2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2021.gada 25.augustā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2021.gada 25.augustā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmā “630 verstis pilnas sajūtām” augusta sākumā Preiļu parkā pretī Ādama un Ievas saliņas tiltam uzstādīts soliņa ansamblis, kas sastāv no koka sola un diviem āra mūzikas instrumentiem – kajona un mazajām zvanu  bungām. Abas muzikālās iekārtas ir izgatavotas no nerūsējošā tērauda, domātas brīvdabas apstākļiem visos gadalaikos, un ir paredzētas spēlēšanai ar rokām. Abām skaņas ir pieklusinātas, radot noskaņu, lai netraucētu ne dzīvo radību apkārtējā ainavā, dīķī, ne citus apmeklētājus. Aicinām saudzīgi izturēties pret jaunajiem vides objektiem parkā! 

Preiļu novada Galēnu pagasta Galēnos Liepu ielā 2-19 ir piemērotas telpas ģimenes ārsta prakses izveidošanai. Telpas ir ar atsevišķu ieeju, ierīkots pacēlājs cilvēkiem ratiņkrēslā, centrālā apkure, ūdensvads, kanalizācija. Prakses apkalpojamā teritorija Galēnu, Stabulnieku, Sīļukalna, Viļānu pagasti. Pašvaldība aicina pieteikties ģimenes ārstu un ārsta palīgu Galēnu pagasta pārvaldē pa tālruni: 65329003 vai 28727124, vai rakstot: galeni@riebini.lv.

Projekts “Proti un dari” Preiļu novadā tiek īstenots kopš 2016.gada un tajā ir iesaistīti daudzi jaunieši vecumā no 15 līdz 29 gadiem, kuri nemācās, nestrādā un neapgūst arodu pie amata meistara. Lielākā daļa jauniešu, pabeidzot projekta individuālo pasākumu programmu sasniedz sekmīgu rezultātu – iegūst darbu, kļūst pašnodarbināti, uzsāk mācības vai sekmīgi iesaistās nevalstisko organizāciju vai jauniešu centra darbībā. Ikvienam jaunietim individuālajā pasākumu programmā ir iespējas saņemt speciālistu konsultācijas, piedalīties neformālās mācīšanās aktivitātēs – kursos, semināros, prasmju attīstības treniņos, brīvprātīgā darba aktivitātēs. Ikviens mērķgrupas jaunietis var iesaistīties šajā projektā bez maksas. Pieteikties var, zvanot pa tālruni: 29327010 Preiļu novada Jauniešu centra "Četri" vadītājai Santai Ancānei-Novikovai vai rakstot santa.ancane@preili.lv.

Turpinām aktualitātes

Šodien, 25. augustā Preiļu kultūras namā notiek folk-džeza concerts. Preiļu kultūras namā uzstāsies talantīgā franču ģitārista Dāvida Ševaljē izveidotais trio. Kopš 2013. gada apvienības sastāvā ietilpst kontrabasists Sebastjēns Buaso, sitaminstrumentālists Kristofs Laverns, ģitāra un bandžo Dāvids Ševaljē, kuri muzicē iedomātā Jazz Folk manierē.  Biļešu cena 5 eiro. Biļetes var iegādāties Preiļu kultūras nama kasē vai Biļešu Paradīzē. 

No 28. līdz 29. augustam norisināsies Aglonas pagasta svētki. 28. augustā no pulksten 10 līdz 13 notiks sacensības Trokū skriejīņs pa Tartakas upi Kameņecā “Kameņecas Vabaļa i Kameņecas Voguls”. Sacensībās var piedalīties trīs cilvēku sastāva komanda.   Pieteikšanās sacensībām pa tālruni 29910288 vai e-pastu: andris.kurmis@aglona.lv vai personīgi pie pasākuma organizatora Andra Kurmja. Nolikums atrodamas vietnē aglona.lv.  

Savukārt sestdienaspēcpusdienā, pulksten trijos interesanti tiek aicināti piedalīties velo foto orientēšanās sacensībās “Ar veļiku pa Aglyunu”.  3-5 dalībnieku komandu starts Aglonas brīvdabas estrādē.  Nolikums atrodams vietnē aglona.lv. Vēlāk aktīvās atpūtas vietā Cirīša ezerā notiks muzikālā pastaiga kopā ar Mārtiņu Strodu. Dienas noslēgumā - pulksten 22 svētku dalībniekus priecēs uguns šovs un salūts.     

29. augustā pie Aglonas Kultūras centra paredzēts grupas “Sestā jūdze” 20 gadu jubilejas romantisko dziesmu vakars “Es iemīlēšos Tevī”. Ieeja no pulkstenbtrijiem dienā. Biļetes cena 5 eiro. 

31.augustā pulksten 10 Preiļu novada pensionāru biedrība kopā ar Labklājības pārvaldes Dienas aprūpes centra apmeklētājiem un biedrību “Mūsmājas” organizē pasākumu “Tējas spēks un stiprums manā krūzītē”. Ja garšo tēja, ja ir brīvāks laiks, baudīsim tēju no savas krūzītes svaigā gaisā pie Labklājības pārvaldes, Aglonas ielā 1a, Preiļos. Tiks baudīta ne tikai tēju dažādība, būs arī kāds pārsteigums, kāda dziesma un deja. Piedalīšanās pasākumā bezmaksas.

Un vēl

“Latgales atklātais čempionāts spiningošanā no laivām 2021” notiks 28. un 29. augustā Rušona ezerā. Gleznainais un zivīm bagātais Rušona ezers pulcēs dalībniekus atpūtas bāzē “Silmalas”. Ar katru gadu dalībnieku pulks aug, konkurence kļūst jaudīgāka un spēcīgāka, bet galvenais šo sacensību mērķis bija, ir un būs – draudzīga atkalredzēšanās, kopā būšana ar copes biedriem un aktīva atpūta uz ūdens. Par labu garastāvokli sestdien, pēc vakariņām, parūpēsies grupas “Hameleons” solists Ēriks Budevics! Ekipāžai, kurā abas dalībnieces ir sievietes – dalība sacensībās bez maksas! Sacensību noslēgumā uzvarētāji tiks godināti ar balvām, ko sarūpējuši ikgadējie un uzticamie sponsori. Atbildīgais par sacensību organizēšanu – Elgasts Dimants. Vairāk informācijas pa tālruni 26619939. Sacensību nolikums atrodams tīmekļavietnē preili.lv. 

Atstājiet komentāru