2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2021.gada 18.augustā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2021.gada 18.augustā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

10. augustā Preiļu novada domes ārkārtas sēdē amatā tika apstiprināts Preiļu novada pašvaldības izpilddirektors. Kandidatūra izpilddirektora amatam tik izvēlēta konkursa kārtībā. Uz šo amatu pieteicās trīs pretendenti, pēc konkursa otrās kārtas noskaidrojās, ka šim amatam vispiemērotākais ir Aigars Zīmelis. Jaunā Preiļu novada pašvaldības izpilddirektors ir inženieris celtnieks ar specializāciju ainavu arhitektūrā. Ieguvis 25 gadu pieredzi uzņēmējdarbības laukā. Savas kompetences regulāri atjaunina, piedaloties sabiedriskās, politiskās aktivitātēs un starptautiskos pasākumos. Aigars Zīmelis ir izpelnījies iedzīvotāju uzticību un Preiļu novada domē kā deputāts tika ievēlēts jau trešo reizi. 

Preiļu novada pašvaldība izsludina atklātu konkursu uz izpilddirektora vietnieka amatu un Labklājības pārvaldes direktora amatu. Pretendentiem dokumenti jāiesniedz personīgi Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā vai nosūtot elektroniski (parakstītu ar drošu elektronisko parakstu) uz e-pasta adresi dome@preili.lv ar norādi “Pieteikums uz Preiļu novada pašvaldības izpilddirektora vietnieka amatu” vai ar norādi ““Pieteikums uz Preiļu pašvaldības Labklājības pārvaldes direktora amatu” līdz 23. augusta plkst. 15.00, pēc šī termiņa saņemtie pieteikumi  netiek vērtēti.  Abu konkursu nolikumi atrodami Preiļu novada pašvaldības mājas lapā preili.lv. 

Turpinām raidījumu

SIA “Preiļu Slimnīca” poliklīnikas teritorijā tiek veikti remontdarbi, tāpēc uz laiku ir slēgta Poliklīnikas centrālā ieeja. Remontdarbu laikā poliklīnikā var iekļūt izmantojot ieeju, kas atrodas no poliklīnikas iekšpagalma puses. Savukārt pacientiem ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ratiņkrēslos, lai iekļūtu poliklīnikā, nepieciešams izmantot uzņemšanas nodaļas ieeju. Sakarā ar remontdarbiem Vakcinācijas punkts šobrīd atrodas Poliklīnikā, 104. kabinetā.

Pašvaldība plāno sakārtot un uzlabot Preiļu pilsētas centra teritoriju, kurā ietilpst arī autoosta un autoostas laukums, ir izstrādāts jauns detālplānojums, ar ko jau ir iepazīstināti iedzīvotāji, interesenti to var apskatīt novada pašvaldības mājaslapā. Ir veikta iedzīvotāju aptauja par autoostas un laukuma labiekārtošanu. Iedzīvotāju sniegtie priekšlikumi ir apkopoti un konstatēts, ka lielākā daļa aptaujas dalībnieku atbalsta nodomu pārbūvēt pilsētas centru un pauž atbalstu izstrādātajai projekta vizualizācijai. 

Jau ziņots, ka 2020. gadā Preiļu novada dome veica Preiļu autoostas četru autobusu piestātņu kosmētisko atjaunošanu. Šobrīd, kamēr notiek darbs pie iepirkuma dokumentācijas sagatavošanas  teritorijas pārbūves un labiekārtošanas būvprojektu izstrādei, paredzēta pagaidu moduļu tipa ēkas novietošana pie esošās autoostas ēkas. Pagaidu ēka nodrošinās iedzīvotājiem kases, uzgaidāmās telpas un labierīcību pieejamību līdz brīdim, kamēr tiks veikti esošās autoostas ēkas pārbūves darbi.

Un vēl

Ar moto ,,Laiks vērot, laiks just un baudīt!” Preiļu novads no 20. līdz 22. augustam aicina uz Preiļu pilsētas svētkiem.  Piektdien, 20. augustā, sāksies parka festivāls, kas turpināsies arī otrajā svētku dienā. Dziedās Dainis Skutelis, skanēs gongu, čellu un senās mūzikas instrumentu skaņas, varēs izmēģināt talantus dažādās meistarklasēs, satikt parka Balto dāmu, muižkungu Borhu ar grāfieni. Preiļu parku pieskandinās pastaiga pa opermūzikas lappusēm, uz ko aicina Latvijas Nacionālās Operas un Baleta solisti Ilona Bagele, Inga Šļubovska-Kancēviča, Andris Ludvigs, Rinalds Kandalincevs un operas mūziķi. Aktīvos iedzīvotājus aicina piedalīties jautrā un muzikālā Velo reivā.

Sestdiena, 21. augusts, iesāksies ar Svētku tirgu un Muzeju ielas festivālu “Starp muižu un baznīcu”. Dienas vidū Preiļu parkā sagaidīs Mākslinieku darbu brīvdabas vasaras skvērs un Pop-up art tirdziņš. Varēs baudīt Bērnu un jauniešu sporta skolas piedāvātās individuālās sporta aktivitātes pludmalē vai vērot futbola 2. līgas spēli starp Preiļiem un Limbažiem. Par labu vakara mūziku Preiļu parka estrādē rūpēsies mūzikas grupa “CARNIVAL YOUTH” un mūzikas grupa “MUSIQQ”. Vakara noslēgumā – Diskoballe parkā.

Svētdien, 22. augustā, svētku diena sāksies ar sportiskām aktivitātēm un noslēgsies ar svētku dievkalpojumu un Skolotāju kora “Latgale” koncertu Preiļu Romas katoļu baznīcā. Svētku laikā savas aktivitātes piedāvās arī Preiļu novada pašvaldības iestādes. Visas Preiļu pilsētas svētku norises – bezmaksas. Vairāk informācijas preili.lv. 

Atstājiet komentāru