2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pļaviņu novada domes finansēto projektu konkursā “Aktīvs un veselīgs novads” līdzfinansējums tika piešķirts biedrības “Kopsolis” projektam “Veidosim parku ģimenēm”. Projekta mērķis ir labiekārtot dabas teritoriju Kriškalnā un izveidot parku. Lai sasniegtu estētisku rezultātu un uzlabotu kultūrvēsturisko vidi, gaidīs ikvienu, kurš vēlas aktīvi līdzdarboties, 21. augustā plkst. 9.00 parka labiekārtošanas talkā. Tāpat aicina iedzīvotājus, iestādes, uzņēmējus, kā arī citus interesentu iesaistīties parka veidošanā, izveidojot Latvijas faunas dzīvnieku un putnu tēlus, figūras vai instalācijas no dabas materiāliem. 

28. augustā Kokneses pagastā, "Ozolkalnu šautuvē", notiks tradicionālie Kokneses mednieku sporta svētki "Kokneses kauss 2021".  Sporta svētki tiek organizēti ar mērķi veicināt iemaņu nostiprināšanu apieties ar medību ieroci šaušanā pa lidojošu mērķi, iesaistīt mednieku sportinga šaušanā dažādu vecuma grupu un dzimuma pārstāvjus, kā arī veicināt aktīvu atpūtu un kolektīvismu, piedaloties dažādos sporta pasākumos. Svētkus organizē mednieku klubs "Ķepainis".

Turpinām ziņas

Aizkraukles novadā līdz 18.augustam ar Covid-19 saslimuši 30 iedzīvotāji. Savukārt pēdējo divu nedēļu laikā – 14, tajā skaitā divi saslimšanas gadījumi reģistrēti otrdien. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju Aizkraukles novadā ir 47,7 saslimušie.

Līvānu novadā augustā reģistrēts 41 saslimšanas gadījums ar Covid-19, savukārt pēdējo divu nedēļu laikā – 33, tajā skaitā otrdien – trīs. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūlstoši iedzīvotāju Līvānu novadā ir augstākā Latvijā - 310,3 saslimušie.

Preiļu novadā augustā reģistrēts 21 saslimšanas gadījums ar Covid-19, savukārt pēdējo divu nedēļu laikā – 9. Šeit 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju patlaban ir 53,7 saslimušie.

Un vēl

Vakar Aizkrauklē, Gaismas un Jaunceltnes ielu krustojumā, netālu no lielveikala "Maxima", satiksmei atvērts rotācijas aplis, informē Staburags. Aizkraukles novada pašvaldībā solīja, ka tas tiks atvērt jau otrdien, taču lietus dēļ ieilga granīta bruģa ieklāšana, un aplis atvērt dienu vēlāk. Rotācijas apļa pārbūve gan nav pilnībā pabeigta, jo vēl nav ieklāts jaunais asfalts, tāpēc septembra sākumā to uz pāris dienām atkal slēgs, lai ieklātu asfaltu.

Atstājiet komentāru