2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 12.augustā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 12.augustā

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada pašvaldība atgādina, ka līdz pirmdienai, 16. augustam iedzīvotājiem jāveic kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa  maksājums. Saskaņā ar likumu „Par nekustamā īpašuma nodokli”, nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 31. martā, 17. maijā, 16. augustā un 15. novembrī. Nomaksāt Nekustamā īpašuma nodokli iespējams pašvaldības norēķinu punktos, bankā, internetbankā, portālā epakalpojumi.lv un latvija.lv.

Pagājušās nedēļas nogalē notika izbraukuma vakcinācijas 10 pašvaldībās; šo iespēju izmantoja tūkstoš 536 iedzīvotāji, kas ir lielākais skaits salīdzinājumā ar visām iepriekš veiktajām 35 izbraukuma vakcinācijas reizēm gadatirgos un pilsētas svētkos. Izbraukuma vakcinācijas pakalpojumu izmantoja arī 184 līvānieši.  Jau ziņots, ka vakcīnas pret Covid-19 iedzīvotāji var saņemt pie ģimenes ārstiem, ārstniecības iestādēs, liela mēroga vakcinācijas centros. Pierakstīties vakcīnas saņemšanai var manavakcina.lv un pa tālruni 8989.

Patlaban Līvānu novadā ir Latvijā visaugstākais saslimstības līmenis uz 100 tūkstoši iedzīvotājiem – 197,4. Savukārt pēdējo divu nedēļu laikā te kostatēts 21 saslimušais. Lielākā daļa no tiem ir veikala BETA darbinieki, kur pagājušajā nedēļā tika atklāts infekcijas perēklis. Savukārt kopumā kopš jūlija sākuma Līvānos reģistrēti 24 saslimšanas gadījumi.

Turpinām ziņas

Sagaidot jauno mācību gadu, Līvānos uzsākta iesniegumu pieņemšana pabalsta daudzbērnu ģimenēm  - 3 un vairāk bērni līdz 18 gadu vecumam, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā - izmaksai. Pabalsta apmērs 20 eiro vienam nepilngadīgam bērnam. Pabalsta izmaksa tiek veikta vienam no vecākiem, pārskaitot naudu uz kontu. Iesniegums jāiesniedz Līvānu novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā vai attiecīgajā pagasta pārvaldē. Pabalstu izmaksās līdz 31.augustam.

Septembra sākumā Līvānos norisināsies Latvijas Ordeņu brālības pasākums, kurā piedalīsies ordeņa biedri no visas Latvijas. Tie ir cilvēki, kas apbalvoti ar Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni, Atzinības Krustu vai ar šo ordeņu Goda zīmi par nopelniem Latvijas valsts labā. Brālības biedri ir arī Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods un Latgales apgabaltiesas zvērināts notārs Gunta Daugaviete. Latvijas Ordeņu brālības biedru salidojums notiek katru gadu citā pilsētā vai novadā. Šogad ir līvāniešu kārta aicināt pie sevis ciemos augstos viesus.

Un vēl par vakancēm Līvānu novadā

Līvānu novada dome konkursa kārtībā aicina darbā būvinženieri. Prasības - jomai atbilstoša vismaz 1.līmeņa augstākā izglītība, vismaz viena gada attiecīga darba pieredze, par priekšrocību tiks uzskatīta izglītība ceļu būves specialitātē, kā arī citas prasmes. Būvinženiera pienākumos būs pārzināt būvniecību novada teritorijas robežās, uzraudzīt un kontrolēt pašvaldības veiktos būvdarbus, piedalīties būvniecības iepirkumu organizēšanā un komisiju darbā, kā arī veikt. Būvinženierim tiek solīta alga pirms nodokļu nomaksas – tūkstoš 320 eiro. CV un motivācijas vēstuli jāiesniedz pašvaldībā. Plašāka informācija livani.lv. 

Līvānu 1.vidusskola aicina pastāvīgā darbā sākumskolas skolotāju 1.klasei.   Darba alga par pilnu darba slodzi tiek solīta 720 eiro pirms nodokļu nomaksas. CV un motivācijas vēstuli aicina sūtīt uz skolas e-pasta adresi līdz 19.augustam. Plašāka informācija pašvaldības mājaslapā livani.lv.

Atstājiet komentāru