2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 31.augustā

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 31.augustā

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

25.augustā Jēkabpils novadā viesojās filmu režisori no Viļņas, kas projekta "Starptautiskā tūristu maršruta "Strūves ģeodēziskais loks" izveide" ietvaros uzņem filmu par Strūves ģeodēziskā loka punktiem Baltijā. Filma būs aptuveni 20 minūtes gara lietuviešu valodā, dublēta angļu valodā. Par Jēkabpilī esošo ģeodēziskā loka punktu interesantos faktus izklāstīja Jēkabpils novada muzeja (Krustpils pils muzeja) direktore Inese Berķe, bet par Daborkalnā esošo loka savienojuma punktu informēja projektu vadītāja Ligita Kadžule.

26.augustā, dienu pirms lūsēnu trīs mēnešu jubilejas, Jēkabpils novada pašvaldības priekšsēdētājs Raivis Ragainis Rīgas Zooloģisko dārzā svinīgi paziņoja Jēkabpils novada iedzīvotāju izvēlētus vārdus maijā dzimušajiem lūsēniem - lūšu meitenei un puikam. Tagad jaunos lūsēnus pilntiesīgi sauc  Demija un Rems. Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza un Jēkabpils pilsētas sadarbība ilgst jau vairāk nekā 8 gadus. Jēkabpilieši Rīgas zoodārzā dzimušajiem lūšiem iepriekš  devuši tādus skanīgus vārdus kā Jakobīne, Hercogs, Jete, Lūsija, Ambēra, Jēkabs, Jākobs.

Turpinām aktualitātes

27. augustā, Jūras spēku Patruļkuģu eskadras patruļkuģim P-07 " Viesīte" svinīgi tika aizvadīta kuģa karoga pacelšanas 9. Gadadiena. Jau vairāku gadu garumā Patruļkuģa P-07 "Viesīte" kuģa komandai ir izveidojusies cieša sadarbība ar pilsētu Viesīte. Komanda aktīvi piedalās Viesītē organizētajos pasākumos kā arī dodas uz Viesītes izglītības iestādēm, lai stāstītu skolēniem par Jūras spēkiem. Patruļkuģa P-07 “Viesīte” krustmāte ir Viesītes pārvaldes Kancelejas vadītāja Daina Vītola.

4. septembrī plkst. 14:00 biedrība “Sēlijas laivas’’ sadarbībā ar Raiņa muzeju “Tadenava” un Jēkabpils novadu aicina uz pasākumu, kas noritēs Tadenavas apkārtnē, lai nosvinētu Eglonas upes sakopšanas talku noslēgumu; lai ieskandinātu rudens sākumu un lai priecātos par klātienes satikšanos. Pasākumā paredzēts 10 km garš pārgājiens ar laivošanas elementiem priekš pieredzējušiem gājējiem,  iekļaujot ekskursiju ar Dabas aizsardzības pārvaldes inspektoru pa Eglonas dabas taku. Pārgājiena sākums plkst.14.00 no Raiņa muzeja "Tadenava". Pieteikšana obligāta, jo vietu skaits ierobežots! Ierašanās ar digitālajiem Covid-19 sertifikātiem. Informācija pa tālr.28616357 (Santa). 

Un vēl

Jēkabpils novada pašvaldība sirsnīgi sveic Jēkabpils novada iedzīvotājus Zinību dienā un novēl visiem novada skolēniem - zinātkāri, vēlmi gūt jaunas zināsanas un radošas idejas, vecākiem – pacietību, sapratni un pozitīvas emocijas, bet pedagogiem un izglītības iestāžu darbiniekiem – smaidu, izturību, neizsīkstošu enerģiju, nerimstošu iedvesmu visu mācību gadu. Lai saulains un prieka pilns 1.septembris.

Atstājiet komentāru