2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 9.augustā

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 9.augustā

Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Šodien Jēkabpils novada Ābeļu tautas namā pulksten vienos dienā un Dunavas kultūras namā pulksten četros pēcpusdienā ikviens laipni aicināts uz izglītojošu pasākumu "Es mīlu savu sirdi". Kardioloģe Sigita Vīksne sniegs bezmaksas lekciju par sirds veselību un tās riskiem. Pēc lekcijas būs iespēja saņemt bezmaksas medicīnas speciālistes konsultācijas un veikt ekspres-testus: glikozes, hemoglobīna un holesterīna pārbaudei. Pasākums notiek projektā "Veselības veicināšanas un slimību profilakses pieejamības uzlabošana Jēkabpils novada pašvaldībā".


Savukārt pie Gārsenes dzirnavu dīķa šodien notiks ģimenēm draudzīga dabas izzināšanas nodarbība ar hidrobiologu Matīsu Žagaru. Lai piedalītos nodarbībā nepieciešams derīgs Covid-19 sertifikāts. Sīkāka informācijas biedrības “Sēlijas laivas” Facebook lapā. 


Turpinām raidījumu


Pagājušās nedēļas nogalē Aknīstes vidusskolas stadionā un , kā arī rīt, 10.augustā pulksten sešos vakarā Ancenē pie bijušās Asares pamatskolas Gārsenes kultūras nama projektā notiks bezmaksas jogas nodarbības ar Lieni Dišleri. Līdzi jāņem savs vingrošanas paklājiņš, mīksta josta un pleds. Ierašanās ar derīgu Covid-19 sertifikātu. 


Pagājušās nedēļas nogalē Kaldabruņas skolā norisinājās „Mākslas diena” un bija atvērta radošajā darbnīca, kur strādāja vairāki mākslinieki, ļaujot ikvienam izmēģināt roku gleznošanā, stikla un koka apstrādē. Visas aktivitātes dalībniekiem bija bezmaksas. Plašāka informācija biedrības „Ūdenszīmes” Facebook lapā.

Un vēl

13. un 14. augustā, no pulksten astoņiem vakarā līdz pusnaktij, divas zvaigžņotas, sienāžu sanēšanas pielietas augusta naktis, Zasas muižas parks aicina uz “Gaismas un leģendu saspēles” romantiskajām pastaigām. Parkā spēlēsies 15 gaismas objekti, skanēs mūzika un vietējās leģendas – patiesas un drusciņ izdomātas, saldas un mazliet biedējošas, vēsturiskas un teiksmainas.

Zasas muižas parks, kas esot samazināta Gatčinas parka kopija, uzsākts veidot jau 18. gadsimtā. Uzkalniņi, saliņas, līcīši, romantiski soliņi, apsūnojuši varenu koku stumbri, līkloču celiņi, svešzemju koki un ozolu birzis – tik ainaviski dažāds tas bijis vienmēr, taču pēdējos gados apmeklētājiem pieejamā parka teritorija ir jūtami paplašināta. Lai lēnā solī izstaigātu visu parka teritoriju, apstātos uz katra no 15 tiltiņiem, pastaigai jāatvēl vismaz divas stundas.  Pastaigas nogurdinātos aicinās stiprināties āra kafejnīcā, bet par to, lai varētu pārvest mājās taustāmas atmiņas, būs parūpējušies nakts tirgus amatnieki.

Atstājiet komentāru