2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 30.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 30.jūnijā

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada jaunieši realizē starptautisku sadarbības projektu


16. un 17. jūnijā notika pirmais starptautiskais pasākums Eiropas Savienības programmas “Eiropa pilsoņiem” projektā “Jauniešu sadarbība un solidaritāte krīzes laikā, izmantojot radošumu un mākslu jeb SOLIDART”. Sakarā ar COVID-19 ierobežojumiem projekta partneri diemžēl tikās nevis klātienē Slovēnijā, bet gan attālināti ZOOM platformā.

Katras valsts pārstāvji prezentēja savas pārstāvētās organizācijas un stāstīja par aktivitātēm jauniešu iesaistīšanai sabiedriskajā dzīvē. Par Preiļu novada pašvaldības darbu informēja Attīstības daļas vadītāja Elita Jermolajeva, uzsverot dažādu valstu sadarbības un pieredzes apmaiņas nozīmi.
Projektā piedalās pašvaldības un nevalstiskās organizācijas no 8 valstīm - Slovēnijas, Polijas, Bulgārijas, Grieķijas, Portugāles, Francijas, Spānijas un Latvijas partneri - Preiļu novada pašvaldība un Jauniešu centrs “ČETRI”.  

Projekta SOLIDART ietvaros tiek plānots sākt sadarbību starp Jauniešu centru “ČETRI” un Preiļu pensionāru biedrību, organizējot kopīgus pasākumus jau šovasar - Preiļu parka sakopšanu un sportiskās aktivitātes. 

Projekta mērķis ir sadarbība starp dažādu valstu jauniešiem un citām sabiedrības grupām, dodot iespēju komunicēt, debatēt, attīstīt radošumu un inovatīvas idejas, vienlaikus izzinot Eiropas kopējās vērtības un aktīvāk iesaistoties vietējo pašvaldību sabiedriskajā dzīvē.

SIA «PREIĻU SAIMNIEKS» reģistrē decentralizētās kanalizācijas sistēmas

Informējam iedzīvotājus, ka SIA “Preiļu saimnieks” sācis decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistrāciju. Iedzīvotājiem, kuru īpašumos atrodas decentralizētās kanalizācijas sistēmas, jāiesniedz SIA «PREIĻU SAIMNIEKS» aizpildīts «Decentralizētās kanalizācijas sistēmas reģistrācijas apliecinājums». Apliecinājuma forma ir pieejama  drukātā veidā – SIA «PREIĻU SAIMNIEKS» administrācijā vai elektroniski – SIA «PREIĻU SAIMNIEKS» mājaslapā. SIA «PREIĻU SAIMNIEKS» mēneša laikā pēc decentralizētās kanalizācijas sistēmas īpašnieka apliecinājuma saņemšanas nosūtīs īpašniekam pa pastu vai elektroniski paziņojumu par reģistrāciju, norādot reģistrācijas numuru un datumu, kurā decentralizētā kanalizācijas sistēma ir iekļauta reģistrā. Papildus informāciju variet uzzināt, zvanot uz tālruņa numuru – 22152891, tehnisku jautājumu gadījumā – 25486682 vai rakstot uz e-pastu – psaimnieks@preili.lv.

Ūdenssaimniecības pakalpojuma likums, Ministru kabineta noteikumi Nr. 384 «Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu» nosaka, ka nekustamajos īpašumos esošās decentralizētās kanalizācijas sistēmas ir jāreģistrē pašvaldības decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistrā un jānodrošina to apsaimniekošana atbilstoši vides aizsardzības prasībām.

Apskatāma muzeja ikmēneša virtuālā izstāde

Turpinās Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja, Grodņas reliģijas vēstures muzeja (Baltkrievija) un Panevēžas novadpētniecības muzeja (Lietuva) virtuālā izstāde. Šomēnes Preiļu novada domes mājas lapā www.preili.lv  var iepazīties ar izstādes tēmu – Tradicionālais apģērbs. 

Izstāde tiek organizēta projekta “Pārrobežu vēstures un kultūras mantojuma veicināšana ar muzeja inovāciju palīdzību” ietvaros.  Projekta mērķis ir izveidot pārrobežu sadarbības platformu un radīt nosacījumus, lai nodrošinātu arvien lielāku tūristu un apmeklētāju interesi par kultūrvēsturisko mantojumu Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pierobežas teritorijā. 

Preiļu novada izglītības iestādes uzņem audzēkņus

•    Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija uzņem skolēnus 2021./2022. mācību gadam 7. un 10. klasē. Papildus informācija pa tālruni 29103598 vai 65321663.
•    Preiļu 1. pamatskola aicina – pievienojies mums un nāc mācīties! Iegūsi kvalitatīvas zināšanas, jaunus draugus! Tālrunis saziņai – 65322084.
•    Preiļu pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaciņa” aicina vecākus, kuru bērniem septembrī nepieciešama vieta Preiļu pirmskolas izglītības iestādē “Pasaciņa”, griezties izglītības iestādē Celtnieku ielā 10A. Tālrunis informācijai – 26003650. 
•    Preiļu Mūzikas un mākslas skola aicina mācīties vairākās izglītības programmās: taustiņinstrumentu spēle, stīgu instrumentu spēle, vokālā mūzika, pūšaminstrumentu spēle un vizuāli plastiskā māksla. Kontakttālruņi saziņai: Mūzikas nodaļā - 29172296, Mākslas nodaļā - 29610964.
•    Preiļu novada Bērnu un jauniešu centrs sāk grupu komplektāciju 2021./2022.mācību gada interešu izglītības programmās. Bērnu vecākiem jāaizpilda iesniegums un jāiesniedz Bērnu un jauniešu centrā Kooperatīva ielā 6, Preiļos. Iesnieguma veidlapa pieejama Bērnu un jauniešu centrā un www.preili.lv

Preiļu parka pludmale aicina izbaudīt vasaru

Preiļu pilsētā karstajās vasaras dienās ir iespēja atveldzēties Preiļu parka pludmalē. Aicinām izmanto aktīvās atpūtas aprīkojumu bez maksas. Pludmalē pieejami SUP dēļi, katamarāni, ūdens bumbas, vestes, laiva, āra galda tenisa aprīkojums, pludmales badmintona inventārs, tenisa raketes un bumbiņas, pludmales futbola un volejbola bumbas, pludmales ratiņkrēsli cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Aktīvā tūrisma inventārs ir pieejams Preiļu pludmalē pie dežuranta vasaras sezonā katru dienu no plkst.10.00 līdz plkst. 22.00. Pludmales apmeklētājiem pieejamas arī galda spēles un Sajūtu takas baudīšana. 

Informāciju sagatavoja
Maija Paegle, Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru