.

26. augusta Preiļu novada domes sēdē tika pieņemts lēmums pirms termiņa izbeigt Preiļu novada domes deputāta Aigara Zīmeļa pilnvaras sakarā ar viņa apstiprināšanu novada pašvaldības izpilddirektora amatā. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz Aigara Zīmeļa 13. augusta iesniegumu par deputāta pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa. Šobrīd deputāta pienākumus pilda Juris Vucāns.

No šodienas, 1. septembra ir paredzēti grozījumi amatu sarakstos un Preiļu novada pašvaldības, Riebiņu novada pašvaldības, Aglonas novada pašvaldības, Vārkavas novada pašvaldības izpilddirektoriem izsniegts darba uzteikums. 26. augusta Preiļu novada domes sēdē pamatojoties uz Darba likumu tika pieņemts lēmums izbeigt darba tiesiskās attiecības ar Aglonas novada domes izpilddirektori Inetu Pogu, Vārkavas novada domes izpilddirektoru Elmāru Sparānu un Riebiņu novada domes izpilddirektoru Juri Leici.

Turpinām aktualitātes

Atklāts konkurss uz SIA “Preiļu saimnieks” Atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītāja amatu.
Pieteikumu, kas satur visus iesniedzamos dokumentus var iesūtīt pa pastu, norādot adresātu – SIA “PREIĻU SAIMNEKS”, adrese – Liepu iela 2, Preiļi, LV-5301, iesniegt personīgi slēgtā aploksnē SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” uz aploksnes norādot “Konkursam uz Atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītāja amatu”, vai iesūtīt e-pastā psaimnieks@preili.lv, ar norādi konkursam. Pieteikumi jāiesniedz līdz  5. septembrim. Vairāk informācijas atrodams Preiļu novada pašvaldības mājas lapā preili.lv.

Nepieciešams darbinieks Preiļu muižas kompleksa un parka sakopšanas darbiem. Galvenie amata darba pienākumi – veikt Preiļu parka teritorijas labiekārtošanas, apstādījumu ierīkošanas, uzturēšanas un remonta darbus.  Pretendentiem CV un kvalifikāciju apliecinošo dokumentu kopijas jāiesniedz personīgi Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā vai nosūtot elektroniski uz e-pasta adresi dome@preili.lv ar norādi “Vakance uz Preiļu muižas kompleksa un parka remontstrādnieka amata vietu” līdz 2. septembra plkst. 17.00. Vairāk informācijas atrodams Preiļu novada pašvaldības mājas lapā preili.lv.

Galēnu muižas teritorijā, realizējot projektu “Galēnu muižas vizualizācija”, tiks uzstādīts informatīvs stends. Šo projektu finansiāli atbalstīja līdzšinējā Riebiņu novada dome Mazo grantu projekta “Iedzīvotāji veido savu vidi” ietvaros. Uz informatīvā stenda būs redzama Galēnu muižas kompleksa karte un neliels muižas vēstures apraksts trijās valodās – latviešu, krievu un angļu.

18. augustā Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas stadionā notika sporta skolas izlaidums. Šogad skolu absolvēja 60 izglītojamie, divas profesionālās ievirzes izglītības programmas: V20 programmu pabeidza 43 izglītojamie –  12 volejbolistes, 19  futbolisti  un  12 vieglatlēti, V30 programmu 17 izglītojamie – 8  vieglatlēti un 9 futbolisti. 

Un vēl

Turpinās uzņemšana Preiļu mūzikas un mākslas skolā un interesentus aicina uzsākt mācības kādā no programmām: klavierspēle, akordeona, vijoles, eifonija, flautas, klarnetes, saksofona, trompetes, trombona, tubas un sitaminstrumentu spēle, kā arī kora klase un vizuāli plastiskā māksla.  Uzņemšanas iesniegumi jāaizpilda līdz 5. septembrim interneta vietnēs preilumms.edu.lv vai facebook.com/preilumms vai personīgi Preiļu Mūzikas un mākslas skolā Raiņa bulvārī 26, Preiļos.  

Atstājiet komentāru