2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 23.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 23.aprīlī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten11.00 un 16.00

Pirmo reizi, kopš Latvijā ir spēkā klātienes mācības epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, sarakstā iekļauts Līvānu novads. Līdz šim 14 dienu kumulatīvais Covid-19 saslimstības rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju Līvānu novadā bija pārāk augsts, lai pašvaldība varētu klasificēties kā epidemioloģiski droša. Jaunākais rādītājs 22.aprīlī bija 159, un tas dod iespēju Līvānu novada izglītības iestādēs no nākamās nedēļas atsākt klātienes mācības 1.-6.klašu skolēniem, 12.klašu audzēkņiem, kā arī rotācijas kārtībā 7.-11.klašu skolēniem. 

Vakar, 22.aprīlī Līvānu novada domes deputāti lēma, ka mācības klātienē novada izglītības iestādēs – Līvānu 1.vidusskolā, Līvānu 2.vidusskolā, Rudzātu vidusskolā, Jaunsilavas pamatskolā, Jersikas pamatskolā un Rožupes pamatskolā – tiks atsāktas otrdien, 27.aprīlī. Mācības klātienē atbilstoši stundu sarakstam tiks organizētas 1.-6.klašu skolēniem, kuriem tiks nodrošināta arī ēdināšana, bet pārējo klašu audzēkņiem tiks papildinātas pārtikas kartes. 7.-11.klašu audzēkņiem mācības klātienē varēs notikt ne vairāk kā divas reizes nedēļā, tas nozīmē, ka šajās klasēs klātienes tikšanās būs pēc īpaša grafika.

Līvānu novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus līdz 30. aprīļa pulksten 15 iesniegt pieteikumus Mazo grantu projektu konkursam un saņemt domes līdzfinansējumu līdz tūkstoš eiro apmērā. Iesniegt projektus var gan biedrības, gan nereģistrētas iedzīvotāju iniciatīvas grupas - vismaz 10 cilvēki. Projekti iesniedzami šādās jomās: vides aizsardzības pasākumu organizēšana; sabiedriski pieejamas teritorijas sakopšana un aktīvās atpūtas vietu veidošana; Līvānu pilsētas un novada atpazīstamības veicināšana; idejiski jaunu, radošu un kvalitatīvu kultūras pasākumu rīkošana; veselīga dzīvesveida un drošas vides veicināšana; lietderīga brīvā laika pavadīšana; sporta aktivitātes; mūžizglītība; sociāli mazaizsargāto iedzīvotāju integrācijas veicināšana; un jauniešu sociāli ekonomiskā izaugsme, konkurētspēja un iekļaušana sabiedrībā. Vairāk informācijas pašvaldības mājaslapā.

Turpinām ziņas
 
Jau ziņots, ka no februāra vidus Līvānu pilsētas divos Avotu, Saules, Zemgales ielu daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos nav apgaismojuma, jo ir bojāts elektroapgādes kabelis. Sākotnēji pašvaldība mēģināja šo problēmu risināt saviem spēkiem, veicot dažādus pārslēgumus, bet tas diemžēl deva tikai īslaicīgu efektu. Pašvaldība bija pieteikusi A/S “Sadales tīkls” laboratorijas pakalpojumu, lai noteiktu bojājuma vietu. Marta beigās tā bija ieradusies un noteica bojājuma vietu. Pašvaldības atbildīgie speciālisti kabeli atraka un novērsa konstatēto bojājumu, tomēr tas nedeva rezultātu. Šonedēļ laboratorija bija ieradusies atkārtoti. Šoreiz bojājums ir konstatēts citā vietā – zem ielas seguma. Tā kā rakšanas darbi skar citas apakšzemes komunikācijas, šobrīd ir pieprasīta rakšanas darbu atļauja, kas jāsaskaņo ar citiem atbildīgajiem dienestiem. Tiklīdz tiks saņemti saskaņojumi, tā tiks uzsākti darbi un elektroenerģijas padeves problēma novērsta.

Līvānu novada pašvaldība sadarbībā ar iniciatīvu Tīri.Labi. aicina iedzīvotājus pieteikties grantu konkursam “Līvāni Tīri.Labi.”, lai veicinātu bezatkritumu dzīvesveida popularizēšanu Līvānos. Projektu konkursa mērķis ir atbalstīt Līvānu iedzīvotāju īstenotas iniciatīvas bezatkritumu principu ieviešanai, lai radītu paliekošas pārmaiņas pilsētā, kas vērstas uz kopienu iniciatīvu iedzīvināšanu; uzlabojumiem infrastruktūrā; sabiedrības informēšanu un izglītošanu. Konkurss dod iespēju piesaistīt finansējumu līdz pat 700 eiro projekta īstenošanai. Projektus iesniegt var gan fiziskas, gan juridiskas personas, kā arī pašvaldības iestādes.

Pagājušajās brīvdienās notika trīsdesmitais attālinātais Parka skrējiens, soļojums Grīvas aktīvas atpūtas parkā. Pirmais skrējiens notika 2020. gada 26. septembrī. Parka skrējiens ir Mazo grantu projekts. Tā mērķis ir ilgtermiņa, bezmaksas, iknedēļas, sestdienas skriešanas, soļošanas sporta pasākums Grīvas aktīvās atpūtas parkā,  ar mērķi veicināt veselīga dzīvesveida attīstību Līvānu novadā. Parka skrējienā dalībnieks sacenšas  pats ar sevi. Galvenais ir noskrieto vai noieto reižu skaits. Par noskrietām vai noietām  20, 50 un 100 reizēm dalībnieks saņem krekliņu ar persionializētu uzrakstu. Pavisam skrējienā ir iesaistījušie 73 dalībnieki. 

Un vēl

Līvānu novada Centrālās bibliotēka aicina līvāniešus piedalīties aptaujā. Tās mērķis ir noskaidrot, kādus bibliotēkas piedāvātos attālinātos pakalpojumus iedzīvotāji visbiežāk izmanto Covid 19 ierobežojumu  laikā. Aptauja ilgs līdz 30. aprīlim, tādēļ aicina būt aktīviem, aizpildīt anketu un dalīties ar šo informāciju ar citiem. Aptaujas anketas pieejamas Līvānu novada pašvaldības mājaslapā.

Atstājiet komentāru