2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 27.augustā

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 27.augustā

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils novada pašvaldība līdz 26. septembrim aicina piedalīties Jēkabpils novada Ilgtspējīgas Attīstības Stratēģijas 2021.-2035. gadam un Attīstības programmas 2021.-2027. gadam publiskā apspriešanā. Publiskās apspriešanas sanāksmes notiks 14. septembrī klātienē Jēkabpilī, Rīgas ielā 150A un 15. septembrī tiešsaistē “Microsoft Teams meeting” platformā. Ar dokumentu 1. redakciju iepazīties un par līdzdalību publiskajā apspriešanā sīkāk var uzzināt interneta vietnē www.jekabpils.lv sadaļā Aktualitātes > Sabiedrības līdzdalība.

Pašvaldības investīciju projektā “Ciemu ielu seguma uzlabošana Krustpils novadā” šovasar aktīvi norit būvdarbi bijušā Krustpils novada pagastos. Projekta īstenošana tika uzsākta jau 2020. gada nogalē. Šobrīd norit astoņu ielu pārbūve - Lauku un Māras ielas Atašienē, Sarmas un Dārzupītes ielas Zīlānos, Līvānu ielas Spunģēnos,  Robežu ielas un atzara uz Robežu ielu Mežārē, Centra ielas Variešos un Neretas ielas Vīpē. Projekta ieviešanas rezultātā kopumā tiks pārbūvētas pašvaldības ielas 2,6 kilometru garumā. Projekta kopējās izmaksas 690 tūkstoši 368 eiro. Aicina autovadītājus un iedzīvotājus ar sapratni uztvert ieviestos satiksmes ierobežojumus būvdarbu laikā. 

Jēkabpils novada pašvaldība atkārtoti izsludina pieteikšanos uz datorspeciālista vakanci Ābeļu, Dignājas, Rubeņu pamatskolās un Zasas vidusskolā. Pilna slodze uz nenoteiktu laiku. Prasības pretendentiem: 1. vai 2. līmeņa augstākā izglītība informācijas tehnoloģiju jomā vai citā radniecīgā specialitātē, vēlama darba pieredze. Pieteikšanās līdz 3. septembrim. Pretendentiem, kuri dokumentus iesnieguši pirmajā pieteikšanās reizē, atkārtoti tos iesniegt nav nepieciešams. Sīkāka informācija vietnē www.jekabpils.lv/vakances

Turpinām aktualitātes

28. augustā no pulksten 14 līdz 17 Jēkabpils novada amatniecības centrs "Rūme" aicina uz gadatirgu Zasā. Vasarā ievākto un saražoto produkciju tirgos vietējie lauksaimnieki. mājražotāji un amatnieki. Gadatirgū uzstāsies muzikanti no Vidzemes: kapella "Ziemeļmala" un Valdis Andersons, kā arī vietējie amatierkolektīvi. Pasākuma laikā notiks labāko "Ziemas burciņu" recepšu apbalvošana. Pasākumu var apmeklēt personas ar derīgu Covid-19 sertifikātu, kā arī bērni līdz 12. gadu vecumam.

28. augustā Saukas pagasta Lones centrā notiks ikgadējie pagasta svētki “Atā vasara”.
Svētki sāksies pulksten 15, kad būs pieejamas dažādas atrakcijas mazākajiem novada iedzīvotājiem. Pulksten 17 muzikālu priekšnesumu sniegs Anta Enģele, kā arī uztāsies tautas deju kolektīvs "Sēļi". Svētki noslēgsies pulksten 20 ar muzikālu priekšnesumu Ainara Bumbiera izpildījumā. Pasākuma laikā nepieciešams ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības!

Projekta “Priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riska jauniešu iesaiste jaunatnes iniciatīvu projektos” biedrība "Izaicini sevi" 28. augustā pulksten 9 organizē pārgājienu uz Viesītes ezeru. Pārgājiena sākums pie Viesītes Kultūras pils. Pārgājiena noslēgumā jauniešiem paredzēta laivošana Viesītes ezerā un zupas vārīšana uz ugunskura. Sīkāka informācija vēršoties pie biedrības „Izaicini sevi” pa tālruni 26445441.

Un vēl

Svētdien, 29. augustā Sunākstes Baltajā baznīcā notiks Gotharda Fridriha Stendera atceres diena. Pulksten 12 plānota uzruna, dievkalpojums un ziedu nolikšana Stenderu kapu kalniņā. Pulksten 13  koncerts “Veltījums” ar Rīgas Doma kora skolas audzēkņiem. Pulksten 11:30 no Viesītes Kultūras pils kursēs autobuss uz Sunākstes baznīcu un pēc pasākuma atpakaļ uz Viesīti.

Atstājiet komentāru