2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 7.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 7.jūlijā

Par Preiļu novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Ārijs Vucāns

Jaunievēlētās Preiļu novada domes deputāti ceturtdien, 1. jūlijā, par Preiļu novada domes priekšsēdētāju ievēlēja Āriju Vucānu. Uz pašvaldības vadītāja amatu tika izvirzīta viena – Ārija Vucāna – kandidatūra, par kuru tika nodotas visu piecpadsmit deputātu balsis. Ārijs Vucāns pavēstīja, ka par savu pienākumu uzskata panākt tādu vidi un atmosfēru, lai deputāti, centrālā administrācija, iestāžu vadītāji un darbinieki būtu droši un pārliecināti, ka jaunā novada dome strādās konstruktīvi. Uzrunas noslēgumā domes priekšsēdētājs iepazīstināja deputātus ar tuvākajā laikā veicamajiem darbiem. 2021. gada 5. jūnija pašvaldību vēlēšanās Preiļu novadā startēja 8 saraksti, no kuriem 7 pārstāvēti Preiļu novada domē. 

Noslēdzas lielākais izglītības infrastruktūras projekts Preiļu novadā

Preiļu novadā noslēdzās aktivitātes, kas vērstas uz mācību vides modernizēšanu un ergonomiskas mācību vides izveidi.  Uzsākot mācības 1. septembrī, Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas un Preiļu 1. pamatskolas skolēni un pedagogi mācību procesā varēs izmantot un novērtēt jauno materiāli tehnisko bāzi. Projekta “Preiļu novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana un modernizēšana” ietvaros abu skolu skolotāji un tehniskie darbinieki ieguldīja lielu darbu mācību kabinetu izveidošanā un iekārtu iegādē. Projekta kopējie izdevumi sastāda 2 482 148 eiro, projekta īstenošanai tika ieguldīts pašvaldības līdzfinansējums 15,96% apmērā no kopējām projekta izmaksām.

Noslēgumam tuvojas projekta ”Preiļu novada uzņēmējdarbības vides infrastruktūras attīstība” būvdarbi

Šī gada 27. janvārī ekspluatācijā tika nodots objekts “Rietumu ielas būvniecība no Rīgas ielas līdz Daugavpils ielai, Preiļos” projekta ”Preiļu novada uzņēmējdarbības vides infrastruktūras attīstība” ietvaros. Noslēgumam tuvojas arī projekta 2. darbības būvdarbi. Jau augustā plānots nodot ekspluatācijā tipveida neapkurināmās angāra ēkas, divu moduļu tipa sadzīves ēku un funkcionāli saistītās teritorijas izbūvi Rietumu ielai piegulošā teritorijā. Objekts publiskas izsoles veidā tika izsolīts un pašvaldība 2021. gada 5. martā noslēdza nomas līgumu ar SIA “Preiļu putni” par objekta nomas tiesībām. Nomas tiesību līgums noslēgts uz 15 gadiem. 

Izsludina darbu iesniegšanu 2021. gada konkursam “Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā”

Turpinot Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā tradīciju, mākslinieki ir aicināti iesniegt savus darbus dalībai 7. “Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā” konkursam. Darbi iesniedzami līdz 21. jūlijam Rīgas Sv. Pētera baznīcā, Reformācijas laukumā 1, darba dienās no plkst. 10.00 līdz 18.00, iepriekš piesakot ierašanos. “Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā” galvenās balvas pretendenti tiks paziņoti izstādes atklāšanā Rīgas Sv. Pētera baznīcā 11. augustā, taču tās ieguvējs taps zināms rudenī, kad Preiļos norisināsies svinīgā galvenās balvas pasniegšanas ceremonija.

Preiļu pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaciņa” turpina grupu komplektāciju jaunajam 2021./2022. mācību gadam

Preiļu pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaciņa” aicina vecākus, kuru bērniem septembrī nepieciešama vieta Preiļu pirmsskolas izglītības iestādē, pieteikties Celtnieku ielā 10A, iepriekš sazinoties pa tālruni – 26003650, 26622712. Lai pieteiktu bērnu mācībām, nepieciešams vecāka vai aizbildņa personas apliecinošs dokuments un bērna dzimšanas apliecība. Atgādinām, ka bērniem no 5 gadu vecuma mācības ir obligātas. 

Aicina iedzīvotājus uz nūjošanas nodarbībām

Preiļu novada iedzīvotājiem trešdienās ir iespēja piedalīties nūjošanas nodarbībās, kuras vadīs fizioterapeite Ludmila Ivanova. Nodarbības notiks Preiļu parkā no plkst. 17.00 līdz plkst. 18.30. Pulcēšanās pie Preiļu poliklīnikas galvenajām durvīm, Raiņa bulvāris 13. Nūjas tiks izsniegtas nodarbības laikā, bet to skaits ir ierobežots. Jautājumi un pieteikšanās pa  tālruni 29983840.

Kultūras centra pasākumi

Preiļu Kultūras nama terasē (lietus gadījumā kultūras nama zālē) 10. jūlijā plkst. 20:00 Baltinavas teātra “Palādas” izrāde. Biļešu cena: 5 eiro, 3 eiro (pensionāriem). Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā. Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina pilnu vakcināciju vai Covid-19 pārslimošanu, kā arī jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un personalizēta ieejas biļete. 

Informāciju sagatavoja Maija Paegle, 
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru