2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 13.augustā

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 13.augustā

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

13. un 14. augustā, no plkst. 8 vakarā līdz pusnaktij uz romantiskām nakts pastaigām aicina Zasas muižas parks, jo divu dienu garumā  Zasā notiks festivāls “Gaismas un leģendu saspēle”. Parku rotās 15 gaismas objekti, skanēs mūzika un vietējo leģendu stāsti. Pastaigu laikā būs iespēja satikt pašu Zasas baronu un baronesi. Zasas muižas parks uzsākts veidot jau 18. gadsimtā, taču pēdējos gados apmeklētājiem pieejamā parka teritorija ir būtiski paplašināta. Lai lēnā solī izstaigātu visu parka teritoriju un apstātos uz katra no 15 tiltiņiem, pastaigai nepieciešamas aptuveni divas stundas. Pasākumā darbosies āra kafejnīca un amatnieku nakts tirgus. Pasākums apmeklējams bez maksas, bez Covid-19 sertifikāta. Uz tikšanos 13. un 14. augustā Zasas muižas parkā!

15. augustā Kalna pagastā tiks svinēta rakstnieka Aleksandra Grīna jubileja: plkst. 15.00 notiks Aleksandra Grīna parka 2. kārtas atklāšana . Tajā uzstāsies folkloras kopa "Vilkači", skatītājus uzrunās rakstnieka mazmeita Nora Romana. Savukārt no plkst. 16.30 notiks Literārais vakars „Ziedos”! Īpaša atkalredzēšanās romāna "Zemes atjaunotāji" motīvos, viesojoties Latvijas Nacionālā teātra aktierim Raimondam Celmam. Apmeklējot pasākumu, apģērbā vēlams ieturēt gaišos toņus vai tautiskus elementus, lai visi kopā uzburtu senas lauku sētas noskaņu. Ieeja pasākumā bez maksas, ar derīgu Covid-19 sertifikātu vai testu. 

No 13. līdz 15. augustam Aknīstē rezidenču centrā “Susēja” notiks alternatīvais kamermūzikas festivāls “Sansusī”. Festivāls katru gadu pulcē laikmetīgās mākslas mīļotājus no visas pasaules. Šogad uzsvars vairāk tiek likts uz koncertiem- pirmo reizi festivālā būs ceturtdaļtoņu džezs, tāpat skanēs arī cita instrumentālā mūzika un vokālā kamermūzika. Būs arī instalācijas ārpus teritorijas un teātra izrādes. Festivālā ieeja apmeklētājiem par maksu, ar derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Sīkāka informācija interneta vietnē sansusi.lv .

Un vēl

No 12. līdz 18. augustam Biržu Tauta nams piedāvā piedalīties erudīcijas konkursā „Vasaras raibumi”. Konkursa jautājumi saņemami Biržu Tautas namā. Pareizo atbilžu īpašniekus gaida pārsteiguma balvas.

Atstājiet komentāru