2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 16.augustā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 16.augustā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00-16.00

Sestdien Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze viesojās Līvānu novadā, iepazīstoties ar novada aktualitātēm, veiksmes stāstiem un galvenajiem izaicinājumiem. Pēc sarunas ar novada domes vadību Valsts prezidents Egils Levits, secināja, ka Līvāni ir dinamiska pilsēta ar strauju izaugsmi, kvalitatīvu dzīves un darba vidi, kas īpaši piemērota ģimenēm. Darba vizītes laikā Valsts prezidents ar dzīvesbiedri iepazinās ar optiskās šķiedras uzņēmumā SIA “Light Guide Optics International”, Līvānu Stikla un amatniecības centru un nolika ziedus pie Līvānu atbrīvošanas pieminekļa.

Latvijas Romas katoļu baznīcas Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis, uzrunājot krusta ceļa dalībniekus Aglonā norādīja, ka šobrīd pasaule nonākusi "Covid-19 vīrusa pandēmijas krusta ceļa stacijā", kad ikviens no mums saskaras ar grūtībām, pārdzīvojumiem un bailēm, tāpēc mums, kas esam maza tauta, ļoti nepieciešama savstarpēja vienotība. Bulis aicināja aizlūgt par tautu, par Latviju, par tiem, kuri strādā un tiem, kuri ir pensijas gados, kuri dzīvo pansionātos, kuri ir slimi, kā arī tiem, kuri slimo ar Covid-19.

Tautas krusta ceļā sestdienas vakarā līdz ar visiem sanākušajiem devās arī Valsts prezidents Egils Levits un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kā arī eksprezidents Raimonds Vējonis un Latvijas vēstniece pie Svētā Krēsla Elita Kuzma. Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki ir vieni no gada lielākajiem katoļu baznīcā Marijai veltītajiem svētkiem. Tie ir vissenākie Jaunavas Marijas godam veltītie svētki.

Sestdien Aizkraukles centrālajā laukumā norisinājās pikets pret piespiedu vakcināciju pret Covid-19, ziņo Staburags.lv.. Piketētāji uzskata, ka tai jābūt brīvprātīgai. Piketētāji pulcējās ar lenti ierobežotā laukumā, un viņiem visiem tika izsniegtas krūšu nozīmes, lai kontrolētu skaitu — ne vairāk par 50 cilvēkiem. Līdzās norobežotajam laukumam, pulksteņa apkārtnē, pulcējās daudzi viņu atbalstītāji. Pikets norisinājās mierīgi, tā sākumā un beigās skanēja aplausi. Bija ieradušās arī ap desmit piketētāju no Daudzeses pagasta, kā arī piketā piedalījās kāda ģimene no Jelgavas, kura ciemojās pie radiem Aizkrauklē. 

Turpinām ziņas

Viens no Latvijas lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem un lielākajiem nodokļu maksātājiem Latgales reģionā akciju sabiedrība "Preiļu siers" izveidojis saules paneļu elektrostaciju, šādi iegūstot zināmu neatkarību no elektroenerģijas mainīgajām cenām un kļūstot arī par videi draudzīgāku uzņēmumu. Piena pārstrādes uzņēmumā "Preiļu siers" uz šķeldas noliktavas jumta atrodas saules enerģijas elektrostacija, kas šobrīd ir lielākā Latgalē. Tā elektroenerģiju ražo jau otro mēnesi. Uzceltās saules paneļu elektrostacijas maksimālā jauda ir 150 kilovati.

Soctīklā “Facebook” izveidotajā lapā “Melnais stārķis. Dzīvības lidojums” publiskots lūgums – iesaistīties cilvēkus, kas varētu palīdzēt izglābt melnos stārķus Siguldas pusē, kuru māte ligzdā nav redzēta jau vairākas dienas. Palīdzēt var ierīkojot mākslīgu barotavu. Netālu no ligzdas ir grāvis, kurā to var izdarīt. Virsvadību šim pasākumam ir gatavs uzņemties ornitologs Jānis Ķuze, bet viņam ir nepieciešama sabiedrības palīdzība. Tādēļ tiek meklēti cilvēki, kas var palīdzēt ierīkot barotavu un tai ziedot vai saķert mazas zivis un piegādāt tās dzīvas. Ja kādam ir iespēja palīdzēt šajā pasākumā lūdz dot ziņu e-pastā: janis.kuze@ldf.lv.

Un vēl

21. augustā Kokneses stadionā norisināsies ilgi gaidītais Kokneses SPORTA FESTIVĀLS. Pasākuma programma ietver dažādas individuālas sportiskas aktivitātes gan lieliem, gan maziem, kā arī komandu spēles. Aicināts un gaidīts ikviens sportotgribētājs, kurš pozitīvā un sportiskā atmosfērā gatavs pārbaudīt savas spējas dažādās disciplīnās. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, aicina dalību sporta festivālā pieteikt iepriekš. Visa nepieciešamā informācija pieejama Kokneses sporta centra mājas lapas sadaļā SPORTA FESTIVĀLS

Atstājiet komentāru