2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils radio1 ziņas 2021.gada 26.augustā

Jēkabpils radio1 ziņas 2021.gada 26.augustā

Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

25.augustā, notika ikgadējā Ata Kronvalda balvas, ceļojošās balvas “Lielā Pūce” un “Mazā Pūce” pasniegšanas ceremonija. Jau trešo gadu pēc kārtas mazo skolu grupā “Mazo Pūci” – 2.vietu ieguvusi Līvānu novada Rudzātu vidusskola. Latvijas skolu reitinga topā ir iekļuvusi arī Līvānu 1.vidusskola, kura lielo skolu grupā ierindojusies augstajā 21.vietā. Ata Kronvalda fonds veidotais Latvijas skolu reitings tiek veidots, balstoties uz skolēnu rezultātiem olimpiādēs un zinātniskajās konferencēs.

Stipendijas devēji uzņēmēji, Līvānu novada dome un nodibinājums “Viduslatgales pārnovadu fonds” aicina Līvānu novada jauniešus pieteikties stipendijas saņemšanai studijām augstskolās 2021./2022. studiju gadā. Stipendiju konkursa pieteikuma anketa un tās pielikumi būs jāiesniedz elektroniski. Pieteikuma anketas adrese un noteikumi, kurš var pieteikties stipendijai pieejami Līvānu novada pašvaldības mājaslapā. 

Pateicoties Līvānu uzņēmumam “Light Guide Optics International” ziedojumam, arī šogad bija iespēja piešķirt radošā darba stipendijas Līvānu vispārizglītojošo skolu skolotājiem. Skolas pieteica 31 pedagogu stipendijas saņemšanai. Stipendija tika piešķirta astoņiem pedagogiem. It īpaši jāuzteic stipendiāti Līvānu 1. vidusskolas skolotāji Jānis Ernstsons par skolnieces iegūto 1. vietu atklātajā tehnoloģiju un dizaina valsts olimpiādē un Sandra Ziemele par skolnieka iegūto Atzinību ķīmijas valsts olimpiādē.  Stipendijas tika piešķirtas vēl sešiem pedagogiem: Līvānu 2. vidusskolas skolotājai Taisijai Grabļevskai,  Līvānu 1. vidusskolas skolotājām Sandrai Maskalānei un Maritai Birzākai,  Jaunsilavas pamatskolas skolotājām Vijai Māsānei un Līgai Slicai, kā arī  Rudzātu vidusskolas skolotājai Venerandai Spriņģei.

Turpinām ziņas

20.–21. augustā Līvānos norisinājās VI Latgales stāstnieku festivāls “Omotu stōsti”.Ar saviem stāstiem Līvānus pieskandināja stāstnieki no visas Latvijas. Viens no Latgales festivāla uzdevumiem ir veidot atpazīstamu un radošu platformu Latgales amatniecības izzināšanai un popularizēšanai. Līvānos šogad godā tika celtas stikla pūšanas tradīcijas. Līvānu stikla pūšana ir iekļauta Latvijas nemateriālo kultūras vērtību sarakstā. Šis festivāls ir nepieciešams, lai stiprinātu stāstniecības kustību, lai kopā pulcētu visus četrus novadus, lai izceltu Latgales unikālās amatu prasmes un stāstniecības tradīcijas. Plašāk par festivāla norisi, pasākumiem un dalībniekiem lasiet Līvānu novada pašvaldības mājaslapā livani.lv.

Augusta vidū Rožupes pamatskolā notika nometne “Darbosimies kopā!", kurā piedalījās 30 bērni. Nometne notika programmā ,,Atbalsts bērnu un jauniešu nometņu organizēšanai". Radošajās darbnīcās tapa dzīvnieku maskas, taureņi, zivis, saulespuķes un citi darinājumi. Norisinājās visdažādākās sporta aktivitātes – taureņu ķeršana, mini basketbola bumbas vadīšana, “Pandu medības”, šķēršļu pārvarēšana un citas. Notika ekskursijas un izzinošas lekcijas par vides saudzēšanu, kā arī jaunāko grāmatu klāstu bērniem. Piecas dienas tika pavadītas daudzveidīgi, radoši un ar pozitīvām emocijām bagātas. 

Un vēl

23.augustā, Baltijas ceļa atceres dienā, Līvānu novada iedzīvotājiem, kuri piedalījās 1991.gada Barikādēs, tika svinīgi pasniegtas Barikāžu dalībnieku goda zīmes, kas tapušas Līvānu stikla pūšanas darbnīcā. Pašvaldība teica paldies par drošsirdību, pašaizliedzību un iniciatīvu, piedaloties Latvijas neatkarības aizstāvēšanā 1991.gada janvārī – augustā. Sākotnēji šīs balvas bija plānots pasniegt gada sākumā - janvārī, tomēr COVID-19 pandēmijas dēļ to nācās atlikt.

Atstājiet komentāru