2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2021.gada 10.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2021.gada 10.jūnijā

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līdz 15. jūnijam Jēkabpils novada pašvaldība noris iedzīvotāju ideju konkurss publiskās teritorijas labiekārtošanai. Par to, kura ideja konkursā tiks atbalstīta, lems iedzīvotāji – balsojot, ideju realizēs pašvaldība. Ikviens Jēkabpils novada iedzīvotājs tiek aicināts iesūtīt savas idejas Jēkabpils novada publiskās teritorijas labiekārtošanai. Šajā konkursā, atšķirībā no biznesa ideju un NVO un iedzīvotāju grupu iniciatīvu projektu konkursa, labāko projekta ideju noteiks iedzīvotāji, un to īstenos pašvaldība. Projekta idejas īstenošanai paredzētais finansējums – 3 tūkstoši eiro.  Pieteikumu iesniegšana līdz 15. jūnijam plkst. 17.00 Jēkabpils novada pašvaldībā, Rīgas ielā 150a vai elektroniski uz e-pasta adresi novads@jekabpilsnovads.lv , ar norādi “Iedzīvotāju ideju konkursam”. 

Saistībā ar gūto atbalstu autoceļa Jēkabpils–Dignāja–Ilūkste seguma uzlabošanai, Jēkabpils novada pašvaldība nosūtīja vēstuli Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Satiksmes ministrijai, Valsts akciju sabiedrībai “Latvijas Valsts ceļi” un Zemgales plānošanas reģionam, kurā lūdza izskatīt arī valsts vietējā autoceļa Leimaņi–Mežgale–Grāvīši seguma atjaunošanas un uzlabošanas iespējas administratīvi teritoriālās reformas kontekstā un iekļaut to Investīciju programmā valsts autoceļu attīstībai, jo ceļa grants segums ir kritiskā stāvoklī. Šis lūgums netika uzklausīts. Taču ceļš varētu tikt iekļauts Valsts autoceļu tīklā veicamo darbu programmās 2022.-2024. gadam.

Turpinām ziņas

Pēc pusgada klusuma beidzot Sēlijas prasmju ver durvis apmeklētājiem. Muzejs pēc 10. jūnija sāk darbu pēc vasaras sezonas darba laika: pirmdienās, otrdienās un svētdienās tas ir slēgts, bet no trešdienas līdz sestdienai darbojas no pulksten desmitiem līdz pieciem pēcpusdienā. Tas nozīmē, ka tiek piedāvāti arī gida pakalpojumi Zasas muižas parkā. No 5. jūnija individuāliem apmeklētājiem un personām no vienas mājsaimniecības ir atvērts arī Raiņa muzeja “Tadenava". Apmeklējumu vari pieteikt pa tālruni 29250484.

Projektā “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pieejamības uzlabošana Jēkabpils novada pašvaldībā” tiek rīkota “Lekcija par veselīga uztura pamatprincipiem un aptaukošanās riskiem – jaunajiem un topošajiem vecākiem”. Lekcija notiks 16.jūnijā pulksten 18. Pieteikšanās nepieciešama, lai apkopotu potenciālo dalībnieku sarakstu, kā arī lai izsūtītu dalībniekiem Zoom platformas saiti, kurā notiks lekcija. Par reģistrēšanos lekcijai informācija pieejama Jēkabpils novada mājaslapā – jekabpilsnovads.lv.

Un vēl

14. jūnijā aprit 80 gadu kopš Padomju Savienība pēc Latvijas okupācijas organizēja pirmās masu deportācijas – 1941. gadā tika izsūtīti vairāk nekā 15 tūkstoši Latvijas pilsoņu. Pieminot deportāciju upurus, 14. jūnijā no plkst. 11.00 pasākumā ar nosaukumu “Aizvestie. Neaizmirstie. 80 gadi kopš 14. jūnija deportācijām” vienlaikus visā Latvijā tiks lasīti 1941. gadā izsūtīto Latvijas iedzīvotāju vārdi. Piemiņas pasākumi notiks arī tautiešu mītņu zemēs ārpus Latvijas. Pulksten 10.50 plānota Valsts prezidenta Egila Levita uzruna. Jēkabpils novadā vārdu lasīšana notiks pie Leimaņu Tautas nama. Šeit kopumā tiks lasīti 75 deportēto cilvēku vārdi. Lasījumus veiks Jēkabpils novada Kultūras pārvalde un to varēs klausīties tiešraidē pārvaldes Facebook lapā. 

Atstājiet komentāru