2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 28.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 28.aprīlī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jau no 1. jūlija Preiļu novadā apvienosies Preiļu, Riebiņu, Vārkavas novadu un Aglonas pagasta teritorijas. Lai uzzinātu viedokli par jaunveidojamā Preiļu novada priekšrocībām, izaicinājumiem un izaugsmes redzējumu, iedzīvotāji tiek aicināti līdz 31. maijam piedalīties aptaujā un atbildēt uz anketas  jautājumiem pašvaldības mājas lapā www.preili.lv  Aptaujas anketas no 26. aprīļa pieejamas arī papīra formātā novadu domēs, pagastu pārvaldēs un bibliotēkās.

Preiļu novada dome aicina biedrības/nodibinājumus, kas veic darbu ar jaunatni, iesniegt jaunatnes iniciatīvu projektu pieteikumus mācību priekšlaicīgas pārtraukšanas mazināšanai. Projekta PuMPuRS* ietvaros tiks atbalstīti projekti, kas veicina atbalsta aktivitātes jauniešu vidū arī ārpus formālās izglītības. Vairāk informācijas www.preili.lv  

Viduslatgales pārnovadu fonds sadarbībā ar piecām biedrībām maijā īstenos neparastu, bet būtībā vienkāršu un derīgu ieceri - lauku labumu brīvbodes. Preiļu novadā no 5. maija līdz 31. maijam iedzīvotājiem būs iespēja atdāvināt lauksaimniecības preces un produktus tiem, kam to vajag, kas labprāt tos izmantotu. Brīvbodes darbosies kā lauksaimniecības preču un produktu ziedojumu un bezatlīdzības maiņas punkts. Preiļu pilsētā brīvbodes darbību nodrošinās ģimeņu atbalsta centrs “Puķuzirnis”, tālrunis 25947125, Preiļu novada lauku teritorijās lauku labumus mainīt palīdzēs divas biedrības: sabiedriskais centrs “Aizkalne”, tālrunis 29988509, un sabiedriskais centrs “Smelteriešu cimdiņš”, tālrunis 29583578.

Lai ievērotu piesardzības pasākumus SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” telpās, klientu apkalpošana tiek organizēta tikai, iepriekš piesakoties. Pierakstīties klātienes apmeklējumam un vienoties par tā norises laiku var zvanot uz klientu apkalpošanas tālruņa numuru 65381152 vai rakstot uz e-pastu psaimnieks@preili.lv.


Turpinām ziņas

Preiļu novadā norisinās Aptauja jauniešiem.  Aptaujas mērķis ir izzināt un saprast Preiļu novada jauniešu problēmas, izaicinājumus un iespējas Covid- 19 laikā. Rast efektīvākos risinājumus darbam ar jaunatni, nodrošinot pozitīvu Preiļu novada jauniešu labklājību. Aptauju lūgums aizpildīt tikai Preiļu novada jauniešiem vecumā no 13-25 gadiem. Vairāk informācijas www.preili.lv 

Preiļu Galvenā bibliotēka Bibliotēku nedēļā aicina Aglonas, Preiļu, Riebiņu, Vārkavas novada bibliotēku apmeklētājus un atbalstītājus piedalīties aptaujā un izteikt savas domas par bibliotēku pakalpojumu kvalitāti, pieejamību, darbinieku kompetenci. Būsim pateicīgi saņemt ierosinājumus, komentārus un savu redzējumu bibliotēku darbībā. Atbildes tiks izmantotas tikai apkopotā veidā. Aptaujas anketa aizpildāma elektroniski bibliotēkas mājas lapā un preili.lv līdz 30. aprīlim. 
 
Pašvaldība aicina svinēt Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienu ģimenes lokā! 4. maijā no plkst. 13.00 līdz plkst. 16.00 improvizēti “Baltā galdauta svētki”. Aicina iedzīvotājus, ejot pastaigā pa pilsētu, iegriezties Svētku laukumā un smelties svētku sajūtu, lai, atgriežoties mājās, rastos vēlme svinēt svētkus savā ģimenē.

4. maijā pulksten  21.30, 22.00, 22.30 un 23.00 uz Preiļu Kultūras nama fasādes multimediāla projekcija ,,Preiļi – tas ir sākt no jauna”, veltīta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 31. gadadienai. 

Un vēl par Kultūras un atpūtas pasākumiem

No 26. aprīļa līdz 26. maijam Preiļos, Kārsavas ielas 4 logos ir skatāma vizuālās mākslas izstāde “Pavasaris ienāk Preiļos”. No 26. aprīļa līdz 2. maijam iedzīvotāji ir aicināti nobalsot par to darbu, kurš iepaticies visvairāk! 5 visaugstāk novērtētie darbi saņems jaukas balviņas.
2. maijā no pulksten 13 līdz pulksten 16 Preiļu parka estrādē Lieldienu ,,Putnu spēles“. Ikviens varēs apmeklēt Lieldienu golfu, Zaķu galeriju, Olas veiksmes ceļu, Kukaiņu taku, Putnu salu, Mazo putnu stūrīti un Ziedu ieleju, kur putni dzied.  

2. maijā aicina ģimenes ar bērniem Preiļu parkā meklēt krāsojamās Lieldienu zaķa atstātās koka olas. 

Atstājiet komentāru