2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 30.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 30.aprīlī

Radio1 Riebiņu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Diemžēl pandēmija ir apturējusi vai uz kādu laiku aizkavējusi daudzu ieceru un plānu īstenošanu. Taču to nevarētu attiecināt uz bijušo galēnieti, Kultūras vēstnieci un biedrības “Latgales etnogrāfiskā biedrība” vadītāju Ivetu Seimanovu, kura visu šo laiku ir turpinājusi aktīvu darbu un 23. aprīlī, Jura dienā – kuru galēnieši izsenis īpaši godājuši, savā Facebook profilā prezentēja Vidsmuižas brunci. Tas tapis pamatojoties uz Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājumā pieejamo informāciju. Iveta Seimanova  atzīst, ka brunču ceļš nebija viegls – tie tapuši soli pa solītim 3 gadu garumā. Turklāt Iveta ir apņēmības pilna neapstāties un cer Vidsmuižas brunci “apaudzēt” ar attiecīgā laika lietām, tādējādi to padarot par komplektu.

Latgales plānošanas reģions vēlas informēt, ka ir saņēmis “Autotransporta direkcijas” vēstuli, kurā minēts, ka ņemot vērā pasažieru plūsmas datus ārkārtējās situācijas laikā, kad pasažieri maršrutu tīklā ir samazinājušies vairāk par 60  %, kā arī faktu par turpmākajiem ierobežojumiem pandēmijas samazināšanai pēc 6. aprīļa, Direkcija neprognozē strauju pasažieru pieaugumu. Ņemot vērā, ka pasažieriem ir iespēja izmantot alternatīvus reisus, un esošo reisu kapacitātes pietiekamību, Direkcija īslaicīgi turpina  atcelt vairāku reisu izpildi līdz 31.maijam. Ar atceltajiem reisiem Riebiņu novadā var iepazīties pašvaldības mājaslapā.

Riebiņu novada dome realizē projektu “Uzņēmējdarbības vides uzlabošana un investīciju piesaistes veicināšana Riebiņu novadā”, kur Preiļu novada dome ir vadošais partneris, bet Riebiņu novada dome kā projekta sadarbības partneris. Projekta mērķis ir Riebiņu novada Stabulnieku pagasta teritorijas revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību attīstības programmai, nodrošinot videi draudzīgu teritoriālo izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu. To paredzēts panākt veicot Riebiņu novada Stabulnieku pagasta pašvaldības autoceļa Polkorona- Voveri infrastruktūras uzlabošanu atjaunošanu divu kilometru garumā.  Projekta kopējās izmaksas - 400 tūkstoši eiro. 
  
Turpinām ziņas

Riebiņu novada Vidsmuižas draudze prāvesta Aivara Kursīša vadībā  uzsākusi īstenot LEADER projektu “Vidsmuižas Svētā Gara Romas katoļu baznīcas žoga pārbūve”.  Kopējās projekta izmaksas ir 24 tūkstoši 860 eiro. Žoga pārbūves darbus veic SIA “Rivi RV”. Projekta vadītājam prāvestam Aivaram Kursītim ir uzkrāta pieredze projektu īstenošanā, vadot vairākus būvniecības projektus citu dievnamu atjaunošanā, bet šobrīd viņa pieredze, zināšanas, degsme un enerģija lieti noder Vidsmuižā. Projekta mērķis ir veikt Vidsmuižas Svētā Gara Romas katoļu baznīcas žoga pārbūvi, tādējādi saglabājot no sagrūšanas simtgadīgu kultūras pieminekli, veidojot pievilcīgu un drošu vidi dievnama apmeklētājiem, popularizējot baznīcu, Galēnus un visu Riebiņu novadu

Noslēgusies Riebiņu novada Mazo grantu projektu papildkārta. Tās rezultāti patlaban tiek apkopoti. Jau ziņots, no Riebiņu novada Mazo grantu 2020 pērn īstenotajiem projektiem apbalvošanai tika izvirzīts Galēnu pagasta iniciatīvas grupas “Kaimiņi” projekts “Priecājies un spēlējies kopā ar draugu”, cīnoties par 1., 2. vai 3. vietu Latgales reģionā.  Pēc reģionālo koordinatoru vērtēšanas, Galēnu pagasta iniciatīvas grupa “Kaimiņi” ar projektu “Priecājies un spēlējies kopā ar draugu” ieguva 1. vietu Latgales reģionā, iegūstot balvu – 500 eiro.

Un vēl

Jau no 1. jūlija Riebiņu novada iedzīvotāji būs jaunā Preiļu novada iedzīvotāji, kurā apvienosies Preiļu, Riebiņu, Vārkavas novada un Aglonas pagasta teritorijas. Visi cer, ka pārmaiņas nāks par labu novada attīstībai - gan visiem kopā kā sabiedrībai, gan katram iedzīvotājam un viņa ģimenei individuāli. Lai uzzinātu iedzīvotāju viedokli par jaunizveidotā Preiļu novada priekšrocībām, izaicinājumiem un izaugsmes redzējumu, novada iedzīvotāji aicināti piedalīties aptaujā. Links uz aptauju atrodams pašvaldības mājaslapā.

Atstājiet komentāru